משפט
רשות המסים עושה סוף להעלמת הכספים בישראל: העונש יוחמר
ערעור המדינה התקבל: עונשו של מקזז חשבוניות פיקטיביות הוחמר מ-36 חודשי מאסר בפועל ל-42 חודשי מאסר בפועל

בית המשפט המחוזי מרכז גזר היום (שלישי) על ואסים זמירו, בעל חברה למסחר סיטוני בכימיקלים שהורשע בקיזוז חשבוניות פיקטיביות, עונש מאסר בפועל של 42 חודשים, במקום עונש מאסר בפועל של 36 חודשים שגזר עליו בית משפט השלום בכפר סבא. בכך, התקבל ערעור המדינה על עונשו של זמירו ונדחה ערעורו של הנאשם.
זמירו הורשע על פי הודאתו, במסגרת הסדר טיעון שבא לאחר הליך גישור, בקיזוז של 57 חשבוניות פיקטיביות, בסכום כולל של כ-55 מיליון ₪. כתוצאה מפעולותיו נגרע מקופת המדינה מס בסכום של כ-8 מיליון ₪. כתב האישום נגדו הוגש בעקבות חקירה של מחלקת חקירות מכס ומע"מ תל אביב והמרכז.
לפני כ-3 חודשים גזר בית משפט השלום בכפר סבא את עונשו ל-36 חודשי מאסר בפועל וקנס של 100 אלף ₪. עונשו נקבע לנוכח חומרת העבירות והיקפן, והעובדה שהנאשם לא השיב לקופת המדינה את הכספים שנגרעו ממנה כתוצאה מפעולותיו. מנגד, הובאו בחשבון היעדר עבר פלילי, מצבו הכלכלי של הנאשם, העובדה שהוא הודה באשמה וחסך זמן שיפוט והזמן הרב שחלף מאז ביצוע העבירות (שנת 2017) ועד לתום ההליך המשפטי.
רשות המסים, באמצעות עו"ד נטלי קצביאן מהיחידה המשפטית מחוז מרכז, ערערה על העונש שנקבע בטענה כי יש לתת משקל רב יותר לעובדה שהכסף לא הוחזר לקופת המדינה, על חשבון המשקל שניתן להיעדר עבר פלילי והודאה באשמה. מסיבה זו, טענה נציגת הרשות, היה ראוי לקבוע עונש מאסר הממוקם גבוה יותר במתחם הענישה שנקבע (34 עד 60 חודשי מאסר).
הרכב השופטים בבית המשפט המחוזי מרכז, בראשות כבוד השופטת מיכל ברנט, קיבל את טענות רשות המסים וציין בהחלטתו כי "מרבית עבירות המס מתבצעות על ידי אנשים שניתן להגדירם כנורמטיביים בכל מישור אחר של חייהם, ולפיכך ההבחנה שיש לערוך בין נאשמים שונים לצורך קביעת מיקומם בתוך המתחם, ראוי שתתבסס, בין היתר, על שיקול זה הנוגע להסרת המחדל. יתר על כן, הסרת המחדל אינה רק ביטוי להקטנת הנזק שהנאשם גרם לאוצר המדינה בשל העבירות שביצע, אלא גם לנטילת האחריות והפנמה. מכאן, המשקל שיש ליתן לשיקול זה בקביעת העונש".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.ולהמשיך ולתבוע את החזרת הכספים למדינה (ל"ת)משפטן 02/2025/18הגב לתגובה זו0 0סגור