משפט
המגרש נמכר במיליונים אז למה המתווך לא קיבל כלום?
בלבו של סכסוך משפטי עומד מגרש בתל אביב שנמכר בכמעט 10 מיליון ש"ח, אך לטענת המתווך הוא לא קיבל את התמורה על עבודתו. המוכר לעומת זאת טען כי לא מגיע למתווך כלום. כך הכריע בית המשפט
בשכונת שיכון דן בתל אביב ישנו מגרש בגודל של 611 מ"ר. המגרש הזה עמד למכירה בבלעדיות של משרד התיווך "קפיטל 2000". עו"ד מתל אביב שהתעניין במגרש הזה, פנה למתווך שהוא מכיר אותו, ושעובד במשרד הזה.
המתווך מסר לו פרטים, אבל עסקה לא יצאה מזה. כעבור תקופה של שנה, הוא פנה שוב למתווך ואף הציע סכום של 7.5 מיליון ש"ח וביקש ממנו לברר עם בעלי המגרש אם הוא מוכן למכור בסכום הזה. המתווך בדק וחזר אליו והסביר לו כי יש הצעות גבוהות יותר, אז העו"ד הציע 8.25 מיליון, אבל הבעלים סירבו לסכום הזה.
כדי לוודא שלא יהיו בעיות, המתווך שלח לו הודעה וכתב לו כי אם העסקה יוצאת לפועל אז הוא ישלם 1.5% פלוס מע"מ. הוא הגיב לו וכתב: "אחי ברור שמאשר בבקשה תדאג לי מחר לסגור ב-8".
בהמשך העו"ד הודיע כי הוא יורד מהעסקה לאור נתונים שגילה על אחוזי הבנייה במגרש הזה. אבל המתווך לא ויתר וכעבור כמה חודשים הציע לו את המגרש תמורת 9.5 מיליון ש"ח לסגירה. אבל העו"ד לא הגיב להצעה.
כעבור חודשיים, גילה הבעלים של משרד התיווך הזה, כי על המגרש הזה נרשמה הערת אזהרה לטובת העו"ד שרכש את המגרש תמורת 9.5 מיליון ש"ח. הוא פנה מיד לעו"ד וביקש את העמלה שלו, אך זה סירב לשלם לו.
בעלי המשרד הגיש תביעה ודרש לקבל 166 אלף ש"ח שהם דמי התיווך המגיעים למשרד, מאחר והם היו אלה שחיברו בין הלקוח למוכר. הנתבע טען כי בעלי המשרד בכלל לא עמד מולו ולא פעל בנושא, אלא מתווך אחר מהמשרד שאיתו הוא סיכם על עמלה רק עבור מכירה ב-8 מיליון, כפי שכתב בהודעה. כמו כן, הוא טען כי מדובר בהודעה ולא בהסכם חתום. וכן טען שמי שפעל לסגירת העסקה, זה הוא עצמו מול הבעלים של המגרש במשך חודשים ארוכים של משא ומתן.
השופט עדי סומך מבית משפט השלום בבת ים, קבע בהחלטתו כי גם אם לא נחתם הסכם של ממש, אלא נשלחו רק הודעות, אז הרוכש התנהל כמי שחתם על הסכם וראה בהודעה הזאת הסכם מחייב. השופט גם ציין שבתור עו"ד שנוהג להתקשר בהסכמי נדל"ן, הוא מבין את המשמעות של מילים שהוא כתב בהודעה. "ניתן לקבוע כי הוכח קיומו של הסכם תיווך עם התובע וכי זה לא הותנה בשום תנאי הקשור בתקרת תמורת המגרש שהנתבע ביקש להשיג", כתב השופט.
עוד כתב השופט כי הנתבע ניצל את המידע שקיבל מהמתווך על מנת לקדם את העסקה ובכך הפר את הסכם התיווך. לאור זאת, קבע השופט כי הנתבע ישלם את עמלת התיווך בגובה 166 אלף ש"ח, ועוד 50 אלף ש"ח הוצאות משפט ושכר טרחה.
עוד ב-
כפי שפרסמנו, למרות מחירי הנדל"ן הגבוהים יש ערים שבהן ניתן לרכוש דירות במחיר זול כמו דירת 3 חדרים ב-800 אלף ש"ח. פרסמנו אפילו על דירה שנמכרה במחיר של 650 אלף ש"ח. ויש אפילו דירה שנמכרה בסכום של 600 אלף ש"ח.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה