משפט
תביעת המיליונים נגד בית החולים: "האישה התעוורה והפכה לשבר כלי"
במשך כמה שנים התלוננה האישה על בעיות בעיניה, אל הרופאים הסתפקו במתחן משחות וסטרואידים ולא שלחו אותה לבצע בדיקות הכרחיות. עכשיו, כשאיבדה את מאור עיניה היא תובעת את בית החולים וקופת החולים המפעילה. בית החולים בתגובה: נגיב לתביעה בבית המשפט
האם ייתכן שרופאי עיניים מומחים, חלקם בעלי תואר פרופסור, לא יזהו מחלת עיניים ידועה ומסוכנת לאורך 4 שנים רצופות, ובכך יגרמו למעשה לעיוורונה של המטופלת? טענה זו עולה מתביעה נגד קופת חולים אותה הגישו עורכי הדין רפאל אלמוג ורותם ציוני, בשם אישה, שעבדה עד לאובדן ראייתה, וכעת, על פי הנטען, הפכה לשבר כלי.
על פי התביעה, האישה אובחנה עוד בילדותה כסובלת ממחלה בקרנית העין (קרטוקונוס), אולם מחלה זו לא פגעה בתפקודה ובראייתה, והיא ניהלה חיים רגילים ותפקדה ללא קושי.
בשנת 2016 פנתה האישה למרפאת 'עיניים', ולאחר טיפול קצר, הועלה חשד שהיא סובלת מאובאיטיס, מחלה דלקתית, מסוכנת ביותר העלולה לגרום לעיוורון, המתאפיינת בצמיחה פראית של כלי דם בסמוך לרשתית, ואשר פוגעת באובאה (ענביה, השכבה הכהה של קשתית העין).
האישה הופנתה לבית החולים 'קפלן' של קופת חולים 'כללית', למחלקת אובאיטיס, לשם אבחון והמשך טיפול. אך דווקא שם, כך נטען בתביעה, הרופאים נמנעו מלשלוח את האישה למיפוי קרקעית העין (OCT), שבשלב זה היה עשוי להקל על אבחון מחלתה, ולאפשר להתחיל טיפול שהיה מציל את ראייתה.
חרף כך, לדברי עו"ד אלמוג, הרופאים המטפלים טענו בפני האישה שאין הרבה מה לעשות במצבה, הסתפקו במתן משחות וסטרואידים ונמנעו מלשלוח אותה לבצע בירורים ובדיקות יסודיות יותר.
רק בשנת 2020, ארבע שנים תמימות לאחר שהחלה להתלונן על מחלתה, וכשהיא על סף איבוד הראייה גם בעין ימין, פנתה התובעת לייעוץ פרטי אצל מומחה למחלות עיניים, אשר אבחן את מחלתה. רק בשלב זה, כך נטען, טופלה התובעת, לראשונה בזריקה, אולם היה זה בבחינת מעט מדי ומאוחר מדי.
אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה למחלות עיניים פרופ' יצחק בן סירה, שקבע, כי הטיפול של רופאי 'כללית' בתובעת היה רשלני ביותר, מעיד על חוסר עדכניות של הרופאים המטפלים, ולמעשה הטיפול הלקוי הוא זה שגרם באופן ישיר לעיוורונה של התובעת.
לדברי פרופ' בן סירה, מאחר שהתובעת לא נשלחה לבצע בדיקות יסודיות, לא אובחנה אצלה מחלה קשה, "ישנה-חדשה", כשזו תקפה את עינה השמאלית, ולפיכך המחלה גם לא טופלה.
לדברי עו"ד אלמוג, טרם האירועים, הייתה התובעת אישה בריאה, עצמאית ופעילה, שטיפלה במסירות בילדיה. עתה, לדבריו, עקב רשלנות הרופאים, היא הפכה עיוורת בשתי עיניה, וחייה השתנו מן הקצה אל הקצה. היא נאלצה להפסיק לעבוד והפכה תלויה לחלוטין בעזרת הזולת.
בתביעה, אותה הגישו עו"ד אלמוג וציוני בימים אלה לבית משפט השלום בתל אביב, הוא מבקש להטיל על קופת חולים 'כללית' המפעילה את בית החולים קפלן, לפצות את התובעת, בשל נזקי גוף עקב רשלנות רפואית, בסכום המקסימלי שבסמכותו של בית המשפט (עד 2.5 מיליון שקלים). טרם הוגש כתב הגנה.
עוד ב-
בבית החולים קפלן וקופ"ח כללית אמרו בתגובה: "כתב התביעה התקבל והוא יענה בבית המשפט".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה