בריאות

דאגה בבתי החולים: עליה דרמטית בשיעור החולים בנגיף קטלני

ד"ר לירן לוי, המנהל הרפואי של התוכנית להשתלות ריאה והמנהל השותף של התוכנית למחלות ריאה פיברוטיות במרכז הרפואי "שיבא" תל השומר: "להידבקות בנגיף ה-RSV קיימות השלכות חמורות ומסוכנות, במיוחד בקרב קהל מדוכאי חיסון, אשר עלולות להוביל למקרי אשפוז ארוכי-טווח, להחמרה במחלתם, ואף למוות". כל הפרטים על הנגיף המסוכן שמסתובב כעת
מערכת ice | 
בית חולים-אילוסטרציה (צילום freepik)
כשברקע תחלואת השפעת הגוברת, כשצעירים נפטרו בשבועות האחרונים, ועוד כמה צעירים מאושפזים בבתי החולים בישראל במצב קשה לאחר סיבוך של שפעת, מתפרסם דו"ח הניטור האחרון של תחלואה מנגיפי נשימה בישראל ומביא עוד סיבה לדאגה רבה.
בדו"ח שפורסם אמש (ד') על ידי המרכז הלאומי לבקרת מחלות - ICDC במשרד הבריאות, מראה כי חלה עלייה של 19% במספר המקרים החיוביים של נגיף ה-RSV בקרב המאושפזים בבתי חולים בישראל.
כך, על פי דו"ח הניטור החדש, בשבוע השני של שנת 2025, שהסתיים בתאריך 11/01/2025, נספרו 227 מקרים חיוביים חדשים בבתי החולים של אשפוז כתוצאה מהידבקות בנגיף ה-RSV, לעומת 191 מקרים חיוביים חדשים בשבוע הראשון של שנת 2025, שהסתיים בתאריך 04/01/2025.
נוכח נתוני התחלואה בשפעת וב-RSV בקרב מבוגרים בשבועות האחרונים, מסרה פרופ' יסמין מאור, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות במרכז הרפואי "וולפסון", שבחולון:  "זיהום בנגיף ה-RSV שכיח בחורף. הנגיף גורם למחלה דמוית שפעת. בעבודות שונות הודגם כי שיעור האשפוזים והסיבוכים הנגרמים ממחלה זו גבוה, ודומה, או אף עולה, על שיעור הסיבוכים הנגרמים משפעת בכלל זה צורך באשפוז, בקושי בנשימה, בדלקת ריאות חיידקית משנית לזיהום הנגיפי ובתמותה. כמו כן, זיהומים בנגיף ה-RSV יכולים לגרום להחמרה של מחלות קיימות, דוגמת מחלות לב ומחלות ריאה כרוניות. האנשים בסיכון הגבוה ביותר לסיבוכים הם מבוגרים מגיל 70 ומעלה, אשר להם מחלות רקע, דוגמת מחלת הסוכרת, מחלות לב, מחלות ריאה, אי-ספיקת כליות וחולים עם דיכוי חיסוני. לאחרונה, זמין בארץ חיסון כנגד נגיף ה-RSV. בעבודות שונות שנעשו הוכח כי החיסון יכול להוריד את ההדבקה בנגיף, והוא יעיל עוד יותר בכל הקשור במניעת אשפוז, בהתפתחות של מחלה קשה ובסיבוכים". 

"החיסון מומלץ לאנשים מבוגרים עם מחלות רקע או דיכוי חיסוני. בעבודות שנעשו, הודגם כי החיסון בטוח לשימוש, וכי יעילותו נשמרת לפחות למשך שתי עונות", הוסיפה פרופ' מאור.
ד"ר לירן לוי, המנהל הרפואי של התוכנית להשתלות ריאה והמנהל השותף של התוכנית למחלות ריאה פיברוטיות במרכז הרפואי "שיבא" תל השומר ורופא מומחה לרפואה פנימית ורפואת ריאות, קבע כי "להידבקות בנגיף ה-RSV קיימות השלכות חמורות ומסוכנות, במיוחד בקרב קהל מדוכאי חיסון, אשר עלולות להוביל למקרי אשפוז ארוכי-טווח, להחמרה במחלתם, ואף למוות".
"במחקר שבוצע במרכז הרפואי 'שיבא' תל השומר במרכז להשתלות ריאה, ושכלל 28 מושתלי ריאה, שקיבלו את חיסון ה-Arexvy נגד נגיף ה-RSV במבוגרים בפברואר 2023, נראתה עלייה ברמת הנוגדנים בכ-75% מהמושתלים, וזאת למרות העובדה שכולם מדוכאי חיסון. מדובר במחקר הראשון שבדק את יעילות החיסון בקרב אוכלוסייה זו, ומשמעותו היא שהחיסון יעיל לא רק בבני 60 ומעלה, אלא גם באוכלוסיות מדוכאי חיסון ומושתלי איברים הנמצאות בסיכון מוגבר מאוד לתחלואה ותמותה כתוצאה מהדבקה בנגיף. החיסון ניתן היום לרכישה, והוגש לאישור והכללה במסגרת סל הבריאות הנוכחי", הוסיף וקבע ד"ר לוי.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה