בריאות

השמנת-יתר וסוכרת: כיצד הפערים הכלכליים משפיעים על הבריאות בישראל?

ועדת הבריאות חשפה את הקשר בין עוני להשמנה ולסוכרת, והמליצה על שיפור נגישות למזון בריא. הוצעו פתרונות להוזלת מחירים ופטור ממע"מ כדי להבטיח תזונה בריאה לאוכלוסיות במצוקה כלכלית
מערכת ice | 
צילום Shutterstock
הוועדה לבריאות של הכנסת התכנסה היום (שני) לדון בהבטחת סל מזון בריא למשפחות במעגל העוני, תוך חשיפת נתונים מטרידים על הקשר בין מעמד סוציואקונומי נמוך לבין השמנת-יתר וסוכרת. דוח שנחשף במהלך הישיבה מציין כי בקרב נשים ממעמד סוציואקונומי נמוך, 41% סובלות מהשמנה, לעומת רק 15% בקרב נשים במעמד גבוה. גם בקרב הגברים, אחוזי השמנת היתר גבוהים יותר - 29.3% במעמד הנמוך, מול 15.6% במעמד הגבוה. אצל ילדים בגילאי 14-15, הפער אף רחב יותר - 15.9% מהילדים ממעמד נמוך סובלים מהשמנה, לעומת רק 8.5% אצל ילדים ממעמד גבוה.
במהלך הדיון, ח"כ טטיאנה מזרסקי, ממלאת-מקום יו"ר הוועדה, ציינה כי מזון בריא הוא הכרחי לבריאות הנפשית והחברתית, והדגישה את הצורך בהגברת המודעות לסל מזון בריא בסלי המזון המסובסדים. בנוסף, ד"ר מורן בלייכפלד-מגנאזי, מנהלת אגף התזונה במשרד הבריאות, הזהירה כי שיעורי השמנת היתר והסוכרת גבוהים יותר במעמד הסוציואקנומי הנמוך והציעה חבירה של משרדי הממשלה לשיפור מצב התזונה באוכלוסיות אלו.

הוועדה קראה להוריד את מחירי המזון הבריא ולהפחית מע"מ על מוצרים חיוניים, על מנת לאפשר נגישות למזון בריא לכלל האוכלוסייה, במיוחד לאנשים בתנאים כלכליים קשים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה