בריאות
ישראל מציגה מהפכה בתחום בריאות האישה: "בשורה ממשית למטופלות"
חברת "פלסאנמור" מודיעה על השלמת ניסוי קליני לבדיקה מרחוק של פרופיל ביופיזיקלי (BPP) של העובר במהלך תקופת ההיריון. הממצאים בניסוי שנערך בארה"ב דומים לניסוי קודם שבוצע בבילינסון. בהתאם להסכם שערכה החברה עם כללית, נרשמה הערכה כי הקופה תתחיל לכלול את המכשיר כשירות ללקוחותיה במסגרת טיפול בנשים עם הריון בסיכון
חברת פלסאנמור (Pulsenmore) אשר הוקמה בשנת 2014 ע"י ד"ר אלעזר זוננשטיין וברשותה אישורים לשיווק מוצר האולטרסאונד הביתי בישראל, מכריזה על השלמת ניסוי קליני לבדיקה מרחוק של פרופיל ביופיזיקלי ( (BPPשל העובר במהלך תקופת ההיריון, הממצאים בניסוי שנערך בארה"ב דומים לניסוי קודם שבוצע בבילינסון.
התוצאות בשני הניסויים שכללו עשרות מטופלות בהריון בסיכון מעידות כי השיטה והמוצר סיפקו ויצרו בסיס מדעי ורפואי נאות לביצועי ניטור BPP מהבית. הניסוי בארה"ב, שבוצע בסיוע של בית החולים האוניברסיטאי Regents of the University of Michigan (UMICH), נועד להעריך האם מטופלות בהריון בסיכון יכולות לבצע בעצמן, באמצעות מכשיר האולטרסאונד הביתי של פלסאנמור, ביישום מתאים, בדיקת פרופיל ביופיזיקלי בהנחיית קלינאי מרחוק.
הניסוי בוצע על ידי הערכת ארבעת המאפיינים הראשיים הבאים: תנועת עובר, טונוס עוברי, נשימה עוברית והערכת כמות מי השפיר. תוצאות הניסוי מוכיחות כי השימוש באולטרסאונד ביתי לצורך בדיקת BPP - אפשרי. עוד עולה כי מידת ההתאמה בין תוצאות הבדיקה מרחוק, לבין תוצאות הבדיקה באולטרסאונד סטנדרטי בבית החולים, הייתה מעל 92% בארבעת הפרמטרים הראשיים שנבחנו. בנוסף, שביעות הרצון של המשתתפות בניסוי ה-BPP הייתה גבוהה מאוד.
תוצאות הניסוי מדגישות כי הבדיקה יכולה להתבצע מהבית במקום הדרישה להגיע למספר בדיקות בקליניקה או בבית החולים כפי שמתבצע היום, דבר אשר יפחית את הנטל על המטופלת, ועל משאבי הבריאות מצד הארגונים/המבטחים בישראל, אירופה, ברזיל, אוסטרליה ובעתיד בארה"ב.
ד"ר אלעזר זוננשיין, מנכ"ל פלסאנמור, מסר: "השלמת הניסוי הקליני בארה"ב לבדיקת הפרופיל הביופיזיקלי של העובר בקרב נשים בהריון בסיכון גבוה היא בשורה ממשית עבור מטופלות רבות. הניסוי הדגים בצורה מעולה שביצוע בדיקה זו בבית במקום להגיע לבדיקות תכופות בקליניקה/בבית החולים כפי שמתבצע היום, יפחית את הנטל על המטופלת, ועל משאבי הבריאות מצד הארגונים/המבטחים. בכוונתנו להגיש ל-FDA בקשה לשיווק מוצר ה- BPPשל החברה.
(ד"ר אלעזר זוננשיין מנכ"ל ומייסד פלסאנמור. צילום: טל שחר)
הפוטנציאל עבורנו בשני השווקים –בישראל ובארצות הברית מתחזק ומקבל תוקף כתוצאה מהשלמת הניסויים המוכיחים ומספקים את התמיכה המדעית והקלינית ליכולות המוצרים הייחודיים שלנו. לפי המידע שיש בידי החברה, היקף הלידות השנתי בארה"ב עומד על כ-3.6 מיליון ואילו בישראל על כ-200 אלף".
למיטב ידיעת החברה, בארה"ב מתבצעות כל שנה כ-1.75 מיליון בדיקות BPP ולפרוצדורה קיים קוד שיפוי ביטוחי ממוצע בסך של 150 דולר ארה"ב. במקביל לניסוי שבוצע בארה"ב, נודע כי שירותי בריאות כללית ערכה ניסוי דומה במרכז הרפואי בילינסון, אשר הודגמו בו הסכמה דומה של מעל 90% בין ציון ה-BPP שהתקבל באמצעות סריקה עצמית באמצעות המערכת של פלסאנמור לבין סריקת קלינאי באמצעות מכשיר האולטרסאונד הקיים בבית החולים.
עוד ב-
פלסאנמור מעריכה שכללית תציע את מכשיר ה-BPP ללקוחותיה, תמורת תשלום נוסף, במספר התוויות במסגרת טיפול בנשים בהריון בסיכון וזאת בהתאם להסכם שנחתם לאחרונה לאספקת 25,000 יחידות של מוצר האולטרסאונד הביתי של החברה – Pulsenmore ES בתקופה של 5 שנים ולרכישת שירותי תמיכה למוצר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה