בריאות

ישראל מציגה מהפכה בענף הבריאות? "תנגיש לציבור פתרונות רפואיים"

1,600 חברות הזנק ישראליות עוסקות בחדשנות בבריאות, כך צוין בוועדת הבריאות. במהלך השיח, שוחחו חברי הוועדה על יישום מהלך מקיף למימוש הזכות לניוד מידע במערכת הבריאות, שישפר משמעותית את איכות הטיפול הרפואי ורצף הטיפול, את מיצוי זכויות המטופלים ויאפשר כניסה מהירה של טכנולוגיות חדשניות לשירות המטופלים והצוות המטפל

מערכת ice | 
שירותי בריאות-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
1,600 חברות הזנק ישראליות עוסקות בחדשנות בבריאות, כך נחשף היום (שני) בוועדת הבריאות שדנה בנושא. לטענת ממלא-מקום יו"ר הוועדה, ח"כ רון כ"ץ, מדינת ישראל הוכיחה עליונות טכנולוגית וחדשנות בתחומים רבים. לצד זאת, הדגיש ח"כ רון כ"ץ: "עדיין אין מקום המרכז, מקדם וממנף את כל החידושים במערכת זו. ריכוז כזה ימשוך קרנות משקיעים, ויהפוך את ישראל למובילת התחום בעולם".
על פי ד"ר אסנת לוקסמבורג, המשמש כראש חטיבת טכנולוגיות במשרד הבריאות, לפני כשנתיים הגישה ועדת חדשנות שהוקמה במשרד המלצות בנושא, בעיקר בתחומי ניוד מידע בריאות, פיתוח והטמעת שירותי בריאות חדשניים במערכת, ניסויים קליניים ותשתיות מחקר, מתווה רגולטורי לאמצעי רפואה דיגיטליים ושירותי בריאות מרחוק.
 כך בין היתר, הוועדה המליצה על יישום מהלך מקיף למימוש הזכות לניוד מידע במערכת הבריאות, שישפר משמעותית את איכות הטיפול הרפואי ורצף הטיפול, את מיצוי זכויות המטופלים, ויאפשר כניסה מהירה של טכנולוגיות חדשניות לשירות המטופלים והצוות המטפל. 
בנוסף, לגבי פיתוח מערכות חדשניות, הוועדה קידמה מסלול חדש לפיתוח והטמעה ניסיונית של מערכי שירות חדשניים מבוססי טכנולוגיות, להם פוטנציאל לבצע שינוי כלכלי ורפואי, וקידום מסלולי תמרוץ והאצה לקידום חדשנות והתנסות בטכנולוגיות. בעניין עריכת ניסויים קליניים, הוועדה קידמה הרחבת מסלול תשתיות מחקר, מערכת דיגיטלית להגשת בקשות לניסויים קליניים, וקידום הכרה הדדית, האצלת סמכויות, והנחיות לניסויים מבוזרים. 
לצד זאת, הדגישו חברי הוועדה: "הפוטנציאל הרב של ישראל טמון בשילוב שבין תשתיות-המידע - ליכולת לבצע ניסוי קליני במערכת ציבורית חדשנית. בכדי לממש את הפוטנציאל הכלכלי והציבורי, ולשמור על מקומה כיעד אטרקטיבי, ישראל צריכה לספק לאותן הטכנולוגיות סביבה רגולטורית מאפשרת, שדה ניסויים יעיל ודיגיטלי, ומעטפת רגולטורית תומכת לאורך שלבי פיתוח המוצר. הצלחה בזירה זו תנגיש לציבור הישראלי פתרונות רפואיים בקדמת הטכנולוגיה כבר בשלב הניסויים, תעודד את הצוותים הרפואיים להשתלב בחזית המחקר, ותהווה מנוע צמיחה לכלכלה הישראלית ולארגוני הבריאות". 
במהלך הדיון, חברי הוועדה סיפרו על הליך מימוש חדשנות באמצעות בדיקת הרעיון, גיבוש נהלים רגולטוריים, ניסוי בבני אדם והפצת ההמצאה החדשה. היא ציינה את אתגרי הניסויים כשמירה על פרטיות המטופל, איכות מאגר הנתונים, ביצוע המחקר בבית המטופל, שיתופי פעולה בין בעלי עניין שונים, טופס הסכמה מדעת וחתימה אלקטרוניים, בדיקת מדדים דיגיטלית מרחוק ועוד. 
לטענת לוקסמבורג, כיום כ-1,600 חברות בישראל עוסקות כיום בתחום, והמשרד תומך בחברות הזנק ובתי חולים העוסקים בתחום, משתף-פעולה עם רשות החדשנות ומקדם הסכמי שיתופי-פעולה ומידע עם גורמים בעולם, אך הודתה כי טרם קיים מאגר מידע המרכז את כל העוסקים או המשקיעים.
פרופ' רן בליצר, המשמש כסמנכ"ל חדשנות ב"כללית", הוסיף את שיתופי-הפעולה הבינלאומיים הקיימים, את הצורך בחדשנות בתחום הגריאטריה בגלל הזדקנות האוכלוסייה והתייקרות התרופות למחלות כרוניות בה אוכלוסייה זו חולה, והפעלת בינה מלאכותית בחשיפת חולים "רדומים" הביאה להעניק להם תרופה-מונעת. רן ברונשטיין, מנכ"ל סמביוניקס, סיפר על חשיבות הכשרת רופאים ושילוב טכנולוגיות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה