בריאות

למה ביקרו חברי הכנסת את החיות?

מה חיפשו חברי ועדת הבריאות של הכנסת בחווה בסתריה, ואיך זה קשור לניצולי הטבח בנובה והקיבוצים, כמו גם החיילים שסובלים מפוסט טראומה?
מערכת ice | 
חברי הכנסת בחוות הסוסים (צילום דוברות הכנסת)
חברי ועדת הבריאות של הכנסת סיירו ב"חווה של דני" לרכיבה טיפולית, במושב סתריה, ליד רחובות. יו"ר הוועדה, ח"כ יוני משריקי (ש"ס) הדגיש את חשיבות הרחבת הטיפול הממלכתי בבריאות הנפש, ובכללה כל מקצוע הרכיבה הטיפולית. 
דני סטירין, מייסד החווה, ציין את הגמישות הטיפולית, המותאמת לכל מטופל, והכללת חדרי אומנות, מוזיקה ושלל בעל חיים, כסוסים, כלבים, בעלי כנף ודגים. "לצד הלחימה – חייבים להקים מקומות כאלו, כדי לרפא ולשקם את גיבורינו הנלחמים בחזית. כל יום אנחנו חושבים – למי נוכל לעזור היום".
הוא סיפר שהחווה עובדת עם כל קופות החולים, ברכיבה טיפולית, פעילות עם כלבים ובעלי-חיים וטיפולים פסיכולוגיים, עם כ-1,500 מטופלים מדי שבוע, כאשר "המרחב הכפרי, המרגיע, משמש שיקום לסובלים מפוסט-טראומה, בקבוצות וביחידים, כאשר ניכר ונדרש הצורך בהכרה ממלכתית". החווה מעניקה טיפול לניצולי הטבח, ניצולי קיבוצי העוטף, הורים ואחים שכולים, חיילים שהשתתפו בקרבות ועוד. לכל קבוצה נדרש לחפש מקור-מימון.
סטירין הציג בפני חברי הכנסת את הצורך הקריטי בתמיכה לטיפול הנדרש כיום, במיוחד לאור המלחמה. הוא הדגיש את האתגרים בתחזוקת החווה הגדולה ואת המאמצים המשמעותיים שהחווה משקיעה בגיוס משאבים על מנת להמשיך ולספק שירותים חיוניים לאוכלוסיות היעד.

הפסיכולוג ד"ר יורם בן יהודה, סיפר על הפעילות עם חילי צה"ל, סדיר ומילואים, והגדרת המקום כ"חוות חוסן", בשיתוף-פעולה עם ארגון נכי צה"ל ואגף השיקום.
בסיור השתתפו מלבד יו"ר הוועדה יוני משריקי גם חברי הכנסת משה רוט (יהדות התורה), מיכל וולדיגר (הציונות הדתית), רון כ"ץ, ירון לוי, טטיאנה מזרסקי (יש עתיד) ואושר שקלים (הליכוד).
החווה של דני, המוכרת על ידי משרד הביטחון כחוות חוסן, היא מרכז טיפולי במושב סתריה. החווה, שהוקמה בשנת 2016 על ידי דני סטירין ועירית אדן, מציעה טיפולים חדשניים המבוססים על האינטראקציה עם בעלי חיים, במטרה לסייע לאנשים לשקם את בריאותם הנפשית והפיזית ולהגיע למלוא הפוטנציאל שלהם. באמצעות שילוב של רכיבה טיפולית, אינטראקציה עם בעלי חיים קטנים, טיפול תזונתי ופסיכולוגי, החווה מספקת סביבה תומכת לאנשים בכל הגילאים, במיוחד לילדים עם צרכים מיוחדים ולמתמודדים עם טראומה.
כידוע, מאז פרוץ המלחמה סובלים מאות אלפי ישראלים מהשלכות נפשיות ופוסט טראומה כתוצאה מהלחימה, והמדינה פועלת רבות להעניק את הטיפול הנפשי הנדרש, למרות שמערכת הבריאות "רעבה" ואינה ערוכה מספיק, כך למשל נפתחו מרפאות ממוקדי טראומה, מוקדים טלפונים לתמיכה נפשית ועוד. 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה