בריאות
מהפכה בבתי החולים בישראל: 16 מרפאות חדשות נפתחו בהשקעת ענק
ציון דרך משמעותי במערכת הבריאות בישראל: 16 מרכזי התערבות ממוקדי טראומה בקהילה הושקו בישראל, בהשקעה של 14.5 מיליון דולר ובשיתוף ארגון הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה
ציון דרך משמעותי במערכת הבריאות בישראל: במעמד שר הבריאות אוריאל בוסו התקיים היום (יום ה') אירוע השקה של 16 מרכזי התערבות ממוקדי טראומה בקהילה, פרי מיזם משותף של משרד הבריאות וארגון הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה.
במהלך השנה האחרונה העניקו הפדרציות היהודיות סיוע לתוכניות בתחום בריאות הנפש בגובה של כ-60 מיליון דולר והציבו את התוכנית להקמת מרכזי ההתערבות הפסיכיאטריים כתוכנית דגל בהשקעה של כ-14.5 מיליון דולר.
המרכזים החדשים מציעים טיפול ממוקד טראומה במרפאת מומחים, ומיועדים לתת מענה זמין לכל מעגלי החברה הישראלית זאת בנוסף למרכזי החוסן שנותנים מענה למי שזקוק לכך בכדי למנוע תחלואה. המרכז הראשון שנחנך, הוא מרכז "חופים" במרכז הרפואי לב השרון. התוכנית היא חלק מהחזון של מערכת הבריאות להפוך את בריאות הנפש לנגישה יותר ולהעניק לכל אזרח בישראל מענה מותאם, מקצועי ואנושי.
שר הבריאות אוריאל בוסו: "בשבעה באוקטובר מדינת ישראל חוותה את אחד האירועים הקשים בתולדותיה. הטראומה הפיזית והנפשית פגעה באלפי משפחות, ילדים ומבוגרים ומציבה בפני מערכת בריאות הנפש אתגר עצום. מרכזי ההתערבות החדשים הם חלק מהתוכנית הלאומית בבריאות הנפש, שנועדה להבטיח שכל אדם שזקוק לתמיכה ימצא מענה נגיש, איכותי ומיידי".
בוסו הוסיף: "המיזם החשוב לא היה מתאפשר ללא התמיכה יוצאת הדופן של ארגון הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה, שמוביל בשנה האחרונה מאמצים לאומיים ובין-לאומיים. בריאות הנפש היא לא רק טיפול – היא חוסן לאומי והסיוע הוא עדות חיה לאחווה ולשותפות בין יהודי העולם לישראל".
ד״ר גלעד בודנהיימר, ראש האגף לבריאות הנפש במשרד הבריאות: "מרפאות הטראומה הן אבן דרך חשובה בהתקדמות התוכנית הלאומית לבריאות נפשית בישראל. הצורך במרפאות נולד מתוך ההתארגנות המהירה של משרד הבריאות והמרכזים הרפואיים בישראל לתת מענים נפשיים למפונים במלונות מתוך הבנה של הצורך במענה קהילתי בפריסה ארצית, וכנדבך משלים לשירות המניעתי הניתן במרכזי החוסן ולטיפולים בקופות החולים".
השקת מרכז הטראומה (דוברות משרד הבריאות)
עוד הוסיף: "מרפאות הטראומה הן דוגמה לשיתוף פעולה החשוב של משרד הבריאות עם הפדרציות היהודיות מתוך הבנה שרוח ההתנדבות של יהדות צפון אמריקה נכון לה להיבנות בצורה מערכתית ומקצועית מושכלת. אנו מודים לפדרציות היהודיות ולמרכזים הרפואיים על הבשורה וההירתמות החשובים שיועילו לסובלים מטראומה בישראל".
עוד ב-
אריק פינגרהוט, נשיא הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה: "אנחנו רואים חשיבות רבה בתמיכתנו במיזם זה למען בריאות הנפש בישראל. 146 הפדרציות היהודיות בארה"ב וקנדה שותפות בהקמת רשת מרכזי הטיפול השכונתיים שירפאו אנשים רבים כל כך. הטראומה שפקדה את ישראל מאז 7 באוקטובר דורשת השקעה ותמיכה נפשית מקצועית, איכותית ונגישה. יחד עם שותפינו במשרד הבריאות נמשיך לתמוך בהשגת מטרה זו".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה