בריאות

הסופרמרקט הוותיק והאטליז נסגרים מיידית: "סכנה לבריאות הציבור"

בביקורת שנערכה במרכול, אטליז ומחלקת מזון מוכן של סטופ מרקט בחיפה, נמצאו ליקויים שמחייבים את סגירת המקום: סכנת הרעל, בשר פג תוקף וביקורת קשה על התנהלות מנהל הסניף
מערכת ice | 
קצבייה-אילוסטרציה (צילום פלאש 90/ יוסי אלוני)
ד"ר רנא שיבלי, רופאת נפת חיפה, חתמה היום (ראשון) על צו הפסקה מינהלי למרכול, אטליז ומחלקת מזון מוכן "סטופ מרקט", בשדרות ההסתדרות 271, חיפה, זאת לאור ממצאי הביקורת שנערכה בעסק הבוקר על ידי מפקחת בריאות הסביבה ביחד עם וטרינר רשותי מטעם עיריית חיפה.
על פי הצו של ד"ר שיבלי: "בביקורת זו נמצא כי העסק מופעל בתנאים תברואתיים ירודים ביותר קיימים בו ליקויים חמורים המסכנים את בריאות הציבור באופן מיידי. כמו כן העסק פועל ללא רישיון עסק וללא אישור משרד הבריאות לרישיון עסק. כן יש לציין כי מנהל הסניף הפריע למהלך הביקורת תוך צעקות ותוקפנות ודרש כי המפקחים יצאו מהסניף, ולכן לא הושלמה הביקורת בעסק, באופן בו נותרה כמות גדולה של בשר פג תוקף ו/או שאינו ראוי למאכל אדם שלא הושמדה נוכח התנהלות מנהל הסניף.

על פי הממצאים במחלקת המזון המוכן: "המחלקה הייתה סגורה, אבל בשר לשימושה הופשר במחלקת האטליז בניגוד למותר - העסק של המזון המוכן נדרש להתנהל בנפרד מהאטליז, כולל קבלת סחורה, אחסונה וטיפול במזון על שלביו. חל איסור מוחלט לבצע פעולות הכנה כלשהן באטליז לטובת מחלקת מזון מוכן".
באטליז: "בזמן הביקורת עובדי המחלקה עסקו בניקיון. בין היתר, השתמשו במסיר שומנים תוך כדי סידור העוף. סכנת הרעלה כימית. בוויטרינה היו שאריות בשר ולכלוך מצטבר מימים קודמים. תקרת חדר העבודה עם בשר מלוכלכת ומכוסה בשאריות בשר. בחדרי העבודה נמצאו חלודה ונמצא לכלוך מצטבר. בחדר העבודה נמצאו 22 ק"ג עוף פג תוקף שחלקו הוקפא בעסק. המוצרים הושמדו. בחדר הקירור נמצאה כמות גדולה של בשר ארוז מראש מהיום הקודם ביחד עם בשר טחון ושיפודים מוצרים אלה לא הושמדו עקב הגעתו של מנהל הסניף וגירוש המפקחים מכותלי העסק". 
כמו כן, נמצאו מוצרים שהוכנו ונארזו בעסק ותוקפם פג – מוצרים אלה לא הושמדו עקב הגעתו של מנהל הסניף וגירוש המפקחים מכותלי העסק. שטיפת הרצפה בוצעה בזמן הביקורת עם שימוש במבשם בזמן העבודה עם הבשר. סכנת הרעלה כימית. מצאו חלקי עוף ללא סימון. לדברי עובדי המחלקה, המוצר נמצא בתהליך הפירוק. במקרר הוויטרינה נראה תיקן חי. הקרמיקה בקיר וברצפה אינה שלמה שבורה ומחוררת. קרש חיתוך מלוכלך מאד נראה בחדר העבודה. אטליז דגים סגור ולא בוצעה בו ביקורת מקיפה, אך נמצאו ארגזי דגים טריים רבים במקפיא, הדגים בתוקף ולא ברור מה הסיבה לאחסנתם במקפיא. חל איסור מוחלט להקפיא מוצרים מצוננים בעסק.
במחסן: במקפיאי הגיבוי נמצאו כמויות של בשר קפוא פג תוקף - מוצרים אלה לא הושמדו עקב הגעתו של מנהל הסניף וגירוש המפקחים מכותלי העסק. במקפיאי הגיבוי נמצאו כ 60 ק"ג בשר בהקפאה עצמית ללא סימון - מוצרים אלה לא הושמדו עקב הגעתו של מנהל הסניף וגירוש המפקחים מכותלי העסק. נמצאו כמה ארגזים של בשר כבש קפוא פג תוקף במקפיא הגיבוי בתוך המחסן הפנימי - המוצרים אלה הושמדו. קירות המחסן אינם נקיים ואינם מסוידים. אחסנת מזון מבוצעת על משטחי עץ מלוכלכים ולא על מדפים הניתנים לניקוי. נמצאו מספר אזורים עם שלוליות מים במחסן ובחדרי העבודה. בדלי סיגריות נראו במחסן. רצפת המחסן אינה נקיה. במחסן למזון נמצא חתול.
לגבי אולם המכירה, מאפיה ומעדניה: לא הושלמה הביקורת באולם המכירה, מאפיה ומעדניה עקב ההפרעה. נראה כי מכסים את הפיצוחים וחמוצים בשקיות ניילון במשך הלילה ולא מעבירים לכלי סגור. העסק פועל ללא רישיון עסק יצוין כי גם בביקורת קודמת נמצאו ליקויים רבים אשר נמצא כי לא תוקנו. בביקורת הנוכחית קיימת החמרה במצב התברואי נוכח חומרת הסכנה ומידיותה, לרבות, היוותרות כמות גדולה של בשר פג תוקף ו/או לא ראוי למאכל אדם בסניף ללא השמדה בשל הפרעת מנהל הסניף לביקורת "אני מוציאה את צו ההפסקה המנהלי לעסק לפני שימוע. תחולתו של צו זה הינה מידית. על העסק להיות סגור ללא כל פעילות מרגע קבלת צו זה. הצו הוצא לאחר התייעצות עם עו"ד מייסר עבאהרי, עוזרת ראשית ליועצת המשפטית".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה