השוק
הראל נכנסת לשותפות במפעלי הר-טוב: חצי מהכסף יעבור לבעלי המניות
חברת הביטוח הראל תרכוש 25% תמורת 126 מיליון שקל ממפעלי הר-טוב שעוסקים בתחום המחצבות ופיתוח נדל"ן

חברת הביטוח הראל מתכננת לרכוש 25% ממפעלי מלט הר-טוב שבשליטת משפחת ויל. חצי מהסכום ישמש לפעילות שוטפת בעוד שהחצי השני יעבור לבעלי המניות, כך פורסם היום (רביעי) באתר כלכליסט.
נזכיר כי משפחת ויל קנתה את המפעל בשנת 2015 מחברת מלט נשר תמורת 185 מיליון שקל. אך החברה התקשתה לצמוח בשוק בין היתר בגלל צורך בהשקעות גבוהות ויבוא מלט מיוון וטורקיה, כך שבשנת 2023 המפעל הר-טוב נסגר באופן סופי לאחר הפסדים גדולים של האחים ויל, בעקבות החלטת ממשלה שלא להגן על תוצרת מקומית, ולא הטילו מס על ייבוא מלט מיוון וטורקיה.
שני החברות מחזיקות ביחד שתי מחצבות, אחת בצפון והשנייה במרכז, כאשר העתודות מגיעות למעל 70 מיליון טונות, ולאחר הפתיחה צפויות להפיק חומרי גלם בכמות של 3 מיליון טונות בשנה.
העסקה הנוכחית הולכת להכניס את הראל לתחום חומרי הגלם בענף הבנייה והתשתיות, שקיים בו חוסר בעקבות המצב הביטחוני. מטעם הראל הובילו את העסקה ראש חטיבת ההשקעות סמי בבקוב ואיציק טאוויל, ראש אגף אשראי לא סחיר ונדל"ן בחטיבת ההשקעות של החברה. עורכי הדין בעסקה היו משרדי גולדפרב וגורנצקי. צבי מנס היה בנקאי ההשקעות בעסקה.
עוד ב-
נזכיר כי בחודש שעבר קבוצת הראל חתמה על מזכר הבנות להשקעה בתמורה להקצאת 30% ממניות חברת פמה ליסינג, מהחברות הוותיקות והמובילות בענף מימון הרכב בישראל.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה