בעולם
אילון מאסק חוגג: טסלה היא המרוויחה ממכסי טראמפ | זו הסיבה
על אף שכלכלנים מזהירים שמכסי הרכב של טראמפ עלולים להוביל לעליית מחירים ולהאטה כלכלית, פול מרינו, סמנכ"ל הכנסות בחברת Themes ETF's, סבור כי מהלך זה עשוי להיטיב עם תעשיית הרכב. בנוסף, צעד זה יטיב עם חברת טסלה

לאחר שהצהיר כי יטיל מכס של 25% על כל יבוא הרכבים, נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ממשיך לקדם את המדיניות הכלכלית הנוקשה שלו כלפי סין, מקסיקו, קנדה ומדינות שונות באירופה. בסקירה השבועית שפרסם פול מרינו, סמנכ"ל הכנסות בחברת ההשקעות האמריקאית Themes ETF's, חברת טסלה היא המרוויחה העיקרית מהמכסים על תעשיית הרכב.
טראמפ הגדיר את היום שבו יכריז על מכסי המגן כ"יום השחרור". מטרת המכסים היא לצמצם את הגירעון המסחר למול שותפות הסחר העיקריות של ארצות הברית. השווקים שואבים מעט עידוד מההערכות כי מכסי המגן יהיו יותר מצומצמים מכפי שהעריכו בתחילה.
ישנם כלכלנים שמזהירים כי המכסים הללו יובילו לעליית מחירים ולהאטה כלכלית. זה עשוי להיות נכון בטווח הקצר, ואולם בטווח הארוך יותר מדיניות המגן עשויה להתברר כטרנספורמטיבית עבור תעשיית הרכב האמריקאית, למשל, להגביר את הייצור, לייצר מקומות עבודה ולהחיות מחדש קהילות שנפגעו מיציאת הייצור מחוץ לארצות הברית. ישנו חשש ממלחמת סחר, אך חשוב להבין שלארצות הברית יש את כוח המיקוח הגדול ביותר בהשוואה ליתר שותפות הסחר.
אי הוודאות משפיעה כעת על תעשיית הרכב, אך ההתמודדות של יצרניות הרכב תלויה במהירות שבה הן יוכלו להחזיר את הייצור חזרה לארצות הברית. לטסלה יש יתרון יחסי, וזאת לאור העובדה כי היא מייצרת את מרבית החלקים בארצות הברית. כמו כן, העתיד של טסלה גם נשען על החדשנות הטכנולוגית שלה בתחום ה-AI, הנהיגה האוטונומית והרובוטיקה.
ביחס לכלכלת ארה"ב, נרשם חשש מסטגפלציה כאשר מצד אחד האינפלציה נותרת גבוהה ואילו הצריכה הפרטית מגלה סימני חולשה. על פי הניתוח שמציגה ויולטה טודורובה, אנליסטית מחקר בחברת Leverage Shares, הפד במלכוד לאור סימני הסטגפלציה.
הדבר בא לידי ביטוי בנתונים של יום שישי, זאת כאשר מדד מחירי ההוצאה הצרכנית (PCE) היה גבוה מהמצופה, ואילו נתוני הצריכה הפרטית של ינואר עודכנו כלפי מטה. החשש כעת הוא שמכסי המגן רק יעצימו את הלחצים האינפלציוניים. גם ההערכות לגבי התמ"ג של הרבעון הראשון הולכות ומרעות.
המצב הנוכחי מכניס את הפד למלכוד, כאשר מצד אחד האינפלציה גבוהה מדי מכדי שיוכל להפחית ריבית בקצב מהיר, ומנגד, הכלכלה נחלשת באופן שמחייב את הקלת המדיניות המוניטרית. השבוע צפוי להיות סוער ותנודתי גם כן, כאשר על הפרק ההכרזה של טראמפ על תוכנית מכסי המגן, דו"ח התעסוקה לחודש מרץ ונאום של הנגיד פאוול.
השבוע כאמור יכריז טראמפ על תוכנית מכסי המגן "ההדדיים". המטרה של מכסים תתמקד במדינות שמולן יש לארצות הברית גירעון מסחרי גדול, ובראשן גרמניה, איטליה, יפן, ויאטנאם וטאיוואן. טראמפ אמור גם לחדש את המכסים על קנדה ומקסיקו שנדחו בחודש, וייתכן שגם יטיל מכסים על תוצרת חקלאית, במטרה להגביר את התוצרת המקומית.
מכסים אלה עלולים ללבות את האינפלציה, וזאת מאחר שעסקים לרוב מגלגלים את הייקור אל הצרכנים. עם זאת, טראמפ הדגיש הוא ייתכנו החרגות וכי הוא פתוח למשא ומתן, ועל כן ייתכן כי בפועל המכסים יהיו מצומצמים יותר מכפי שהעריכו בתחילה.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה