כסף וצרכנות
הנתונים נחשפים: הישראלים צורכים בשר וביצים יותר משאר העולם
משרד החקלאות והבטחון מפרסם לקראת החג נתונים על צריכת הבשר, הביצים הדגים ועוד לקראת החג. הנתונים מפתיעים ומראים את הנתונים הגבוהים של ישראל ביחס לעולם

לקראת חג הפסח הקרב, משרד החקלאות וביטחון המזון מפרסם את נתוני הצריכה לשנת 2024, ומציג את העליות הצפויות במגוון ענפי המזון. ככל הנראה, הישראלים לא רק שיארחו בהגשה חגיגית, אלא גם יצרכו יותר מהמוצרים המועדפים שלהם.
עלייה משמעותית בנתוני הצריכה לפסח 2024
בשנה שעברה, במהלך חג הפסח, נצפתה עלייה ניכרת בצריכת בשר הבקר ב-50% בהשוואה ליתר ימות השנה, עלייה שגרמה לפיק גדול במכירות בשר טרי, מצונן וקפוא. בנוסף, צריכת הדגים עלתה ב-34% במהלך חג הפסח, כשיותר ישראלים פנו לדגים טריים ומקפיאים. יצוין כי ישראלים אוהבים לדגום את דגי האמנון והסלמון – דגים שהיו המועדפים ביותר גם בשנה שעברה.
בשנה שעברה, במהלך חג הפסח, נצפתה עלייה ניכרת בצריכת בשר הבקר ב-50% בהשוואה ליתר ימות השנה, עלייה שגרמה לפיק גדול במכירות בשר טרי, מצונן וקפוא. בנוסף, צריכת הדגים עלתה ב-34% במהלך חג הפסח, כשיותר ישראלים פנו לדגים טריים ומקפיאים. יצוין כי ישראלים אוהבים לדגום את דגי האמנון והסלמון – דגים שהיו המועדפים ביותר גם בשנה שעברה.
לא רק בשר ודגים זוכים לביקוש גבוה, גם הביצים זכו לצריכה נוספת לקראת החג. צריכת הביצים במהלך החודש שלפני פסח עלתה ב-13% בהשוואה לימים רגילים. רוב הצריכה התמקדה בביצים "רגילות", אך נרשמה גם עלייה בצריכת ביצים מיוחדות כמו ביצי חופש, ביצי אומגה 3 וביצים אורגניות.
הצורך בהכנות מיוחדות לפסח: החזרת והמאכלים המסורתיים
לקראת חג הפסח, היבוא של חזרת – אחד המאכלים האהודים ביותר של החג – היה משמעותי. עד כה יובאו 10 טונות של שורש חזרת, מהונגריה, על מנת לספק את הצורך במנה המסורתית.
לקראת חג הפסח, היבוא של חזרת – אחד המאכלים האהודים ביותר של החג – היה משמעותי. עד כה יובאו 10 טונות של שורש חזרת, מהונגריה, על מנת לספק את הצורך במנה המסורתית.
שוק הדגים המקומי: צמיחה עם דגי קרפיון
הדגים המקומיים גם מציינים עלייה בצריכה, במיוחד דגי קרפיון, שצורכים כמעט פי 3 יותר בפסח לעומת שאר חודשי השנה. כמות הדגים הטריים שמספקים מכוני הדגים בארץ צפויה להסתכם השנה ב-1,640 טונות, מתוכם כ-600 טונות של דגי קרפיון, 500 טונות דגי אמנון ועוד כ-200 טונות דגים נוספים כמו דניס, פורל וברמונדי.
מה נצרך בעולם? הצריכה הממוצעת בישראל מול העולם
לפי נתוני משרד החקלאות, הצריכה המקומית של בשר, עוף ודגים בישראל גבוהה לעומת רוב המדינות בעולם. בעוד בישראל הצריכה השנתית לנפש של בשר עומדת על 17.7 ק"ג, במדינות ה-OECD הממוצע עומד על 14.2 ק"ג. דומה לכך, צריכת העוף בישראל נעמדת על 49 ק"ג לנפש בשנה – הרבה מעבר לממוצע העולמי (14.9 ק"ג).
לפי נתוני משרד החקלאות, הצריכה המקומית של בשר, עוף ודגים בישראל גבוהה לעומת רוב המדינות בעולם. בעוד בישראל הצריכה השנתית לנפש של בשר עומדת על 17.7 ק"ג, במדינות ה-OECD הממוצע עומד על 14.2 ק"ג. דומה לכך, צריכת העוף בישראל נעמדת על 49 ק"ג לנפש בשנה – הרבה מעבר לממוצע העולמי (14.9 ק"ג).
צריכת ביצים: ישראלים צורכים הרבה ביצים
הצריכה של ביצים בישראל, כ-250 ביצים בשנה לאדם, נחשבת גבוהה במיוחד. הממוצע העולמי עומד על 148 ביצים בלבד לנפש, עם צריכה גבוהה במיוחד בסין ובמקסיקו. עם זאת, גם במדינות כמו ארה"ב וצרפת הצריכה נראית גבוהה ביחס לעולם.
הצריכה של ביצים בישראל, כ-250 ביצים בשנה לאדם, נחשבת גבוהה במיוחד. הממוצע העולמי עומד על 148 ביצים בלבד לנפש, עם צריכה גבוהה במיוחד בסין ובמקסיקו. עם זאת, גם במדינות כמו ארה"ב וצרפת הצריכה נראית גבוהה ביחס לעולם.
עוד ב-
המלצה: לקראת חג הפסח, קנו תוצרת חקלאית ישראלית
כמידי שנה, משרד החקלאות וביטחון המזון ממליץ לרכוש את המוצרים המקומיים, לתמוך בחקלאות הישראלית וליהנות מתוצרת איכותית וטרייה מהארץ.
נתוני הצריכה המתעדכנים מראים מגמות חיוביות בשוק החקלאות המקומי, ומזכירים לנו את החשיבות של הצריכה המקומית והקפידה על איכות המזון שאנו שמים על שולחן החג.
כמידי שנה, משרד החקלאות וביטחון המזון ממליץ לרכוש את המוצרים המקומיים, לתמוך בחקלאות הישראלית וליהנות מתוצרת איכותית וטרייה מהארץ.
נתוני הצריכה המתעדכנים מראים מגמות חיוביות בשוק החקלאות המקומי, ומזכירים לנו את החשיבות של הצריכה המקומית והקפידה על איכות המזון שאנו שמים על שולחן החג.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה