דיגיטל וטק
לא רק מהאבק: כך תנקו את המחשב והסמארטפון שלכם
גם המכשירים הדיגיטליים שלנו סובלים מעומס, בלגן ובעיקר חולשות אבטחה מיותרות-אלו הצעדים שכדאי לנקוט על מנת לצמצם סיבוכים וסיכונים מיותרים

פסח בפתח, והריחות באוויר מזכירים לכולנו שהגיע הזמן לרענן, למיין ולנקות את כל מה שהצטבר לאורך השנה. אבל רגע לפני שאתם מתנפלים על הארונות והמזווה - מה עם המחשב והסמארטפון שלכם? בדיוק כמו המטבח והסלון, גם המכשירים הדיגיטליים שלנו סובלים מעומס, בלגן ובעיקר- חולשות אבטחה מיותרות.
פסח הוא הזדמנות מושלמת לא רק לנקות את האבק - אלא גם לעשות "סדר דיגיטלי": למחוק את מה שלא צריך, לעדכן את מה שכן, ולדאוג שהמכשירים שאנחנו חיים דרכם – יהיו לא רק מהירים, אלא גם בטוחים יותר. חברת אבטחת המידע ESET, מציעה מדריך פשוט אך חיוני לניקיון טכנולוגי יסודי – כזה שישדרג את השגרה שלכם ויחזיר את השליטה לידיים שלכם.
כך תנקו את המחשב האישי:
1. הסירו תוכנות מיותרות: עברו על רשימת התוכנות המותקנות ובדקו אילו מהן אינן בשימוש. תוכנות לא נחוצות תופסות מקום יקר ומעמיסות על המערכת. להסרתן, גשו להגדרות, ולאחר מכן לאפליקציות והסירו את התוכנות שאינכם צריכים.
2. נהלו את התוכנות הפועלות בעת האתחול: תוכנות רבות מופעלות אוטומטית עם אתחול המחשב, מה שמאט את זמן ההפעלה. כדי לנהל זאת, פתחו את מנהל המשימות (Ctrl+Shift+Esc) עברו ללשונית "אתחול" (Startup) והשביתו תוכנות לא נחוצות.
3. נקו את תיקיית ההורדות: תיקיית ההורדות נוטה להתמלא בקבצים ישנים ולא נחוצים. עברו עליה ומחקו קבצים שאינם רלוונטיים עוד, כדי לפנות מקום ולאפשר למערכת לפעול ביעילות.
4. עדכנו את מערכת ההפעלה והתוכנות: ודאו כי מערכת ההפעלה וכל התוכנות מעודכנות לגרסאות האחרונות, הכוללות תיקוני אבטחה ושיפורי ביצועים.
5. הפעילו סריקת אבטחה: בצעו סריקה מלאה באמצעות תוכנת האנטי-וירוס שלכם כדי לאתר ולהסיר איומים פוטנציאליים.
ואם תרצו לפרגן וגם לנקות את הסמארטפון:
1. הסירו אפליקציות לא בשימוש: בדומה למחשב, גם בסמארטפון כדאי להסיר אפליקציות שאינן בשימוש. אפליקציות מיותרות תופסות מקום וזיכרון, ומאטות את ביצועי המכשיר.
2. בדקו את האפליקציות הפועלות ברקע: אפליקציות רבות ממשיכות לפעול ברקע, צורכות סוללה ומשאבים. במכשירי אנדרואיד, ניתן לגשת להגדרות, תחזוקת המכשיר, סוללה ואז לראות אילו אפליקציות פעילות ברקע. במכשירי iOS גשו להגדרות ואז סוללה לקבלת מידע דומה.
3. נקו את המטמון והאחסון: במהלך השימוש במכשיר מצטברים קבצי מטמון ונתונים זמניים שנשמרים אוטומטית על ידי אפליקציות. עם הזמן, הקבצים האלה יכולים לתפוס נפח אחסון מיותר ולהאט את פעילות המכשיר. ניקוי תקופתי של המטמון והאחסון עשוי לשפר את הביצועים ולפנות מקום. במכשירי אנדרואיד אפשר לנקות את המטמון באופן ידני דרך הגדרות המכשיר. כדי לעשות זאת: היכנסו להגדרות, בחרו באחסון, ואז מחקו את קבצי המטמון.
במכשירי iOS אין אפשרות לניקוי מטמון באופן ישיר. הדרך היעילה ביותר לנקות נתונים מיותרים היא למחוק אפליקציות ולהתקין אותן מחדש.
4. גבו נתונים חשובים: לפני ביצוע ניקוי מקיף, גבו תמונות, סרטונים וקבצים חשובים לענן או למחשב, כדי למנוע אובדן מידע.
5. עדכנו את מערכת ההפעלה ואפליקציות: ודאו כי מערכת ההפעלה והאפליקציות מעודכנות לגרסאות האחרונות, הכוללות שיפורי אבטחה וביצועים.
שמירה על הסדר הדיגיטלי:
מעבר לניקוי החד-פעמי, מומלץ לאמץ הרגלים לשמירה על סדר דיגיטלי לאורך כל השנה:
- ארגון קבצים ותיקיות: צרו מבנה תיקיות מסודר ושמרו קבצים במקומות ייעודיים, כדי להקל על הגישה ולמנוע כפילויות.
- ניהול סיסמאות: השתמשו במנהל סיסמאות לאחסון מאובטח של סיסמאות, והקפידו על סיסמאות חזקות וייחודיות לכל שירות.
- גלו מודעות לאבטחה: היו ערניים להודעות דוא"ל חשודות, הימנעו מהורדת קבצים ממקורות לא מוכרים, והשתמשו באימות דו-שלבי כאשר אפשרי.
עוד ב-
ב- ESET מזכירים כי תחזוקה שוטפת וניקוי תקופתי של המכשירים הדיגיטליים תורמים לא רק לשיפור הביצועים, אלא גם להגברת האבטחה וההגנה על המידע האישי שלכם.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה