בעולם
ארוחות במקדונלד'ס וצמידים זוהרים: כמה עלו הקמפיינים של טראמפ והאריס?
פחות משבוע לפני הבחירות בארה"ב והתשובה לשאלה מי יזכה במירוץ לנשיאות ויכנס לבית הלבן לא ברורה. שני המועמדים טראמפ והאריס, חשפו כעת כמה הוציאו במהלך קמפיין הבחירות: מי הוציא יותר? מי השיג יותר תרומות ולמי היה תקציב ייעודי לארוחות במקדונלד'ס?
ב-3 באוגוסט 2023, לאחר הכרזת קמלה האריס על ריצה לנשיאות, קיבלה הציבור הודעה מהנשיא ג'ו ביידן. המכתב לא רק הביע תמיכה בהאריס, אלא גם ביקש תרומה לקמפיין שלה. התופעה הזו אינה חדשה – קמפיינים בארצות הברית גייסו כספים בצורה אגרסיבית, והשנה מספרי התרומות משקפים שיאים חדשים.
על פי דיווחים של ועדת הבחירות הפדרלית, הקמפיינים והעמותות השונות גייסו כבר יותר מ-14.8 מיליארד דולר נכון לסוף אוגוסט 2023, עם עלייה מתמדת מהשנה הקודמת. סכומים אלו, אשר חורגים בהרבה מהוצאות הבחירות בבריטניה או קנדה, מעידים על התלות ההולכת ומתרקמת של המועמדים בכסף.
בארצות הברית, חוקי התרומות מאפשרים לתורמים פרטיים לתרום עד 5,000 דולר ישירות למועמד, אך קבוצות ועמותות יכולות לתרום סכומים בלתי מוגבלים. לכן, רק שליש מהתרומות מגיעים מהמועמדים עצמם, בעוד שאר ההכנסות מקורן בקבוצות פוליטיות. גיוס הכספים, במיוחד באמצעות מיילים, פרסומות במדיה וחסויות, הפך לחיוני להצלחת הקמפיינים.
ההוצאות על קמפיינים נשיאותיים השנה הן חסרות תקדים. בזמן שהקמפיינים של האריס וביידן הוציאו כ-740 מיליון דולר בין ינואר לאוגוסט, קמפיין טראמפ נעמד על כ-420 מיליון דולר. נתח משמעותי מההוצאות הולך לפרסום, עם הוצאות של מאות מיליוני דולרים על פרסומות ברדיו, בטלוויזיה ובאינטרנט.
כמו כן בקמפיין של האריס לא חסכו על אף פרט קרוב ל-280 אלף דולר הוצאו על רכישת צמידי יד זוהרים ועוד כ-40 אלף דולר על גלידות בחודש אוגוסט בלבד. כמו כן, תקציב המסעדות של קמפיין האריס נאמד בכ-200 אלף דולר. מנגד, בקמפיין של מקבילה דונלד טראמפ נחשף שהוא ואנשיו הוציאו כ-22 אלף דולר מהתקציב על ארוחות במקדונלד'ס.
עם זאת, גיוס הכספים לא תמיד מלווה בניהול מסודר. טראמפ, לדוגמה, חצה את רף מיליארד הדולר בתרומות אך משאיר אחריו חובות לעיריות רבות עבור הוצאות אבטחה על עצרותיו. קמפיינים רבים משקיעים משאבים רבים בניתוח בוחרים פוטנציאליים, תוך בניית מאגרי נתונים מתקדמים, כדי להבין את העדפות הקהל ולהתמקד בבוחרים המתנדנדים.
בעיות האמון הציבורי כלפי הממשל התגברו בעקבות התלות ההולכת וגדלה בכספים. סקר שנערך ב-2023 מצא כי 85% מהאמריקאים מסכימים שההוצאות הגבוהות מקשות על אנשים טובים לרוץ לתפקידים ציבוריים. זאת ועוד, פוליטיקאים נדרשים להשקיע את מרבית זמנם בגיוס כספים במקום לעסוק בחקיקה ובפיקוח.
עוד ב-
לאור כל זאת, הבחירות הקרובות עומדות להיות לא רק על דעות ומדיניות, אלא גם על יכולת גיוס כספים – מה שיהפוך את הבחירות למרוץ חסר רחמים שבו הכסף מדבר. במציאות זו, ההשפעה של המיליארדרים והשקעותיהם הופכת להיות קריטית, כאשר הם משפיעים על תוצאות הבחירות בעזרת תרומות עתק. בעוד שגיוס הכספים יכול להיראות כאמצעי חיוני, ישנם קולות הקוראים לרפורמה במערכת, במטרה להחזיר את האמון הציבורי בממשל ובתהליך הדמוקרטי.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה