אוכל
עוף בדבש עם פירות יבשים: המתכון שתכינו שוב ושוב ושוב
נשארו לכם משמשים או צימוקים מט"ו בשבט? נהדר. כי זה בדיוק הרגע לשלב אותם עם כרעיים שייפלו לכם בסוף הבישול מהעצם ויהפכו לפייבוריטיות של מבוגרים וילדים כאחד. מתכון של 100 אחוזי הצלחה

את המתכון הבא תכינו בסיר אחד וב-10 דקות עבודה (לא כולל בישול) ובסופו יגיעו רק מחמאות.
רכיבים:
4 כרעיים (אפשר רק שוקיים למי שמעדיף. לבחירתכם: עם או בלי עור).
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
2 בטטות חתוכות (מכיוון שהבישול ארוך יחסית, חיתכו את הבטטות לגודל בינוני ולא לקוביות קטנות)
חופן צימוקים בהירים
2-3 משמשים חתוכים כל אחד ל-4 חתיכות
2 כפות דבש מסוג איכותי
2-3 כפות פטרוזילה קצוצה
כף רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מרוקאית
1 כפית תבלין גריל עוף
חצי כפית כמון
חצי כפית קינמון
כפית שטוחה אבקת מרק
מלח ופלפל
4 כפות שמן זית
4 כרעיים (אפשר רק שוקיים למי שמעדיף. לבחירתכם: עם או בלי עור).
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
2 בטטות חתוכות (מכיוון שהבישול ארוך יחסית, חיתכו את הבטטות לגודל בינוני ולא לקוביות קטנות)
חופן צימוקים בהירים
2-3 משמשים חתוכים כל אחד ל-4 חתיכות
2 כפות דבש מסוג איכותי
2-3 כפות פטרוזילה קצוצה
כף רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מרוקאית
1 כפית תבלין גריל עוף
חצי כפית כמון
חצי כפית קינמון
כפית שטוחה אבקת מרק
מלח ופלפל
4 כפות שמן זית

עוד ב-
אופן ההכנה:
- לערבב כף פפריקה מרוקאית עם כף דבש ושמן הזית ולתבל את חלקי העוף.
- לטגן את העוף בסיר/סטואז' ולסובב את החלקים עד לקבלת צבע שחום מכל הכיוונים. להוציא מהסיר ולהניח בצד.
- להכניס לסיר את הבצל, להוסיף את שארית הדבש, רסק העגבניות והתבלינים (פפריקה, גריל עוף, קינמון, כמון, אבקת מרק מלח ופלפל) ולטגן עד להתרככות הבצל.
- להוסיף כוס מים, להביא לרתיחה ולהוסיף את חתיכות העוף שהמתינו בצד.
- לכסות את הסיר, להנמיך את האש, להוסיף את הבטטות, הצימוקים, המשמשים והפטרוזיליה (ניתן לשמור קצת בצד לפיזור בעת ההגשה).
- לבשל למשך שעה לפחות על אש נמוכה ואפשר גם יותר – עד שהעוף מראה סימנים שהוא "נופל" מהעצם. לבדוק מדי פעם שיש עדיין מים בסיר.
- שימו לב: התוצאה הסופית הרצויה היא שיוותר מעט רוטב מתקתק ועמוק בתחתית הסיר. את התבשיל רצוי להגיש על קוסקוס או אורז לבן.
בתיאבון
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.עוטפת בנייר אפיה ונייר כסף מכניסה לתנור לכמה שיותר זמן (ל"ת)בש 03/2025/02הגב לתגובה זו1 0סגור