אוכל
במיוחד לימים הקרים: הכוכבות משתפות במתכון למרק עשיר וטעים
חמישה מרכיבים בלבד ויש לכם מרק עדשים עשיר, מזין ובריא לימי החורף הקרים. קבלו מתכון מיוחד של אורטל עמר ושמחה גואטה שכולל טוויסט מיוחד במקום הקרוטונים הקלאסיים

לפעמים כל מה שצריך כדי להתחמם בימים הקרים של החורף זה קערת מרק חם ועשיר. אורטל עמר ושימחה גואטה משתפות במרק העדשים שלהם שעשוי מחמישה מרכיבים בלבד - כמה קל להכנה, ככה טעים ומזין!
מצרכים:
1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
1 גזר גדול מגורד בפומפייה
1 וחצי כוסות עדשים כתומות
חופן כוסברה קצוצה
3 שיני שום כתושות
כף כמון
כף מרק עוף טבעי
מלח
לקרוטונים: כל לחם שיש בבית
1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
1 גזר גדול מגורד בפומפייה
1 וחצי כוסות עדשים כתומות
חופן כוסברה קצוצה
3 שיני שום כתושות
כף כמון
כף מרק עוף טבעי
מלח
לקרוטונים: כל לחם שיש בבית
אופן ההכנה:
בקערה שוטפים היטב את העדשים ומסננים. חוזרים על הפעולה הזאת מספר פעמים עד שהמים נקיים.
בסיר למרק שמים מעט שמן ומטגנים את קוביות הבצל קלות. מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים היטב. מיד אחרי מוסיפים את העדשים והכוסברה הקצוצה את התבלינים. מוזגים מים רותחים עד ל-3/4 גובה הסיר ומביאים לרתיחה.
לאחר מכן מוסיפים את שיני השום הכתושות, מערבבים ומעבירים לאש בינונית.
מבשלים כ-20 דקות עד חצי שעה. מועכים מעט את המרק תוך כדי בישול בעדינות מספר פעמים.
בקערה שוטפים היטב את העדשים ומסננים. חוזרים על הפעולה הזאת מספר פעמים עד שהמים נקיים.
בסיר למרק שמים מעט שמן ומטגנים את קוביות הבצל קלות. מוסיפים את הגזר המגורד ומערבבים היטב. מיד אחרי מוסיפים את העדשים והכוסברה הקצוצה את התבלינים. מוזגים מים רותחים עד ל-3/4 גובה הסיר ומביאים לרתיחה.
לאחר מכן מוסיפים את שיני השום הכתושות, מערבבים ומעבירים לאש בינונית.
מבשלים כ-20 דקות עד חצי שעה. מועכים מעט את המרק תוך כדי בישול בעדינות מספר פעמים.
לקרוטונים:
לוקחים 5-6 פרוסות לחם וקורעים עם הידיים. מניחים על מגש עם נייר אפיה, מפזרים מעל שמן זית ומעט מלח ומכניסים לתנור על 200 מעלות לכמה דקות עד שהלחם מקבל צבע זהוב.
לוקחים 5-6 פרוסות לחם וקורעים עם הידיים. מניחים על מגש עם נייר אפיה, מפזרים מעל שמן זית ומעט מלח ומכניסים לתנור על 200 מעלות לכמה דקות עד שהלחם מקבל צבע זהוב.
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.שום לא אוהב בישול, זה יוצא נוראריי 02/2025/19הגב לתגובה זו0 1שום לא אוהב בישול, זה יוצא נוראסגור
-
1.שוב מרק עם ריח של זיעה???מזל 02/2025/19הגב לתגובה זו0 2די עם הכמון הזה…סגור