אוכל
להתחיל את השבוע בטוב: מתכון לקציצות עוף ופרגית חגיגיות
קציצות רכות ונימוחות שאתם חייבים להכין לכבוד תחילת השבוע - הן מנחמות, הן עסיסיות וההכנה שלהן כל כך פשוטה שהמנה הזאת תהפוך לקבועה אצלכם בתפריט

לפתוח את השבוע זה לא תמיד קל, צריכים לצאת ממצב הרוח של סוף השבוע ולחזור לשגרה העמוסה שכוללת עבודה ומטלות הבית. אם גם לכם לא נשארו שאריות אוכל משבת ואתם צריכים להעמיד סיר חם - יש לנו את המתכון המושלם בשבילכם. כמה דקות של עבודה ויש לכם סיר מחמם, טעים ומנחם.
מצרכים לקציצות:
400 גרם חזה עוף טחון
300 גרם בשר פרגיות טחון
גזר מגורד
בצל מגורד
כפית סודה לשתייה
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
כפית שמן זית
400 גרם חזה עוף טחון
300 גרם בשר פרגיות טחון
גזר מגורד
בצל מגורד
כפית סודה לשתייה
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
כפית שמן זית
לרוטב:
בצל קצוץ דק
2 כוסות גזר גמדי
כף סוכר
10 שזיפים מיובשים מגולענים וחתוכים לרבעים
2 כוסות מים
3 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
כף שמן זית
בצל קצוץ דק
2 כוסות גזר גמדי
כף סוכר
10 שזיפים מיובשים מגולענים וחתוכים לרבעים
2 כוסות מים
3 כפות מיץ לימון
מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
כף שמן זית

באדיבות יחסי ציבור, חלי ממן
אופן ההכנה:
מכינים את הקציצות: מערבבים את רכיבי הקציצות לתערובת אחידה. יוצרים קציצות עגולות בקוטר 4 ס"מ, מכסים ומקררים למשך שעה.
מכינים את הקציצות: מערבבים את רכיבי הקציצות לתערובת אחידה. יוצרים קציצות עגולות בקוטר 4 ס"מ, מכסים ומקררים למשך שעה.
מכינים את הרוטב ומבשלים: מטגנים בסיר רחב את הבצל עם השמן עד להזהבה. מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד כמה דקות עד להזהבה קלה. אם הגזר הגמדי גדול מדי, רצוי לחצות אותו.
מוסיפים סוכר ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים שזיפים, מים, מיץ לימון ומלח ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
מוסיפים את הקציצות, מכסים ומבשלים למשך 30–40 דקות על להבה נמוכה. אם צריך מוסיפים עוד מים רותחים. מרטיבים את הקציצות עם הרוטב מדי פעם בפעם.
עוד ב-
המתכון באדיבות חלי ממן
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה