השוק

בנק הפועלים: התשואות במניות בזק, סלקום ופרטנר יהיו גבוהות מהשוק

בהמלצה ליועצי ההשקעות של הבנק, כותבים בפועלים כי ההשפעות של המלחמה על חברות התקשורת הולכות ומתפוגגות ובסך הכל הן נהנות מביקושים קשיחים ולכן הבנק יוצא בהמלצת 'תשואת יתר' למניות הסקטור
ניצן כהן | 
מניות (צילום vecteezy)
מערך היועצים של המערכת הבנקאית הוא משמעותי להשקעות של הציבור הרחב ומכאן יש חשיבות להבנה של ההמלצות של בנק הפועלים למערך היועצים שלו לשנת 2024. נזכיר כי 2024 ההיא שנה שנפתחה עדיין תחת השפעות המלחמה שהתחילה ב-7 באוקטובר ולפחות נכון לעכשיו, לא ברור מתי המלחמה תיגמר ואיך אבל בכל זאת כדאי לפקוח עיניים על ההמלצה של הבנק לסקטור התקשורת.
אם כן, בבנק הפועלים מעריכים שבשנה הקרובה הענף ימשיך ליהנות מביקוש קשיח יחסית למוצרים ולשירותים. "סביבת המחירים הנמוכה צפויה להימשך ברבעונים הקרובים, אם כי נראה שעוצמת התחרות עברה את השיא. במקביל נמשכת הכניסה ההדרגתית של רשת הדור ה-5, בה התחרות תבוא לידי ביטוי יותר בהצעת הערך ללקוח, והיא צפויה להשפיע לחיוב על ההכנסה החודשית הממוצעת למנוי (ARPU) בטווח הבינוני והארוך".
באשר לתשתיות האינטרנט שבחברות עצמן מסמנים אותם כמנוע צמיחה, כותבים בבנק הפועלים ליועצים כי הם צופים המשך צמיחה עקבית בתשתיות האינטרנט בשילוב עם שיעורי נטישה נמוכים.
באשר למגזר הטלוויזיה שסובל מתחרות משמעותית  בין השחקניות עצמן לשחקנים הבינלאומיים, כותבים בבנק הפועלים כי החברות מתמודדות עם התחרות המתעצמת ורווחיות בעייתית בתחום, עם ריבוי שחקנים מקומיים וגלובליים ולחץ מחירים מתמשך, מה שככל הנראה ימשיך גם השנה.
באשר להשפעות המלחמה, כותבים בפועלים כי "המלחמה הובילה לסגירת זמנית של קניונים ומרכזי מסחר, שגרמו לירידה בהכנסות מציוד קצה. במקביל חלה ירידה בתיירות הנכנסת והיוצאת, אשר גרמה לירידה בהכנסות משירותי נדידה. עם זאת, נראה כי עוצמת
ההשפעות הללו יורדת ככל שאנו נמצאים במצב של "שגרת מלחמה," וההלם הראשוני מתמתן".
בשורה התחתונה ההמלצה של בנק הפועלים לשנה הקרובה עבור מניות בזק סלקום ופרטנר היא "תשואת יתר" בסיכון גבוה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה