השוק

נגיד בנק ישראל: החקיקה המשפטית צריכה לקבל הסכמה של כולם

נגיד בנק ישראל אומר היום שיכול להיות שצריך יהיה להעלות את הריבית בהמשך; "אנחנו נחושים להביא ליציבות מחירים בישראל"; הנגיד הזהיר מהחקיקה המשפטית ללא הסכמה ומהתערבות בעסקי הבנקים שלא באמצעות בנק ישראל
ניצן כהן | 
פרופ' אמיר ירון, נגיד בנק ישראל (צילום shutterstock, פלאש 90/ יונתן זינדל)
נגיד בנק ישראל מזהיר היום שיכול להיות שיהיה צורך בהעלאות ריבית בהמשך השנה. הנגיד אמר במסיבת עיתונאים שאנחנו נמצאים בתחילתה של מגמה שמרסנת את האינפלציה אבל זו עדיין גבוהה. בחודש האחרונים מסתמנת התמתנות מסוימת באינפלציה. מגמת האינפלציה כמו שתהיה בחודשים הבאים תהיה משמעותית לתוואי המדיניות אליה.
"חשוב להבין, אמר הנגיד, שאינפלציה גבוהה פוגעת קודם כל בשכבות החלשות ולכן בנק ישראל נחוש להחזיר את האינפלציה לשליטה. הציפיות לאינפלציה הן חלק משיוון משקל והן מקבעות לאור מדיניות הריבית ולאמינות של בנק ישראל. אנחנו סבורים שהריבית נמצאת ברמה מרסנת וזה נכון כל עוד לא יהיו שינויים בסביבת האינפלציה.

"בחצי השנה האחרונה חווינו פיחות בשקל שנובע מגורמים מקומיים ויש פיחות עודף של השקל שלא נובע מגורמים כלכליים וההערכות השמרניות מדברות על תרומה של 1% עד 1.5% לאינפלציה וככל שהיחלשות השקל תימשך יתכן שתידרש מדיניות מוניטרית מרסנת יותר" אמר הנגיד.
עוד אמר ירון שיש מספר גורמים חוסר ודאות משמעותיים והסיכון המשמעותי הוא ששינויים משפטיים יביאו להמשך פיחות השקל וירידה בהשקעות המקומיות. "אני רוצה להגיד שפרסמנו הערכה כמותית של תרחיש זה".
בהתייחס לפעילות הגלובלית הגופים הבינלאומיים צפויים לצמוח בקצב מתון. גוש האירו צפוי להיכנס למיתון טכני. אינפלציית הליבה בעולם ממשיכה להיות דביקה.
על הבנקים אמר הנגיד כי זימן את מנכ"לי הבנקים לשיחה ואמר להם שראוי להפחית את הריבית על יתרות החובה והפחתת התמסורת בין ריבית בנק ישראל לריבית על הפיקדונות.  הצעדים שנעשו בעקבות השיחה הולכים בכיוון הנכון. "המהלכים אותם אנחנו מקדמים הם כאלה שמעודדים את מנגנוני השוק תוך שונות בערך המוצע בין הגופים השונים.
"התערבות חקיקתית במנגנוני השוק שיעוותו את המדיניות המוניטרית ישיגו תוצאה לא רצויה. נמשיך להשתמש בכלים שיש לנו לשרת את הלקוח ואת התחרות".
לגבי החקיקה המשפטית אמר הנגיד שבעקבות השינויים האלה יש עלייה בחוסר הוודאות של ישראל וזה מקבל ביטוי בביצועי החסר של הבורסה והתחזקות המטבעות הזרים וזה עלול להביא לעליית מחירים. גם קרן המטבע הצביעה על הנזק ולכן חשוב להחזיר את הוודאות והיציבות לכלכלה הישראלית ולוודא ששינויי החקיקה יבוצעו בהסכמה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה