השוק

פסגות: בהנחה שהעלאת הריבית בארה"ב גמורה; בספטמבר היא תתחיל לרדת

אורי גרינפלד, האסטרטג הראשי של בית ההשקעות פסגות, כותב ללקוחותיו כי בהנחה שהריבית בארה"ב תעלה כבר ביום רביעי הקרוב הרי שצריך להתחיל לשאול: מתי היא תרד? וכאן המשקיעים מתחילים לתמחר הורדת ריבית בספטמבר
ניצן כהן |  1
אורי גרינפלד, פסגות (צילום רמי זרנגר, ויקיפדיה)
ביום רביעי אמור הפדרל ריזרב להחליט על גובה הריבית בארה"ב וכאן סימני השאלה לגבי מתחלקים לשני סגמנטים. האסטרטג הראשי של בית ההשקעות פסגות כותב ללקוחותיו: "הראשון הוא לגבי החלטת הריבית עצמה שעדיין אינה ממש ברורה כאשר השווקים מתמחרים הסתברות של 84% להעלאת ריבית אחרונה של 25 נ"ב ו-16% לכך שהעלאת הריבית האחרונה כבר הייתה בפעם הקודמת.
"אגב, לאור נתוני ה-PCE משבוע שעבר ומדד עלות העבודה, האפשרות הראשונה נראית גם לנו סבירה יותר. הסגמנט השני, בהנחה שעניין סיום העלאות הריבית כבר ידוע ומאחורינו, הוא לגבי המשך הדרך ובו עולות שתי שאלות חדשות: מה צריך לקרות כדי שהריבית תרד והאם הפד ייתן לנו רמזים על כך? במהלך תהליך העלאות הריבית הפד סימנו יעד ברור שהתבסס על כך שהריבית הריאלית צריכה להיות באזור של 0.5%-1% כדי שהמדיניות המוניטארית תהפוך למצמצמת".

גרינפלד ממשיך ואומר כי "מכיוון שהאינפלציה במגמת ירידה ברורה וצפויה להגיע עד סוף הרבעון לרמה של 4% או פחות, העובדה שריבית הפד כבר עומדת על 5% (ואולי תעלה ל-5.25% ביום רביעי) מאפשרת לפד לומר: "עשינו את שלנו". כעת, כשהשאלה היא מתי הריבית תרד הפד יצטרך לתת לשוק סימני דרך לגורמים שעשויים לשכנע אותו להתחיל את תהליך ההורדה. בתהליך ההעלאות, החשש הגדול של הפד היה שמדורת האינפלציה תלך ותתעצם.
"כעת, כשברור עוצמת האש כבר הולכת ודועכת, הפד רק ירצה לוודא שלא נשארו גחלים לוהטות שעלולות להתחיל את האש מחדש אם איזשהו פרחח יזרוק לכיוון חומר בערה. בשלב זה, להערכתנו המפתח להלך המחשבה של הפד הופך להיות שוק העבודה ולא האינפלציה. לכן, להערכתנו המפתח להלך המחשבה של הפד הופך להיות שוק העבודה ולא האינפלציה.
"פאוול כבר אמר מספר פעמים שיחס המשרות הפתוחות למובטלים צריך לחזור לעמוד על 1:1 כדי שיהיה ברור שלחצי השכר מאחורינו. סביר להניח שבפד לא יסתפקו בכך וימפו את שוק העבודה באופן כזה שיאפשר להם לקבל תמונת מצב רחבה יותר. בסניף הפד של אטלנטה מפרסמים כבר מאז תקופתה של ילן בפד גרף "עכביש" שבוחן את עוצמת שוק העבודה לפי 15 אינדיקאטורים שונים.
"יכול מאוד להיות" הוא ממשיך  "שבפד יחזרו להתייחס לאותם אינדיקאטורים אבל השאלה היא אם בכלל הם יטרחו לומר לנו מה הם האינדיקאטורים העיקריים שהם עוקבים אחריהם ומה הרמה שתשכנע אותם להתחיל להוריד את הריבית? לא בטוח שזה יקרה ובטח שלא כבר בפגישה של יום רביעי. עם זאת, סביר להניח שמדי פגישה המשקיעים יבינו טוב יותר מה הפד רוצה לראות כדי להשתכנע שאפשר לדבר על שינוי כיוון".
אם כך, "הרי שמצב שוק העבודה כיום הוא ללא ספק מצוין לעומת מצבו לפני הפחתות הריבית האחרונות של 2019 ו-2000 (2008 הייתה מקרה קיצון אז אפשר להתעלם ממנה). בפד ישמחו לראות את שוק העבודה מאט ואת לחצי השכר מתמתנים אבל כדי שזה יקרה אין ברירה אלא להמתין עד שהמיתון במשק יבוא לידי ביטוי גם בשוק העבודה.
"החדשות הטובות הן שייתכן בהחלט שהמיתון כבר התחיל ברבעון השני, מה שיביא את שוק העבודה לשנות כיוון באופן ברור כבר בקיץ. החדשות הפחות טובות הן שישנם שני גורמים שעשויים לגרום לתהליך הזה להיות איטי יותר מבעבר. הראשון הוא כרית החיסכון העודף מתקופת הקורונה שיש עדיין למשקי הבית האמריקאיים. השני הוא ששנה לפני בחירות סביר להניח שממשל ביידן יעשה כל מה שהוא יכול כדי לתמוך בשוק העבודה ולא לתת לרפובליקנים מתנה בדמות עליה מהירה בשיעור האבטלה ככל שקמפיין הבחירות יתקדם.
"בהתאם לכך, סביר להניח שריבית הפד תוותר גבוהה עד ממש לקראת סוף השנה או אפילו עד תחילת 2024. למרות זאת, החוזים בשוק מתמחרים הפחתת ריבית ראשונה כבר בספטמבר וסך הכל לפחות שלוש הפחתות ריבית של 25 נ"ב עד ינואר 2024. תרחיש כזה נראה לנו עדיין תרחיש עם סבירות נמוכה כי הפד, כאמור מעלה, ירצה להערכתנו להיות ממש משוכנע שהרכבת כבר יצאה מהתחנה ולא נראית באופק לפני שהוא יקפוץ קפיצת ראש למסילה", מסיים גרינפלד.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    חיים בסרט
    הזוי 05/2023/01
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מדהים איך מתרגמים את הדברים?! ולא קולטים שיהיה מפולת? כולם בארה"ב מדברים שזה בלתי נמנע!
    סגור