השוק
האם ראש הממשלה מנסה להתערב בהנפקה בבורסה?
ראש ממשלת בריטניה נפגש עם מנכ"ל אחת החברות הגדולות במדינה ואחד מעשירי העולם בניסיון לשכנע אותם שלא להנפיק את החברה בארה"ב, אלא בלונדון
ראש הממשלה מתערב בהחלטות של גופים מסחריים? רישי סונאק, ראש ממשלת בריטניה, נפגש לאחרונה עם מנהלי ענקית השבבים ARM, בניסיון לשכנע אותם להנפיק את החברה בבורסה בלונדון, כך מדווח היום העיתון פייננשל טיימס.
לפי שלושה מקורות, בחודש שעבר נפגש סונאק עם מנכ"ל ARM, הפועלת בבריטניה, רנה האס. לאותה פגישה הצטרף דרך שיחת וידאו גם מאסיושי סאן, אחד מ-100 עשירי העולם ששוויו עומד כיום לפי פורבס על 23 מיליארד דולר. סאן מנהל את ענקית ההשקעות היפנית סופטבנק, שרכשה את ARM ב-2016 תמורת יותר מ-30 מיליארד דולר, ובשנה האחרונה אמר מספר פעמים כי הוא תומך בהנפקת ARM דווקא בארה"ב. המקורות מסרו כי הפגישה היתה "חיובית" ו"בונה".
כזכור, סופטבנק חתמה בספטמבר 2020 על עסקת ענק למכירת ARM הבריטית לענקית השבבים האמריקאית Nvidia תמורת כ-40 מיליארד דולר – הסכום השני בגובהו בהיסטוריה של רכישות ההייטק נכון לאותו זמן (מאז נחתמה עסקה גדולה משמעותית – רכישת אקטיויז'ן על ידי מיקרוסופט תמורת כ-69 מיליארד דולר, שהורידה את רכישת EMC על ידי דל תמורת 67 מיליארד למקום השני ואת העסקה המדוברת למקום השלישי למשך השבועות בהם שתי העסקאות היו על השולחן). עד מהרה נתקלה העסקה בהתנגדות רגולטורית כבדה והתמודדה מול חקירות ותביעות בארה"ב, בריטניה, אירופה, סין ועוד.
בפברואר 2022 הודיעו השתיים כי הסכימו לוותר על העסקה, וזמן קצר לאחר מכן החלה סופטבנק, שעדיין מחזיקה בחברה הבריטית, על כוונתה להיפרד ממנה על ידי הנפקה שלה בבורסה כלשהיא. השאלה המרכזית כעת היא באיזו בורסה תונפק.
עוד ב-
ARM לא מייצרת שבבים – אך היא מתכננת שבבים, וכמעט כל יצרניות השבבים בעולם מלבד אינטל מתבססות על התוכניות שלה. כל שבבי הסמארטפונים – בין אם הם מיוצרים על ידי סמסונג, קואלקום, מדיה-טק או אחרות – מבוססים על הטכנולוגיה של ARM, וכנ"ל לגבי שבבי שעונים, מכוניות ועוד.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה