השוק
סיטי בנק: הביטקוין בנקודת הכרעה, יכול להפוך למטבע לגיטימי
בסיטי בנק מעריכים שצומת הדרכים בו נמצא הביטקוין עשוי להפוך אותו למטבע אמיתי שניתן יהיה להשתמש בו; המהלכים שיאפשרו לשלם באמצעותו דרך פייפאל הופכים אותו ללגיטימי
הביטקוין כאן כנראה כדי להישאר. עד לא מכבר המטבע הדיגיטלי הפופולרי היה אבן שואבת לספקולנטים שדמיונם הוצת במחשבה על התעשרות מהירה מהשקעה בביטקוין שמחירו כבר הגיע לרמה של 50 אלף דולר, אבל נקודת המפנה האמיתית תהיה ההפיכה של הביטקויין למטבע לגיטימי.
מהו מטבע לגיטימי? מטבע בו ניתן להשתמש בו ולרכוש באמצעותו מוצרים ושירותים. אין טעם להיכנס למבנה של המטבע הדיגיטלי והטכנולוגיה שעומדת מאחוריו אבל ברגע שהוא מתקבל בבתי עסק - הרי שהפך לאמצעי תשלום מקובל על אפם וחמתם של הבנקים המרכזיים.
האנליסטים של סיטי בנק מעריכים שהנקודה בה הביטקוין יהפוך מהשקעה ספקולטיבית למטבע לגיטימי היא כעת וקיבלה זריקת מרץ אחרי שטסלה רכשה ביטקוין ב-12.5 מיליארד דולר מתוך אמונה שתוכל להשתמש במטבע הזה כדי לשלם לספקים ולעובדים ואף לקבל תשלום מרוכשי מכוניות מתוצרת החברה באמצעו המטבע הזה.
בסיטי בנק מציינים כדבר חשוב את העובדה כי פייפאל, מאסטרקרד וויזה עושים מהלכים כדי שניתן יהיה לבצע עסקאות בביטקוין באמצעותם וכאן נמצאת הנקודה בה המטבע הדיגיטלי יכול להפוך "למטבע עובר לסוחר" ולמעשה למטבע לגיטימי.
בסיטי בנק אומרים כי בשיקלול של מכלול הסיכונים, המכשולים והסיכויים נראה כי המטבעות הדיגיטליים כשהביטקויין הוא הפופולרי מביניהם נמצאים בנקודת מפנמה בה הם יכולים להפוך לאמצעי תשלום לגיטימי.
שי דתיקה, מייסד שותף ונשיא חברת הקריפטו INX מדגיש: "אנו עדים לאחרונה, למספר הולך וגדל של חברות ציבוריות, חברות ביטוח וקרנות לסוגיהן אשר רוכשות ביטקוין. במקביל, ההכרה הרגולטורית בעולם, יחד עם שבירת הרף הפסיכולוגי של $20K ומיד אחריו 50K$ – מביאים למודעות גוברת והולכת של עולם הבלוקצ'יין לרבדים שונים באוכלוסייה. יחד עם זאת, צריך לזכור שמדובר בשוק תנודתי מאוד, ותהיינה ירידות חדות ומימושי רווחים. עוד מוסיף דתיקה: "אימוץ טכנולוגיית הבלוקצ'יין ויישומה על ידי רגולטורים מובילים בעולם (רשות ניירות הערך האמריקאית SEC ) מעניקה גושפנקא כי הביטקוין כאן בשביל להישאר. ומה לגבי הספקנים? אני שמח לשמוע דעות ומגוונות, במקרה הזה, לדעתי, הם ימשיכו ויביטו מבחוץ על העתיד בהתהוות".
שגיא בקשי, מנכ"ל חברת CoinMama, המספקת שירותי קנייה ומכירה של מטבעות קריפטו בעולם, מדגיש כי: "ביטקוין הוא לא השקעה ולא מניה שקונים עם ספקולציה שהמחיר יעלה על מנת למכור. הוא פשוט מטבע חזק יותר מכל מטבע אחר אשר מהווה כספת ששומרת על החסכונות שלך לאורך שנים, ללא צד שלישי, ללא התערבות המדינה וללא בקשת רשות מאף אחד".
עוד מדגיש בקשי: "מי שמבין את הפוטנציאל בביטקוין לא מופתע מהמחיר. מדובר בנכס נדיר, שאין הרבה ממנו. עד היום נכרו כ 18.6 מיליון מטבעות. 4 מיליון מתוכם (הערכה) אבודים לנצח - אנשים שאיבדו את המפתחות. 11 מיליון מטבעות - לא זזו כבר למעלה משנה. זאת אומרת שסך כל המטבעות במחזור הוא כ 3.6 מיליון, והביקוש רק הולך ועולה.
"אין מספיק סחורה. גם אם כל אדם שמתעניין היום לקנות יחזיק עשירית ביטקוין, זה אומר 36 מיליון איש וזהו. חשוב לציין כי יש כיום כ 4.6 מיליארד משתמשי אינטרנט בעולם, ויש כתריסר מדינות שגובלות בחדלות פירעון עם מטבע קורס ואזרחים שמחפשים עוגן (לבנון, ונצואלה, ארגנטינה, טורקיה ועוד).
"לתוך המירוץ הזה נכנסות חברות ענק שגם הן רוכשות ביטקוין במאות מיליוני דולרים, מה שלא משאיר הרבה סחורה לאדם הפשוט. אזרחי ישראל צריכים לחשוב על איך ייראה הכסף בעתיד, והאם הם באמת לוקחים את הסיכון של לא להיות חלק מהעולם החדש הזה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה