השוק
איך משפיעה הטלטלה בצמרת מגדל וכלל על מניות חברות הביטוח?
לאחר ששתי חברות הביטוח איבדו מערכן במהלך משבר הקורונה, הן ניצבות בפני טלטלה פנימית וסכסוכים בין חברי הדירקטוריון למנכ"לי החברות. האם זה משפיע על המניות?
חברות הביטוח הגדולות נקלעו לתסבוכת כלכלית מורכבת בשל משבר הקורונה, אך לא רק הנגיף מטלטל לאחרונה חלק מהחברות. "כלל" ו"מגדל" - שתי חברות הביטוח במוקד הכותרות בשבועות האחרונים, מתמודדות במקביל גם עם סכסוכים פנימיים בצמרת ההנהלה. במגדל פועלים להדיח את המנכ"ל ניר גלעד, ובכלל את המנכ"ל יורם נווה, וזאת לאחר הפסדים משמעותיים של החודשים האחרונים בצל משבר הקורונה.
החברות איבדו ממעמדן
עבור כלל, מדובר במגמה שנמשכת כבר מספר שנים. ב-2018 הפסידה כלל ביטוח 148 מיליון שקלים, ובשנה העוקבת סכום יותר מכפול - 338 מיליון שקלים, השנה בה כיהן בתפקיד המנכ"ל יורם נווה. למעשה, מאז כניסתו של נווה לתפקיד, איבדה כלל כ-33% מערכה, ובשלושת החודשים האחרונים (9.2-5.5), איבדה כ-13.6% מערכה. נוסף לכך, ב-2019 הייתה כלל היחידה מחברות הביטוח שיצאה בהפסד, ואיבדה גם מיוקרתה מול חברות הביטוח המתחרות.
ובהמשך לכך, כלל ביטוח הפכה לפני כחמישה חודשים לקבוצת הביטוח הראשונה בישראל הפועלת ללא גרעין שליטה. מאז הגיע משבר הקורונה ועמו ירידות חדה במניות, מה שטלטל עוד יותר את הקרקע מתחת לפני השטח, והוביל את היו"ר דני נווה להוביל מהלך להדחתו של המנכ"ל הנוכחי יורם נווה בתמיכת בעלי מניות, במטרה למנות לתפקיד את רונן אגסי.
רונן אגסי כבר קיבל בעבר הצעה לתפקיד זה וסירב. אגסי מכהן ב-3 השנים האחרונות כראש חטיבת שוקי הון בבנק לאומי, ובעבר שימש כמנכ"ל חברת האחזקות הראל השקעות ומנהל הכספים בקבוצת הראל.
בעקבות הכוונה להדיח את נווה מהתפקיד, פנה וועד העובדים בכלל לממונה על שוק ההון משה ברקת, שבלם את ההדחה וביקש לבחון את הדברים.
ב-2019 מגדל רשמה רווח של 135 מיליון שקלים, גידול של 24% בלבד אך נמוך ביחס לחברה בגודלה. בשלושת החודשים האחרונים (9.2-5.5), איבדה כ-15.6% מערך מניותיה, ודיווחה גם על הפסד בגובה 800 מיליון שקלים מתיק הנוסטרו שלה. ההפסדים שנרשמו במהלך כהונת המנכ"ל ניר גלעד, ככל הנראה הובילו להתגברות המתחים בין המנכ"ל לבין בעל השליטה שלמה אליהו.
בנוכחות השניים, דיונים בדירקטוריון הסתיימו בפיצוץ, עד כדי עזיבת אליהו את ישיבת הדירקטוריון. היחסים הטעונים וההפסדים של השנה החולפת, ככל הנראה אלו שהובילו את בעל השליטה אליהו אל מהלך להדחתו של גלעד עוד בחודש פברואר. גם לפני כשבועיים הוחלט פה אחד בדירקטוריון על הדחת גלעד במטרה להחליפו ברן עוז, אך ברקת איים כי מהלך שכזה יוביל למינוי נאמן חיצוני שעלול להוביל להדחתו של בעל השליטה אליהו עצמו, וכעת המהלך נעצר.
התאוששות בצל ניסיונות ההדחה
נראה שלמרות הטלטלה בצמרות ההנהלה של מגדל וכלל, זניחה ההשפעה על מניות החברות, אם בכלל. מאז פרסום הכוונה להדיח את מנכ"ל כלל ביטוח יורם נווה, מניות כלל ביטוח צנחו אמנם תחילה בכ-5% אך צמחו לאחר מכן בכ-9% ונותרו יחסית יציבים. גם במגדל הראו התאוששות ולא נפגעו לאחר שנודעה הכוונה להדיח את המנכ"ל ניר גלעד, והראו צמיחה של כ-11% מאז ה-23 באפריל.
מניות כלל ומגדל בחודש האחרון (6/4-5/5) זינקו ב-24% ו-30% בהתאמה, וזאת ככל הנראה עקב ההתאוששות ההדרגתית של המשק הישראלי ממשבר הקורונה.
המאבקים הפנימיים בצמרות חברות הביטוח בישראל לא נראו שפגעו עד כה במניות החברות, אולם במידה ואלו ישדרו אי יציבות מנהלתית לאורך זמן, התוצאה עלולה להיות הפוכה ולמשוך החוצה את בעלי המניות ליעדי השקעה אחרים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה