השוק
יוליוס בר: "יום השחרור" של טראמפ גורם לדריכות שיא בשווקים
על פי כלכלני יוליוס בר, רגע לפני "יום השחרור" של טראמפ שוקי הריביות משדרים אותות של סטגפלציה מסוימת, ואין ספק כי הסיכונים עלו

כלכלני יוליוס בר פרסמו ניתוח מקיף לגבי דריכות השווקים לגבי "יום השחרור" של טראמפ, הורדת הריבית של הבנק המרכזי של מקסיקו, והמחיר של מדיניות המכסים של הנשיא האמריקאי על הצמיחה הכלכלית בארה"ב.
שוק האג"ח עוצר את נשימתו
דריו מסי, אנליסט אג"ח ראשי ביוליוס בר, אמר כי בעוד ששוקי הריביות משדרים אותות של סטגפלציה מסוימת, שוקי אשראי מסוכנים יותר מציגים הרחבה מסוימת של המרווחים אך רגע לפני "יום השחרור" של טראמפ, הם עדיין נראים רגועים למדי. התנודתיות המאקרו-כלכלית, המדיניותית והמנייתית הגוברת אינה משתקפת באופן מלא במרווחי האשראי. אנו ממליצים לצמצם חשיפה לאשראי חלש במיוחד או לשקול רכישת הגנות. השקעות באג"ח ארה"ב בתשואה גבוהה צריכות להתמקד באג"ח קצרות טווח האיכותיות ביותר. אג"ח מסוכנות באירופה מתמחרות כרגע אופטימיות מופרזת.
הנתונים הכלכליים האחרונים בארה"ב שידרו אותות סותרים, כאשר חולשה ממשית בולטת בעיקר במדדים הרכים. עם זאת, אין ספק כי הסיכונים כעת עלו. במקביל, שוק האשראי התאגידי אינו מתמחר הידרדרות משמעותית, שכן מרווחי האשראי התרחבו אך עדיין נמצאים בטווחים צרים יחסית מבחינה היסטורית. יתרה מכך, שוק האשראי התאגידי אינו נראה מודאג מההכרזה הצפויה של הנשיא טראמפ על "יום השחרור" מאוחר יותר השבוע, הכרזה שעלולה לעורר תנודתיות נוספת בשוק.
בעבר ציינו כיצד שוק האשראי התאגידי נהנה מרקע פונדמנטלי וטכני חזק וממרחב הפעולה של הבנקים המרכזיים. עם זאת, לדעתנו, השילוב של תנודתיות כלכלית, מדיניותית ומנייתית עדיין לא משתקף באופן מלא במרווחי האשראי שנותרים נמוכים. הדבר ניכר במיוחד באירופה, שם – לפי נתונים מאז שנת 2000 – האופטימיות דחפה את מרווחי האשראי מתחת לאחוזון ה-25. ראוי לציין שלמרות ההתאוששות הכלכלית האיטית באזור, מרווחי האשראי באירופה צרים אף יותר מאשר בארה"ב. במילים אחרות, אופטימיות רבה מדי בנוגע לשינוי המדיניות הפיסקלית כבר תומחרה.
לסיכום, עם הכניסה לרבעון השני של 2025, אנו ממליצים לנקוט משנה זהירות בכל הקשור לסיכוני אשראי. אנו ממליצים שמירה על דירוג עודף משקל לאג"ח בתשואה גבוהה בארה"ב, תוך התמקדות במנפיקים בדירוג BB קצרי טווח (האיכות הגבוהה ביותר בגוש העיקרי של שוק האג"ח בתשואה גבוהה). נמליץ גם לשמור על חשיפה מינימלית לאשראי באיכות נמוכה או לשקול אסטרטגיות גידור. לבסוף, ברמות התמחור הנוכחיות אנו ממשיכים להמליץ להימנע מאג"ח זבל אירופאיות.
מקסיקו: הבנק המרכזי הוריד את הריבית ב-50 נקודות בסיס ל-9% ומאותת על הורדות נוספות בהמשך
איריני צקרידו, אנליסטית אג"ח ביוליוס בר, אמרה כי הבנק המרכזי של מקסיקו הוריד את הריבית ב-50 נקודות בסיס ל-9% על רקע חששות מהאטה בצמיחה הגלובלית ואיתותים סותרים לגבי אינפלציה. הפעילות הכלכלית נחלשה ברבעון הראשון של 2025, והסיכונים ממכסים מציבים איומים כלפי מטה. הבנק צפוי להמשיך בהורדות באותו היקף, תוך שמירה על מדיניות מוניטרית מצמצמת ותמיכה בכלכלה הנחלשת. פרופיל האשראי של מקסיקו נותר בלתי ודאי בשל אתגרים פיסקליים, מתיחויות סביב הסחר ורפורמות חוקתיות. אנו שומרים על דירוג Hold/Opportunistic לאג"ח ממשלת מקסיקו ועל המלצה נייטרלית למניות מקסיקניות.
הבנק המרכזי של מקסיקו המשיך את מחזור ההורדות והוריד פה-אחד את הריבית ב-50 נקודות בסיס ל-9% בישיבת מרץ, בהתאם לציפיות הקונצנזוס והשווקים. בהצהרה שצורפה להחלטה, הדירקטוריון מציין את העדכון כלפי מטה בצמיחה הגלובלית, כולל בארה"ב, בשל המכסים. זאת בעוד אותות האינפלציה במרבית הכלכלות העיקריות ממשיכים להיות סותרים והסיכונים הגלובליים – כמו המתיחויות סביב הסחר והסערות הגיאופוליטיות – ממשיכים לעלות.
במישור המקומי, תשואות אג"ח ממשלתיות במקסיקו ירדו והפסו המקסיקני התחזק קלות; הפעילות הכלכלית נחלשה ברבעון הראשון של 2025, והסיכונים ממכסים מציבים איום משמעותי כלפי מטה. האינפלציה וציפיות האינפלציה לסוף 2025 נותרות מעל יעד ה-3%, אך הבנק המרכזי שמר על תחזיות האינפלציה ללא שינוי ביחס לפגישה הקודמת, בציפייה שתהליך הדיסאינפלציה יימשך והאינפלציה תתכנס ליעד ברבעון השלישי של 2026, בכפוף לסיכונים. הבנק המרכזי מעריך כי ימשיך להוריד את הריבית בהיקף דומה גם בפגישות הקרובות, תוך שמירה על מדיניות מוניטרית מצמצמת.
ב-3 לאפריל צפויה נשיאת מקסיקו, שיינבאום, צפויה להכריז על תגובת מקסיקו לסבב החדש של המכסים מצד ארה"ב. אנו שומרים על דירוג Hold/Opportunistic עבור מקסיקו, בהתבסס על רפורמות חוקתיות המחלישות את האיזונים והבלמים במדינה, אתגרים פיסקליים, ויחסי סחר לא יציבים בין ארה"ב למקסיקו – אשר יפגעו בהעברות הכספים ובצמיחה הכלכלית, ובכך יחלישו את פרופיל האשראי של מקסיקו.



קרדיט: AI
תחזית הצמיחה של ארה"ב: המכסים גובים מחיר
דייוויד קול, הכלכלן הראשי ביוליוס בר, אמר כי הפוליטיקה בארה"ב הופכת למכשול רציני עבור הצמיחה הכלכלית. מדיניות המכסים הבלתי צפויה והניסיונות לקצץ בהוצאות הממשלה מכבידים על תחזיות ההוצאה. אנו מפחיתים את תחזית הצמיחה לתמ"ג של 2025 ל-2% ומצפים כי האינפלציה הכללית תואץ ל-3.5%.
צמיחת ההוצאות בארה"ב איכזבה בחודשים הראשונים של השנה, והסנטימנט הצרכני היה חלש, מה שמעיד על כך שהמדיניות של הממשל החדש משפיעה לרעה על הוצאות הצרכנים. לפי תחזיות הנוכחיות של הבנק הפדרלי של אטלנטה לתמ"ג ולרכיביו, הוצאות הצרכנים יגדלו רק ב-0.3% ברבעון הראשון של השנה, לעומת 4% ברבעון האחרון של 2024 ו-3.7% ברבעון השלישי של 2024.
הניסיונות לצמצם את הוצאות הממשלה הם מקור נוסף לאי ודאות שמעכב את הצריכה, זאת בנוסף למדיניות המכסים הבלתי צפויה, שמגבירה את ציפיות האינפלציה של הצרכנים ומפחיתה את תוכניות ההוצאה.
המכסים שהוכרזו על יבוא מסין, קנדה ומקסיקו, וכן על רכבים וחלקי חילוף, צפויים להוסיף שש נקודות אחוז לשיעור המכס האפקטיבי בארה"ב. גל של מכסים הדדיים שמוצגים כתגובה למכסים זרים, מסי צריכה או מניפולציה של מטבע, עשוי להוסיף שמונה נקודות אחוז נוספות לשיעור המכס האפקטיבי. למכסים יש השפעה דמוית מס על הכנסות, ולכן גם על צמיחת התמ"ג של ארה"ב, ותנאים פיננסיים הדוקים יותר בשל חששות בשווקים מהווים מכשול נוסף לצמיחה. יבוא נמוך יותר יכול לספק פיצוי מתון בלבד.
הפחתנו את תחזית הצמיחה של ארה"ב ל-2025, ואנו מצפים שהתוצר יצמח רק ב-2% וששיעור האבטלה יעלה מעט ל-4.4% עד סוף השנה. במקביל, אנו מצפים שלמכסים תהיה השפעה זמנית על האינפלציה בשנת 2025, שתעלה ל-3.5% לפני שתירד חזרה ל-2.6% ב-2026. אנו מצפים שהפד יתעלם מהעלייה הזמנית באינפלציה ויוריד ריבית בספטמבר בתגובה לצינון שוק העבודה. אינפלציה נמוכה יותר ב-2026 תאפשר הורדות ריבית נוספות במהלך 2026.
הטראמפונומיקס: המדיניות הכלכלית של טארמפ
דיוויד א. מאייר, כלכלן ביוליוס בר, אמר כי הנכונות ליישם מדיניות שמגבירה את "הכאב הכלכלי" ולעכב מדיניות המעודדת צמיחה עד לשנה הבאה יוצרת מכשולים עבור הדולר האמריקאי. צמיחה נמוכה בארה"ב ויותר הורדות ריבית של הFed מפחיתות את העליונות המחזורית ואת יתרון הריבית של הדולר האמריקאי.
לקושי הכלכלי הגדול שנראה כי ממשל טראמפ מוכן לשאת יש השלכות חשובות על תחזית הדולר האמריקאי שלנו. למדיניות שיושמה עד כה, כמו מכסי הסחר וקיצוצי ההוצאות, יש השפעה סטגפלציונית. כמובן שלא כל הכלים בתיבת הכלים של המדיניות הם שליליים עבור הדולר האמריקאי, שכן דה-רגולציה וקיצוצי מסים אכן יכולים להשפיע באופן חיובי על הצמיחה ועל הדולר האמריקאי, במידה והFed יגיב עם העלאות ריבית ואם הגירעון התקציבי לא יתפח.
עם זאת, נראה כי הנשיא טראמפ דוחף לקדם את המדיניות הכואבת ביותר דווקא השנה, בעוד שהוא צפוי להתמקד במדיניות המעודדת צמיחה רק בשנה הבאה לקראת בחירות אמצע הקדנציה. צעדי מדיניות שיחזקו את הדולר האמריקאי זכו עד כה רק להתייחסות חלקית אם בכלל.
בהתחשב בתחזיות החדשות שלנו לגבי צמיחה נמוכה יותר בארה"ב השנה, יחד עם שלוש הורדות ריבית ב-2026 בנוסף להורדת ריבית אחת ב-2025, גם העליונות המחזורית וגם יתרון הריבית של הדולר האמריקאי צפויים להיות פחות בולטים ממה שציפינו בעבר. ליורו בשונה מלדולר, ציפיות הצמיחה משופרות הודות לשינוי הפיסקלי של אירופה. בנוסף, אנו מצפים כעת כי הבנק המרכזי האירופי (ECB) יוריד את הריבית רק פעמיים השנה, במקום שלוש פעמים, מה שיוסיף לצמצם את יתרון הריבית של הדולר האמריקאי. כתוצאה מכך, האטרקטיביות של הדולר האמריקאי תישאר מוחלשת, בעוד שהאופטימיות כלפי האירו צפויה להימשך זמן רב יותר.
לכן אנו מעדכנים את תחזית הEUR/USD שלנו מ-1.05 ל-1.10 בטווחים של 3 חודשים ו-12 חודשים. אי הוודאות והסיכונים בתחזית שלנו הם רבים. עם סבירות שהמכסים יהפכו לגלובליים ב-2 באפריל, הדולר האמריקאי עשוי להרוויח מזרימות "חוף מבטחים" במקרה ותחזית הצמיחה הגלובלית תיפגע. בטווח הארוך יותר, מדיניות מעודדת צמיחה כמו קיצוצי מסים שידחפו את הגירעון התקציבי מעלה או לחצים על הFed להוריד ריביות, הם סיכוני ירידה ברורים לדולר האמריקאי.
מתכות תעשייתיות: הערכת ההשפעה של מדיניות המכסים
קרסטן מנקה, ראש מחלקת מחקר "הדור הבא" ביוליוס בר אמרה כי בעוד שהמתכות התעשייתיות היו על הכוונת של הנשיא טראמפ זמן מה, המכסים שהוטלו על אלומיניום, פלדה, וייתכן שגם נחושת, לא צפויים להשפיע באופן נרחב על הכלכלה. עבור השווקים עצמם, ההשפעה צפויה להיות אינפלציונית בארה"ב ודפלציונית מחוץ לה.
החל מהקדנציה הראשונה של הנשיא טראמפ, המתכות התעשייתיות היו על הכוונת שלו מבחינת מכסים. אז, הוא הבטיח להחיות את תעשיות האלומיניום והפלדה בארה"ב – דבר שעדיין לא התרחש.
בעקבות הצווים הנשיאותיים שהוציא באמצע מרץ, ארה"ב הטילה מכס של 25% על כל יבוא האלומיניום והפלדה, תוך ביטול הפטורים שהיו למדינות מסוימות. כפי שתואר בעבר, ארה"ב תלויה מאוד ביבוא אלומיניום ופלדה, במיוחד מקנדה וממקסיקו. בנוסף, הנשיא טראמפ הורה לפתוח בחקירה בנוגע ליבוא נחושת, מה שעשוי להוביל להטלת מכסים של 25% על נחושת גם כן.
בהשוואה לקדנציה הראשונה שלו, ההבדל המרכזי כעת הוא היעדר פטורים. לאחר הטלת המכסים ב-2018, יבואנים אמריקאים הצליחו להתחמק מהם על ידי מעבר לרכש ממדינות אחרות. כתוצאה מכך, שיעור המכס האפקטיבי ששילמו יבואנים אמריקאים ירד משמעותית לאחר 2018. הפעם, התחמקות שכזו לא תהיה אפשרית, מה שיגרום לעלייה בשיעור המכס.
בסך הכול, ארה"ב ייבאה אלומיניום, נחושת ופלדה בשווי של 125 מיליארד דולר בשנת 2024. בהוספת היצוא האמריקאי, שייתכן ויושפע ממכסים הדדיים, סך הסחר במתכות אלו הגיע ל-195 מיליארד דולר.
אם משווים לתפוקה אמריקאית של מוצרים תעשייתיים בני קיימא בשווי 3.4 טריליון דולר בשנה שעברה, הדבר מצביע על כך שבמונחים רחבים, המכסים לא צפויים להשפיע באופן משמעותי על הכלכלה האמריקאית. עם זאת, תעשיות מסוימות שבהן הערך המוסף של הייצור נמוך או כאלה שבהן הנתח של חומרי הגלם מסך העלות הכוללת גבוה – ייפגעו פגיעה קשה. לדוגמה, תעשיית פחיות השתייה בארה"ב הביעה התנגדות נחרצת למכסים – כאשר ההכנסות השנתיות של תעשייה זו עומדות על כ-12 מיליארד דולר בלבד.
לסיכום, ההשפעה על שוקי המתכות התעשייתיות נראית די ברורה. המכסים צפויים להיות בעלי השפעה אינפלציונית בתוך ארה"ב ודפלציונית מחוצה לה, שכן הם מדכאים את הביקוש ומעודדים היצע נוסף בארה"ב. אנו שומרים על עמדותינו הקיימות: זהירות כלפי עפרת ברזל ודירוג נייטרלי כלפי אלומיניום ונחושת.
מכסי הנפט: כלי מדיניות חדשים בכל יום שעובר
נורברט רוקר, ראש תחום כלכלה ומחקר "הדור הבא" ביוליוס בר, אמר כי בעוד שהמאמצים לסיים את המלחמה באוקראינה נראים תקועים, ממשל טראמפ יצא באיום להטיל מכסים משניים על רוכשי נפט רוסי. הרטוריקה מחריפה ומחדירה מחדש פרמיית סיכון גיאופוליטית למסחר בנפט ודוחפת את המחירים לכיוון 75 דולר לחבית. כל שנותר הוא לחכות ולראות אם כלי המדיניות החדש של מכסים משניים אכן ייושם.
כל השפעה חיובית על המחיר צפויה להתאזן ואף להיעלם מול ההשפעות השליליות שצפויות בשל תגובות גומלין והידרדרות בתחזית הכלכלית. הביקוש העולמי לנפט צפוי כמעט לקפוא השנה על רקע ההאטה בארה"ב ומעבר האנרגיה של סין. אנו ממשיכים לראות את שוק הנפט נכנס לעודף היצע השנה, ושומרים על המלצתנו הנייטרלית.
לממשל טראמפ יש סדר יום גיאופוליטי עמוס. בעוד שהמאמצים לסיים את המלחמה באוקראינה נראים כתקועים, הבית הלבן איים בהטלת מכסים משניים על יצואני נפט רוסים. איומים דומים הושמעו גם כלפי איראן, בנוגע למאמצי המדינה בתחום הנשק הגרעיני. מכסים משניים הפכו לכלי נוסף בטקטיקות המשא ומתן של "הלם ואימה", בכך שהם מטילים את הנטל לא על המוכר המיועד, אלא על כל קונה צד שלישי - במקרה של רוסיה ואיראן, הכוונה היא להודו וסין.
להבנתנו, מכסים משניים לא נוסו או הופעלו עד כה בפועל. איומים אלו יוצרים חששות מסוימים לגבי ההיצע ודוחפים את מחירי הנפט חזרה לעבר 75 דולר. נראה כי פרמיית הסיכון הגיאופוליטית חזרה לשוק במידה מסוימת. עם זאת, מכסים כאלו אינם צפויים להפחית באופן משמעותי את היקפי היצוא מ"המדינות המנודות" (pariah states).
לקח חשוב מהשנים האחרונות הוא שלא כדאי לזלזל בגמישות וביכולת של שוק הנפט להתאים עצמו לסנקציות. הסנקציות המערביות שהתמקדו בביטוח ולוגיסטיקה הפכו בחלקן לצעד חסר שיניים כאשר סחר הנפט של המדינות המנודות זז מזרחה לעבר עסקאות לא מערביות ומחוץ להישג ידה של מדיניות המערב. ההשפעה של מכסים משניים תהיה כנראה הנחות מחיר עבור המוכרים המושפעים בעקיפין, ותגובת גומלין מצד הקונים המושפעים ישירות – דבר שיוסיף לאי-הוודאות הכלכלית שכבר גבוהה ממילא.
הסכסוך המסחרי המתמשך צפוי להכביד על הביקוש לנפט. על רקע העדכונים האחרונים לתחזית הצמיחה של ארה"ב מצד הכלכלנים שלנו, קיצצנו במידת מה גם את תחזית הביקוש לנפט אמריקאי. נראה כי הביקוש העולמי לנפט עומד השנה על סף קיפאון, בין השאר בשל ההאטה בארה"ב והשינויים של סין סביב נושא האנרגיה.
כתוצאה מהשקעות מהשנים האחרונות, הפקה הנפט ביבשת אמריקה מתרחבת, ומדינות הנפט יתחילו להגדיל החודש את היצוא שלהן בהדרגתיות. התחרות בין יצואניות הנפט צפויה להתחמם, ושוק נפט הפצלים האמריקאי יתקשה להגן על נתח השוק שלו – מה שמהווה שינוי פונדמנטלי שעשוי לאותת על סופה של הדומיננטיות האמריקאית.
לסיכום, למרות הרעש הגיאופוליטי המתגבר, אנו עדיין רואים שוק נפט שנכנס לעודף היצע השנה. אנו שומרים על המלצה נייטרלית ורואים את המחירים נעים לכיוון 65 דולר מאוחר יותר השנה, בהתאם לציפיות השוק.
נזק אגבי לתחומי מחשוב הענן והבינה המלאכותית בשל המצב הפוליטי
מנואל וילגאס, אנליסט מחקר "הדור הבא" ביוליוס בר, אמר כי השקעה תמטית היא השקעה טקטית. אף שאנו מכירים בכך שיכולות הבינה המלאכותית מתקדמים קצב מהיר ובפוטנציאל הצמיחה ארוך הטווח של כלי AI, אנו סבורים כי חוסר הוודאות הכלכלית והפוליטית ימשיך להעיב על תחום מחשוב הענן והבינה המלאכותית לפחות בטווח הקצר. כתוצאה מכך, אנו מנמיכים את ההמלצה שלנו על התחום לדירוג נייטרלי.
מאז תחילת השנה, ההתקדמות בתחום הבינה המלאכותית לא מפסיקה להדהים אותנו. אנו מתרשמים מהאימוץ המהיר של אפליקציות AI, מהמגוון הרחב של מודלים סיניים שיצאו במרץ, מהתפתחויות בפרוטוקול MCP (Model Context Protocol), ומהעובדה שהשוק העסקי חוזר לחתום על עסקאות.
אנו צופים שהMCP יתברר כגורם משבש משמעותי בטווח הארוך, בשל היכולת לשלב מודלים עם אפליקציות חיצוניות. בנוגע לעסקאות, החדשות על סבב גיוס ההון של OpenAI היו משמעותיות הרבה יותר מרכישת X על ידי xAI. בסוף השבוע האחרון נרשמה עלייה חדה בביקוש לגרסת ChatGPT-4o עם יכולות יצירת התמונות, עד כדי כך שמנכ״ל החברה, סם אלטמן, ציין בהלצה כי הביקוש הגבוה "המיס את כרטיסי הגרפיקה של החברה".
עם זאת, אנו מזהים לא מעט אתגרים - החל מחוסר הוודאות הכלכלית והפוליטית בארה״ב, דרך השאלה של כדאיות ההשקעה של חברות הענן האמריקאיות הגדולות (US Hyperscalers), ועד להתלהבות ממודלים סיניים זולים. המצב הכלכלי והפוליטי נעשה מורכב במיוחד, ועם ״יום השחרור״ המתקרב (Liberation Day) אנו רואים שוק שלא מציע את התמורה ביחס לסיכון שמשקיעים קיוו לה בסוף 2024.
תחומי מחשוב הענן והבינה המלאכותית עשויים להיות חשופים באופן משמעותי לסערות הכלכליות והשפעות המכסים בארה"ב. תנאי השוק הנוכחיים רועשים במיוחד – דבר שפוגע בנכונות לשלם על מניות צמיחה אמריקאיות וגורר ירידה בהערכות השווי.
בנוסף, קיימים אתגרים בשל השפעת המכסים בכל בנוגע חומרה, במיוחד לאור העובדה שמקסיקו מהווה מרכז ייצור משמעותי עבור תחום טכנולוגיות המידע. עם זאת, מגמת הפיזור הגיאוגרפי שהחלה ב-2019 אמורה לצמצם את הפגיעה האפשרית מהגבלות הסחר עם סין. עבור חברות הענן הגדולות, קיים חשש שהן יגיעו למסקנה כי התוכניות להרחבת תשתיות מרכזי הנתונים שלהן היו מעט מופרזות – דבר שידחוף אותן להעדיף זרימת מזומנים חופשית (Free Cash Flow) על פני הוצאות הון.
מיקרוסופט, המשתפת פעולה עם חברה מישראל, כבר פרסמה תחזית שמרנית יותר לפיתוח מרכזי נתונים, ואם המגמה תימשך - ייתכן שחברות נוספות ילכו בעקבותיה. בנוסף לתשואות נמוכות יותר על ההשקעה, אחד הגורמים המרכזיים שעלול לעכב בניית מרכזי נתונים הוא המחסור בקרקעות איכותיות לפיתוח אשכולות-ענק (mega clusters).
למרות ההתמקדות בשינוי מבני ארוך טווח, גורמים קצרי טווח חשובים מאוד למשקיעים תמטיים אשר משקיעים בתחומים ספציפיים (Thematic Investors). למעשה, השקעות תמטיות הן השקעות טקטיות - ולכן החלטנו להוריד את הדירוג של תחום מחשוב הענן והבינה המלאכותית לדירוג נייטרלי. עם זאת, קיימות עדיין הזדמנויות סלקטיביות.
מניות השווקים המתעוררים: שבוע מכריע למשקיעים
ננד דיניץ׳, מחלקת מחקר אסטרטגיית מניות ביוליוס בר, אמר כי הכרזות המכס של ארה"ב ביום רביעי (ה-2 באפריל) עשויות להפחית את חוסר הוודאות עבור משקיעי השווקים המתעוררים (Emerging Markets), אך הסיכונים עדיין נוטים להאטה בצמיחת היצוא ולשחיקה בתחזיות הרווח. אנו שומרים על דירוג נייטרלי למניות הגלובליות של השווקים המתעוררים, ומעדיפים את סין והודו, שבהן המדיניות הפנימית ממשיכה לתמוך בשווקי מניות מקומיים.
יום רביעי יהיה קריטי למשקיעי השווקים המתעוררים, שכן ההכרזות הצפויות על מכסים סקטוריאליים ומכסים הדדיים עשויות להשפיע משמעותית על הצמיחה הכלכלית ועל תחזיות הרווח. תחזיות הכלכלנים שלנו הן שהדולר האמריקאי צפוי להיחלש, דבר שאמור לחזק את התמיכה בנכסי שווקים מתעוררים, אך התיקון כלפי מטה בתחזית הצמיחה של ארה"ב ל-2% בשנת 2025 עשוי לבטל השפעה זו, באמצעות פגיעה בביקוש ליצוא של שווקים מתעוררים.
בשילוב עם העלאות מכסים פוטנציאליות, תרחיש זה עלול להוביל להאטה חד-ספרתית נמוכה ביצוא של השווקים המתעוררים במונחים שנתיים, ולהוסיף לחץ נוסף לדינמיקת סחר שכבר נמצאת במצב שברירי בשל צמיחה חלשה באשראי הסיני וירידה בתכניות ההשקעה של חברות אמריקאיות.
הקשר ההדוק בין צמיחת היצוא של השווקים האמריקאיים לבין צמיחת הרווח למניה (EPS) מדגיש כיצד חולשה בסחר משפיעה ישירות על רווחיות החברות. ארה"ב היא יעד היצוא המרכזי עבור כלכלות השווקים המתעוררים (כ-14.6% מכלל היצוא), כך שהיכולת למצוא תחליפים במקרה של ירידה חדה בסחר מוגבלת מאוד.
תוצאה ניטרלית עד מעט שורית ביום רביעי תכלול רמות מכס מתונות שתואמות את ציפיות השוק - תרחיש שנכסי השווקים המתעוררים כבר הצליחו לעכל ברבעון האחרון. לעומת זאת, תרחיש שלילי יותר עלול להתרחש אם תידחה שוב ההחלטה על המכסים – מה שיאריך את חוסר הוודאות - או אם המכסים יוטלו בשיעור גבוה מהצפוי, ויביאו ללחץ כלפי מטה על שוקי המניות.
עוד ב-
כך או כך, אנו סבורים שהסיכונים לתחזיות הצמיחה ברווחי החברות בשווקים המתעוררים, אשר עומדות כיום על 11.8% לשנת 2025 ו-13.0% ל-2026, נוטים כלפי מטה. לכן, אנו משמרים את הדירוג הנייטרלי שלנו למניות הגלובליות של השווקים המתעוררים, ומעדיפים מדינות נבחרות כמו סין והודו מבין הגדולות, שבהן המדיניות המקומית ממשיכה להיות תומכת במיוחד בשוקי המניות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה