השוק
הישראלים נטשו את המזומן: שבא בשנת שיא; תחלק 30 מיליון שקל דיבידנד
החברה העומדת מאחורי מערכות התשלומים הלאומיות מדווחת על הכנסות של כ-151.5 מיליון שקל ורווח נקי של כ-51 מיליון שקל

שבא, המפתחת ומנהלת מערכות תשלומים לאומיות בכרטיסי חיוב וכספומטים, סגרה 2024 חיובית מאוד, עם זינוק של קרוב ל-10% בהיקף הפעולות שבוצעו דרכה לכ-2.4 מיליארד פעולות. הכנסות החברה הסתכמו בכ-151.5 מיליון שקל, עלייה של כ-12% בהשוואה לכ-135 מיליון שקל בשנת 2023. העלייה נבעה מגידול בהכנסות המבוססות על תנועות ותשתית והעלאת תעריפים במאי 2023.
הרווח התפעולי הסתכם ב-55.6 מיליון שקל, עלייה של 32% לעומת 42 מיליון שקל בשנה הקודמת. ההכנסות ממימון נטו הסתכמו ב-9.4 מיליון שקל, לעומת 6.7 מיליון שקל בשנת 2023.
נכון לסוף 2024, ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות עמד על 259 מיליון שקל לעומת 231 מיליון שקל בסוף 2023. הגידול נובע מהרווחים שנצברו במהלך השנה ובניכוי הדיבידנד שחולק.
איתן לב טוב, מנכ"ל שבא: ״אנו מסכמים שנת שיא של שיפור בכל המדדים. שנת 2024 התאפיינה בהגדלת ההשקעות בטכנולוגיה, וזאת כחלק מההתמודדות עם הצמיחה המואצת בפעילות של כרטיסי החיוב והמעבר לשימוש באמצעי תשלום מתקדמים בענפים ובעסקים נוספים, על אף חוסר הוודאות והיציבות של המשק הישראלי לנוכח המשך מלחמת חרבות ברזל.
"השנה, המשכנו להרחיב את הפעילות במנועי הצמיחה החדשים - Shva Insights המספק מידע אגרגטיבי עסקי בפילוח ענפי וגיאוגרפי ו-Shva Arena המאפשר לספקיות פתרונות התשלומים (PSPs – Payment Service Providers) לספק לבתי העסק מגוון הצעות ערך חדשות וטכנולוגיות מתקדמות על גבי תשתית מערכת התשלומים. כחלק מהיישום המוצלח של התוכנית האסטרטגית לשנים 2022-2024, אשר פירותיה באו לידי ביטוי בין היתר בתוצאות הכספיות, הקדישה החברה תשומות ומשאבים משמעותיים לטובת הקמת תשתיות מאובטחות וסביבת ענן הכוללות פתרונות חדשניים ומתקדמים.
"החברה יצרה שיתופי פעולה עם גופים חדשים תוך חיזוק מתמיד של הקשרים עם חברות כרטיסי האשראי והבנקים. עם סיום שלבים אלה מוקדשת שנת 2025 להאצת היישום בשטח, הרחבת שיתופי הפעולה והעמקת פריסת המוצרים והשירותים בקרב הלקוחות, במקביל להגדלת ההשקעה בפיתוח היציבות והגנת הסייבר.
עוד ב-
"שבא ממשיכה להוביל את עולם פתרונות התשלומים במשק הישראלי ותמשיך להיות שותפה מרכזית בצמיחתה של הכלכלה והחברה בישראל".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה