תיירות
מהפכה בדרכונים של מיליוני ישראלים: זה מה שיקרה בקרוב
מערכת הכניסה והיציאה (EES) – המרשם האוטומטי של האיחוד למטיילים לטווח קצר ייצא לדרך בחודש אוקטובר הקרוב אחרי לא מעט דחיות. ומה זה אומר לגביכם?

מדינות האיחוד האירופי הגיעו להסכמה ביום רביעי להפעיל סוף-סוף את מערכת הכניסה והיציאה (EES) – המרשם האוטומטי של האיחוד למטיילים לטווח קצר, שנדחה פעמים רבות בשל בעיות טכניות וחוסר מוכנות. ההסכמה, שהושגה בפגישת שרי הפנים בבריסל, סוללת את הדרך לתחילת פעילות צפויה בסתיו, אם כי טרם נקבע תאריך מדויק.
למדינות החברות יש כעת שתי אפשרויות: להשיק את המערכת החדשה בבת אחת או להשיקה בכמה שלבים לאורך תקופת מעבר של שישה חודשים. בתום תקופת המעבר, כל הרישומים במעברי הגבול יתבצעו במסגרת מערכת ה-EES. הישראלים יהיו חלק מהמהלך שידרוש מהם למסור פרטים בכניסה לאירופה.
הגישה ההדרגתית לא הייתה צפויה בחקיקה המקורית. עם זאת, לאחר פגישה מכלילה בנובמבר, היא הועלתה כחלופה ראויה לשבירת הקיפאון המתמשך וליישום המערכת המיוחלת. פולין, המדינה המחזיקה כעת בנשיאות המתחלפת של מועצת האיחוד האירופי, תוביל את המשא ומתן עם הפרלמנט האירופי להסכם סופי על החוק המתוקן, שצפוי להתקדם בצורה חלקה. "אוקטובר הוא האופק שלנו," אמר טומאש שימוניאק, שר הפנים והמינהל של פולין, ביום רביעי בבוקר, והוסיף כי המערכת "תספק לשירותי המדינות החברות כלים חדשים לחלוטין לפיקוח על מי שנכנס ויוצא מאזור שנגן, עבור המשטרה ומשמר הגבולות. זהו עניין חיוני לחלוטין."
מערכת ה-EES היא רפורמה מקיפה שמקורה בשנת 2016 ונדחתה שוב ושוב. מטרתה העיקרית היא לשדרג את הבדיקות בגבולות החיצוניים של האיחוד האירופי ולהחליף את החתימה הפיזית המסורתית של דרכונים. היא תחול על אזרחים שאינם מהאיחוד האירופי המגיעים לגוש לביקורים, חופשות או נסיעות עסקים ושוהים לתקופה כוללת של עד 90 יום בתוך תקופה של 180 יום. ברגע שהמערכת תופעל, המבקרים יצטרכו להציג את דרכוניהם בהגעה, לצד צילום של פניהם וסריקת טביעות אצבעותיהם באופן אלקטרוני. כל הכניסות והיציאות מאזור שנגן ללא דרכונים יתועדו.
עוד ב-
איסוף הנתונים הביומטריים ושיתוף המידע בזמן אמת נועדו לסייע לרשויות להתמודד עם אלה ששוהים מעבר לאשרת הכניסה הקצרה שלהם ומבצעים הונאות זהות. כל המדינות החברות, למעט קפריסין ואירלנד, וארבע מדינות השותפות להסכם שנגן – איסלנד, ליכטנשטיין, נורבגיה ושווייץ – ישתתפו בתוכנית. בקפריסין ובאירלנד ימשיכו להחתים דרכונים באופן ידני.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה