השוק
בעלת השליטה בבזק מוכרת החזקות תמורת מאות מיליונים
חברת ביקום הודיעה על מכירת 5.77% מהחזקתה בבזק תמורת 912 מיליון שקלים, במטרה להגדיל את החשיפה למשקיעים זרים מאירופה וארצות הברית

חברת ביקום הודיעה היום (שלישי) על מכירה של 5.77% מהחזקתה במניות בזק בתמורה ל-912 מיליון שקלים, אל מול ביקושים של כ-3 מיליארד שקלים, כאשר כל התמורה ממכירת המניות מיועדת להקטנת המינוף באמצעות פירעון מוקדם של אג"ח סדרה ו' של החברה.
המכירה נותנת מענה לביקושים מצד משקיעים זרים להשקיע במניית בזק. בביקום מאמינים כי הגדלת החשיפה למשקיעים זרים, תגדיל את הסחירות של מנית בזק וכן תגדיל את החשיפה של משקיעים זרים לבורסה הישראלית. לאחר השלמת תהליך המכירה, יישאר מבנה השליטה בבזק ללא שינוי, כאשר ביקום תחזיק 21.69% ממניות בזק ותמשיך להחזיק בהיתר השליטה בבזק.
מביקום נמסר כי, "בעלי השליטה מביעים אמון מלא בהמשך צמיחתה של קבוצת בזק וביכולתה להמשיך להציף ערך משמעותי, כתוצאה מיישום האסטרטגיה העסקית שלה והפירות שתניב בעתיד".
עוד ב-
קבוצת בזק פרסמה בשבוע שעבר את תוצאותיה הכספיות לשנת 2024, מהם עולה כי הקבוצה מציגה צמיחה דו ספרתית חזקה במנועים האסטרטגיים, צמיחה בהכנסות הליבה ועדכון של היעדים לטווח הבינוני. עוד דווח על ירידה של כ-2.4% בהכנסות לשנת 2024, כשבזק בינלאומי יורדת ב- 8.8% אך לפלאפון שיא של 6 שנים; צמיחה בהכנסות מבזק קווי
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה