השוק

מהפכה במסים של חברת הענק: מי תכניס לישראל 10 מיליארד שקל?

אנבידיה מנהלת שיחות מתקדמות עם משרד האוצר בנוגע להסדר מס, במסגרתו החברה תעלה את שיעור המס שהיא משלמת בישראל ל-9%, דבר שיכול לסדר למדינה הכנסה של כ-10 מיליארד שקל בשנה
מערכת ice | 
ג'נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל אנבידיה (צילום shutterstock)
שינוי חסר תקדים במס בישראל, עומד לצאת לדרך. התפתחות דרמטית בשוק ההייטק הישראלי כאשר על פי פרסום של גלובס, ענקית השבבים אנבידיה מנהלת שיחות מתקדמות עם משרד האוצר בנוגע להסדר מס, במסגרתו החברה תעלה את שיעור המס שהיא משלמת בישראל ל-9%, דבר שיכול לסדר למדינה הכנסה של כ-10 מיליארד שקל בשנה, כשהיא חייבת בכל דרך לכסות את הגירעון שיצרה המלחמה.
כל זאת בניגוד לשיעור המס הנוכחי של 5% שהחברה משלמת במסגרת חוק עידוד השקעות הון. כעת, על פי הפרסום, במקום שהסכום שהיא משלמת יתפזר בין מדינות שונות, אנבידיה מציעה לשלם אותו ישירות לישראל - מהלך שנתפס כמשתלם הן לחברה, שיש לה פעילות משמעותית בארץ, והן למדינה שתזכה בהכנסות מס משמעותיות כשהמצב ממילא לא טוב.

המגעים עם אנבידיה מצטרפים למגמה של הסכמי מס ייחודיים בין המדינה לחברות טכנולוגיה בינלאומיות. לדוגמה, בשנת 2023 הסכימה אינטל להעלות את מס החברות שלה ל-7.5% על פעילות המפעלים, בתמורה למענק של 11.1 מיליארד שקל להרחבת מפעלה בקרית גת.
כזכור, רק אמש דו"ח אומדן ביצוע התקציב לשנת 2024, שפורסם על ידי אגף החשב הכללי, מצביע על זינוק משמעותי בגירעון שהגיע ל-6.9% מהתוצר, המהווה כ-136.2 מיליארד שקל. מדובר בעלייה של 2.8% לעומת שנת 2023, שבה עמד הגירעון על 4.1%. מדובר בנתון נמוך מהצפי שהעריכה הממשלה בתחילת דצמבר, שעמד על 7.7%
בנוסף, הנתונים מראים כי הוצאות הממשלה גדלו ב-20.4% בשנה זו, בעיקר בשל הוצאות המלחמה מאז פרוץ מבצע "חרבות ברזל", שהגיעו לכ-124.7 מיליארד שקל, מתוכן כ-18.5 מיליארד שקל שולמו מקרן הפיצויים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה