השוק
לאחר 32 חודשי גיוס רצופים: פדיונות בקרנות הכספיות בדצמבר
מנתונים שמפרסם היום בית ההשקעות מיטב עולה כי הקרנות הפסיביות המשיכו להוביל עם גיוס מרשים של 6.1 מיליארד שקל בדצמבר והתעשייה האקטיבית שמרה על קצב גיוס גבוה של כ-2 מיליארד שקל; מגמת הפדיונות ניכרת בקרנות הכספיות, לאחר תקופה ממושכת של גיוסים
בחודש דצמבר תעשיית הקרנות גייסה כ-6.7 מיליארד שקל, עיקר הגיוס מגיע לקרנות הפסיביות, כך כותב היום נאור כהן, מנהל קשרי יועצים במיטב בית השקעות בסקירת תעשיית הקרנות לחודש דצמבר 2024. התעשייה האקטיבית המסורתית, ממשיכה בקצב גיוסים גבוה בדומה לחודש שעבר, ומסכמת את חודש דצמבר עם גיוס גבוה של כ-2 מיליארד שקל.
הקרנות הכספיות עומדות בסימן של שינוי מגמה, ומסיימות את החודש בפדיון של 1.5 מיליארד שקל לראשונה מזה 32 חודשים רצופים של גיוס. התעשייה הפסיבית אשר גייסה ברציפות בכל חודשי השנה, סוגרת את השנה עם גיוס עוצמתי במיוחד כ-6.1 מיליארד שקל. קרנות הסל גייסו כ-4.25 מיליארד שקל והקרנות המחקות הוסיפו לגיוס עוד כ-1.85 מיליארד שקל.
חודש דצמבר היה חודש חיובי לשוקי המניות המרכזיים בעולם
שוק המניות הישראלי המשיך בדצמבר את תנופת העליות של החודשים האחרונים כאשר מדדי ת"א 35, ו-125 רשמו עליות החודש של כ-5.9% ו-5.8% בהתאמה. מדד ת"א 90 עלה החודש כ-5.1%. באירופה, הדאקס הגרמני: סיים את חודש דצמבר בעלייה של כ-2.5%. באסיה: מדד הניקיי היפני, מסכם את חודש דצמבר עם תשואה חיובית של 4%.
שוק המניות הישראלי המשיך בדצמבר את תנופת העליות של החודשים האחרונים כאשר מדדי ת"א 35, ו-125 רשמו עליות החודש של כ-5.9% ו-5.8% בהתאמה. מדד ת"א 90 עלה החודש כ-5.1%. באירופה, הדאקס הגרמני: סיים את חודש דצמבר בעלייה של כ-2.5%. באסיה: מדד הניקיי היפני, מסכם את חודש דצמבר עם תשואה חיובית של 4%.
בארה"ב המדדים המובילים התנהלו במגמה מעורבת במהלך החודש ואף סיימו בירידות, כאשר מדד הדאו ג'ונס סיים את החודש בתשואה שלילית כ-5.3%, מדד ה-S&P500 עם תשואה שלילית של כ-2.5% ומדד הנאסד"ק מסיים עם תשואה חיובית נמוכה של כ-0.5%.
(מקור הנתונים: מיטב בית השקעות)
אגרות החוב הממשלתיות בישראל השיגו תשואה חיובית של כ-0.6% ואגרות החוב הקונצרניות עלו בשיעור של כ-0.9%.
התעשייה האקטיבית המסורתית ממשיכה בקצב הגיוס הגבוה, ומסכמת את חודש דצמבר עם גיוס של כ-2 מיליארד שקל. הקטגוריה המגייסת ביותר, כמו בחודש נובמבר, היא קטגוריית אג"ח כללי עם גיוס גבוה של כ-1 מיליארד שקל, אחריה קרנות מניות בארץ עם גיוס מרשים של כ-860 מיליון שקל (הגיוס הגבוה ביותר בקטגוריה בשנה האחרונה), קרנות חברות והמרה הוסיפו לגיוס עוד סכום של כ-380 מיליון שקל, קרנות ממונפות ואסטרטגיות סיימו את דצמבר עם גיוס של כ-70 מיליון שקל, קטגוריית אג''ח מדינה, אשר פדתה כמעט בכל חודשי השנה (10 חודשים) מסיימת עם גיוס נמוך בסכום של כ-50 מיליון שקל, הקרנות הגמישות גייסו סכום של כ-30 מיליון שקל. קטגוריית אגד קרנות, הוסיפה לגיוס סכום קטן של כ-25 מיליון שקל.
בצד הפדיונות בחודש דצמבר מסתמנת מגמה שונה מהלך הרוח של השנה האחרונה. קטגוריית אג''ח בחו''ל אשר גייסה במשך כל חודשי השנה, ואף הובילה את הגיוסים, עוברת לפדיון, כשפדתה בחודש דצמבר כ-240 מיליון שקל, גם קטגוריית מניות בחו''ל (שגייסה ברוב חודשי השנה) עוברת מגיוסים לפדיונות וסיימה את חודש דצמבר בפדיון של כ-140 מיליון שקל.
הקרנות הכספיות מסיימות את השנה בסימן של שינוי מגמה, לראשונה לאחר 32 חודשים רצופים של גיוס, הקרנות הכספיות עוברות לפדיון בחודש דצמבר כשפדו סכום של כ-1.5 מיליארד שקל, הקרנות הכספיות השקליות פדו כ-1.4 מיליארד שקל והקרנות הכספיות הדולריות פדו כ-90 מיליון שקל.
התעשייה הפסיבית גייסה סכום עצום של כ-6.1 מיליארד שקל. קרנות הסל גייסו כ-4.25 מיליארד שקל והקרנות המחקות הוסיפו כ-1.85 מיליארד שקל.
בקרנות המחקות, רוב הגיוס הגיע מקרנות המתמחות במניות בארץ ובחו''ל שגייסו כ-1.05 מיליארד שקל ו-630 מיליון שקל בהתאמה, קטגוריית חברות והמרה גייסה סכום של כ-200 מיליון שקל וקרנות אג''ח בחו''ל הוסיפו גיוס של כ-80 מיליון שקל. הקטגוריה הפודה ביותר היתה קטגוריית אג''ח מדינה שפדתה כ-65 מיליון שקל, ואחריה קטגוריית אג''ח כללי שפדתה כ-15 מיליון שקל.
בקרנות הסל, עיקר הגיוסים הגיעו מקטגוריית מניות בחו"ל שגייסה סכום של כ-3.6 מיליארד שקל,קטגוריית חברות והמרה גייסה כ-415 מיליון שקל, קטגוריית מניות בארץ הוסיפה גיוס של כ-360 מיליון שקל וקרנות ממונפות ואסטרטגיות גייסו כ-15 מיליון שקל. הקטגוריה הפודה ביותר היתה קטגוריית אג''ח מדינה שפדתה כ-70 מיליון שקל, ואחריה קטגוריות אג''ח בחו''ל ואג''ח כללי שפדו כ-35 מיליון שקל כל אחת. קטגוריית סחורות פדתה סכום של כ-10 מיליון שקל.
עוד ב-
נכון ליום 31.12.24, יום שלישי, יום המסחר האחרון, היקף נכסי תעשיית הקרנות עומד על כ-597.2 מיליארד שקל: כ-327.3 מיליארד שקל בתעשייה האקטיבית, מהם כ-177.4 מיליארד שקל בקרנות מסורתיות, וכ-149.9 מיליארד שקל בקרנות כספיות; כ-269.9 מיליארד שקל בתעשייה הפאסיבית, מהם כ-167.7 מיליארד שקל בקרנות סל, וכ-102.2 מיליארד שקל בקרנות מחקות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה