השוק

מזרחי טפחות: "עלייה מתונה באינפלציה, תוצאות מעורבות בארה"ב וישראל"

יוני פנינג, האסטרטג הראשי בחדר העסקים של בנק מזרחי טפחות, מתייחס בסקירה השבועית שלו למצב השוק המקומי לאחר הפסקת האש בלבנון והבלאק פריידי, תמונת המצב של האינפלציה בארה"ב והתייצבות כלכלית באירופה | סקירה
מערכת ice | 
יוני פנינג, אסטרטג ראשי חדר עסקאות בבנק מזרחי טפחות (צילום עופר חגיוב, Magma Images)
יוני פנינג, האסטרטג הראשי בחדר העסקאות של בנק מזרחי טפחות, התייחס היום (ראשון), בסקירתו השבועית למצבו של השוק המקומי, בצל הפסקת האש בחזית הצפונית והשפעת הבלאק פריידי על המשק, התמתנות האינפלציה בארה"ב והסימנים לשיפור בכמה תחומים וכיצד הירידה במדד המחירים לצרכן האירופי לחודש נובמבר תשפיע על החלטת הבנק המרכזי האירופי להוריד את הריבית.
ארה"ב: אינפלציה מתונה עם סימנים לשיפור במגוון תחומים
מדד המחירים לצרכן (ה-PCE), שהשפעתו ניכרת על מדיניות הפדרל ריזרב, עלה ב-0.2% בחודש אוקטובר, בהתאם לציפיות. אם נתחשב בהוזלת מחירי הדלקים ובניכוי מחירי המזון, אינפלציית הליבה עלתה ב-0.3%, והגיעה ל-2.8% בשנה האחרונה. הגידול החצי שנתי של ה-Core PCE עומד על 2.3%, קרוב מאוד ליעד האינפלציה של הפד, אך במונחים רבעוניים העלייה נותרה גבוהה יותר, ב-2.8%.
בין הגורמים המשפיעים, נרשמה עלייה חדה במחירי המכוניות והחלפים לרכב, שהביאו לזינוק של כ-0.9% בתחום המוצרים. בתחום השירותים, גם עלויות תחבורה, במיוחד ליסינג והשכרת רכב, המשיכו לעלות. כמו כן, ההשפעה של עלויות כח האדם נותרה מורגשת, עם עלייה של 0.6% בסעיף שירותי הפנאי. המחירים בשירותים פיננסיים עלו ב-0.7%, והשלימו עלייה של 6.3% בשנה האחרונה.
הכנסות משקי הבית האמריקאיים עדכנו ירידה קלה של 0.25% בספטמבר, אך במהלך אוקטובר נרשמה עלייה מרשימה של 0.6%. תשלומי ההעברה הממשלתיים עלו ב-0.7%, והשפיעו על הגידול הכולל בהכנסות.
כנגדם, הוצאות הצריכה הפרטית עלו ב-0.4%, ושיעור החיסכון עמד על 4.4%.בשווקי הנדל"ן, הירידה במכירות בתים קיימים לשפל של כמעט שנתיים נבעה בחלקה מהוריקנים שהשפיעו על אזורים בדרום-מזרח ארה"ב. קצב מכירת הבתים האט, מה שהוביל לגידול חריג של 10,000 יחידות בבתים למכירה.
ישראל: קניות בכרטיסי אשראי ואופטימיות צרכנית
בישראל, גל עלייה ברכישות בכרטיסי אשראי התרחש במהלך המלחמה, עם רמות רכישה גבוהות בסמוך להסלמה בחזית הצפונית, וירידה לאחר מכן, עד להפסקת האש שהחלה בשבוע שעבר. נתוני ש.ב.א עדכנו את הרכישות בכרטיסי אשראי בשבועיים שקדמו לפרסום, שהיו ברמה הגבוהה ביותר מאז אפריל, במידה רבה בעקבות מבצעי Black Friday.
במגזר הפדיון, נתוני המע"מ לחודש ספטמבר הצביעו על עלייה של 1.1% בעוד שהפדיון בענף הבינוי המשיך לצמוח עם גידול של 7.2% בחודשים האחרונים. הייצור התעשייתי הראה עלייה קלה של 0.4%, יחד עם גידול של 0.5% במועסקים בתעשייה.
אירופה: אינפלציה יציבה עם ציפיות להורדת ריבית קרובה
באירופה, מדד המחירים לצרכן ירד ב-0.3% בנובמבר, אך עלה ב-2.3% בשנה האחרונה, בעקבות עלויות האנרגיה. אינפלציית הליבה נותרה יציבה על 2.7%. מחירי הגז הטבעי המשיכו לעלות, מה שמעיד על עלייה מחודשת במחירים בהמשך החורף.
הציפיות להורדת ריבית של 0.5% עלו, עם הסתברות של 27% לשינוי בשיעור הריבית בהחלטת הבנק המרכזי האירופי (ה-ECB) בעוד שבועיים, מול ריבית אפקטיבית של מעל ל-3%. הציפיות לריבית בסוף 2025 עומדות על 1.5%.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה