השוק

לקראת הורדת הריבית בארה"ב: הבנק השוויצרי שמסמן איך לאזן את תיק ההשקעות

כלכלני הבנק השוויצרי לומברד אודייר שמתמחה בניהול הכסף של 'חוג הסילון' נערכים להתחלת הורדת הריבית בארה"ב, מנתחים את התרחישים השונים ומייסדים תרחיש בסיס | כל הפרטים
ניצן כהן | 
השקעות-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
כלכלני הבנק השוויצרי לומברד אודייר הפיצו בסוף השבוע ללקוחות שלהם את ההמלצה לאיזון בתיק ההשקעות בין התרחישים השונים שהשורה התחתונה שלהם בנקודת הקיצון היא המשך המתיחות הגיאו-פוליטית והדריכות הנוגעת להתפתחות האינפלציונית כשמעל הכל מרחפת הורדת הריבית הצפויה בארה"ב.
"עם תחילת מחזור ההקלה המוניטרית של הפד, משקיעים יכולים לצפות לעלייה מתונה בעקום התשואות של אג"ח ממשלת ארה"ב, אשר ככל הנראה יחזור לתצורה נורמלית, מבלי להוביל בהכרח למיתון, כפי שנרמול כזה רמז באופן מסורתי. עקום התשואות, המשקף את הקשר בין תשואות אג"ח קצרות וארוכות טווח, היה הפוך במשך למעלה משנתיים, אך כעת הוא מתייצב חזרה למבנה נורמלי" כותבים בלומברד אודייר.
"ישנם שני תרחישים עיקריים לנרמול עקום התשואות: "תלילות דובית", שבה התשואות הארוכות עולות מהר יותר, לרוב בשל ציפיות לצמיחה או אינפלציה; ו"תלילות שורית", שבה הריביות הקצרות יורדות מהר יותר, בעיקר במהלך קיצוצי ריבית של הבנק המרכזי בתגובה לחולשה כלכלית. מחזורי הורדת הריבית של הפדרל ריזרב בעבר לוו בתלילות שורית משמעותית של עקומת התשואות, שהובילה למיתון, אך לא כל תלילות שורית מסתיימת במיתון; חלקן היו מתונות יותר.
"בתרחיש הבסיסי שלנו, שבו הפד צפוי להפחית את הריבית ב-200 נקודות בסיס במהלך 12 החודשים הקרובים, עקומת התשואות צפויה לעלות במתינות, עם עלייה של כ-30 נקודות בסיס בהפרש בין תשואות האג"ח ל-2 ול-10 שנים. תשואת האג"ח לשנתיים צפויה להגיע ל-3.60%, בעוד שתשואת האג"ח ל-10 שנים צפויה לעלות ל-3.90%.
"עלייה מתונה זו מתאימה לתרחיש של נחיתה רכה לכלכלה. בתרחיש זה, אג"ח קונצרניות בדירוג גבוה צפויות להציג ביצועים טובים יחסית, עם יתרון קל על פני אג"ח ממשלתיות של ארה"ב, בעוד שאג"ח בדירוג תשואה גבוהה עשויות להציג ביצועים מעט נמוכים יותר. שוקי המניות צפויים להציג ביצועים טובים מהממוצע ההיסטורי שלהם, כאשר מדדי מניות גדולות, כולל ה-S&P500, צפויים להציג ביצועים מעט טובים יותר ממניות קטנות. תוצאות אלו עולות בקנה אחד עם מיצוב תיק השקעות ניטרלי ועומדות בהתאם לאמות המידה האסטרטגיות שלנו.
"בתרחיש של מיתון, אג"ח ממשלתיות של ארה"ב מציגות ביצועים טובים יותר הן בהשוואה לממוצע ההיסטורי שלהן והן בהשוואה לסגמנטים אחרים, משום שבסביבות מיתון יש הרחבה של מרווחי האשראי, במיוחד עבור אג"ח בדירוג נמוך. מניות נוטות להציג ביצועים פחותים מהממוצע ההיסטורי שלהן, כאשר מניות מחזוריות סובלות יותר מאשר מניות שמהוות הגנה מפני מחזורים. בסביבה כזו, אג"ח ממשלתיות מהוות גיוון בתיק ההשקעות וכיסוי טוב.
"בתרחיש שבו עקומת התשואות נעשית יותר תלולה בעקבות עלייה חדה בתשואות האג"ח לטווח ארוך—בעיקר כתוצאה מציפיות לאינפלציה גבוהה יותר ולצמיחה גבוהה יותר—אג"ח ריבוניות מציגות תשואות נומינליות נמוכות יותר בשל ציפיות אינפלציה גבוהות.
"אשראי באיכות גבוהה סובל גם הוא יותר מאשר אשראי בתשואה גבוה, משום שיש דרישה נמוכה יותר למשך פדיון ארוך יותר, השכיח באשראי באיכות גבוהה. אג"ח קונצרניות בדירוג גבוה מציגות ביצועים טובים יותר כאשר התחזיות הכלכליות משתפרות, מה שמפחית את סיכון ההיוון ומניע נכסים מסוכנים.
"מניות נוטות להציג ביצועים טובים יותר מהממוצע, כאשר מניות קטנות ומניות מחזוריות נוטות להציג ביצועים טובים יותר עם שיפור התחזיות הכלכליות ו/או עלייה באינפלציה. בסביבה כזו, יש להעדיף מניות על פני אג"ח, ואשראי עם תשואה גבוהה על פני אשראי באיכות גבוהה ואג"ח ממשלתיות".
בשורה התחתונה, אומרים כלכלני לומברד אודייר כי "אסטרטגיות איזון סיכונים כוללות שימוש באג"ח ממשלתיות של ארה"ב כהגנה נגד סיכונים של דפלציה ומיתון, אך הן פחות אפקטיביות במקרה של אינפלציה בלתי צפויה.
"למשקיעים שמרנים בתחום ההשקעות הקבועות, איזון בין אג"ח ממשלתיות נומינליות לאג"ח צמודות מדד (TIPS) או לסחורות כמו זהב, יכול להציע הגנה רחבה יותר נגד אינפלציה גוברת וחוסר ודאות גיאופוליטית. נתונים היסטוריים תומכים בכך, כאשר TIPS ביצעו טוב יותר מאג"ח ממשלתיות רגילות בתקופות של עליית ציפיות לאינפלציה, כמו בתחילת שנות ה-2000 ואחר המשבר הכלכלי הגדול. שיעורי ריבית ריאליים גבוהים (שיעורים המנכים אינפלציה, כיום מעט מתחת ל-2% על אג"ח ל-10 שנים) גם הופכים את TIPS לגיוון אטרקטיבי בתיק ההשקעות" הם מסיימים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה