השוק
כלכלת ישראל בדרך למשבר? תשואות האג"ח הממשלתי שוברות שיא מ-2011
התשואה ל-10 שנים השלימה קפיצה של 33 נקודות בסיס ב-7 ימי מסחר, והאמירה ל-5.029%. המשמעות: רמת הסיכון של ישראל עולה, וציפייה לסביבת ריבית גבוהה לאורך זמן. על רקע החשש מהתגברות האינפלציה, כלכלנים מעריכים כעת כי הגירעון התקציבי עלול להגיע ל-8%, גבוה מהיעד שנקבע ל-6.6%
תשואות האג"ח הממשלתיות ממשיכה לעלות, והשלימה קפיצה של 33 נקודות בסיס ב-7 ימי מסחר. הערב (שני) לראשונה מאז 2011 תשואות אג"ח ישראל ל-10 שנים חצה את רף ה-5%, לאחר שעלתה ב-5 נקודות בסיס ל-5.029%. משמעות הדבר היא שפרמיית הסיכון של ישראל ממשיכה לעלות, וכך גם הציפייה לריבית גבוהה וממושכת.
התשואה על אג"ח ממשלת ישראל ל-30 שנה היא 5.46%. כלכלנים מעריכים כעת כי הגירעון התקציבי ב-2024 יהיה גבוה מ-6.6%, שיעור שנקבע כיעד הממשלה, וחלק מההערכות מדברות גם על 8% מהתוצר. בתוך כך, נגיד בנק ישראל הותיר את שיעור הריבית במשק על כנו, 4.5%, על רקע החשש מהתגברות האינפלציה.
עוד ב-
"הפעילות הכלכלית ושוק העבודה מוסיפים להתאושש באופן הדרגתי", נכתב בנימוקי ההחלטה. "לצד זאת, מידת אי-הוודאות הגיאופוליטית המתמשכת מתבטאת ברמה גבוהה של פרמיית הסיכון של המשק". התוצר התרחב ברבעון הראשון של שנת 2024 ב-3.35% ביחס לרבעון הקודם ומשקף גידול בצריכה הפרטית ובהשקעה בנכסים קבועים. למרות התרחבות זו התוצר נותר נמוך ב-2.8% ביחס לרמתו טרם המלחמה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה