דיגיטל וטק
בינה מלאכותית בשירות הסייבר: קומוולט בדרך לשבור את השוק
חברת הטק מכריזה על פלטפורמת ענן לחוסן סייבר בארגונים היברידיים. פלטפורמת הענן מבוססת על תכונות ה- AI שבפתרון הגנת הנתונים בענן Metallic. מהנדס מערכות בכיר: "הפלטפורמה מאחדת הגנת נתונים, אבטחת מידע, מודיעין ובינה עסקית. הצורך הזה מעולם לא היה קריטי יותר"
קומוולט (Commvault), ספקית מובילה של פתרונות חוסן סייבר והגנה על נתונים עבור ארגוני ענן היברידי, הכריזה היום על פתרון Commvault Cloud המבוסס על Metallic AI - פלטפורמה חדשה וייחודית היוצרת שינוי דרמטי באופן שבו צוותי IT ואבטחה יכולים לשפר מקצה לקצה את חוסן הסייבר בעידן של התקפות סייבר זדוניות בלתי פוסקות ותוכנות כופר.
פתרון Commvault Cloud מאחד את כל פתרונות התוכנה ופתרונות התוכנה בענן (SaaS) של קומוולט בפלטפורמה אחת, שבה ניתן לנהל את הנראות והשליטה בצורה הוליסטית באמצעות ממשק ניהול אחד נוח. הפלטפורמה החדשנית והנרחבת נבנתה במיוחד להשגת חוסן סייבר, ותוכננה באופן אידיאלי על מנת לאפשר למשתמשים לחזות איומים מהר יותר, להבטיח התאוששות מהירה ונקייה ולהאיץ את זמני התגובה לאיומים – בעלות הנמוכה ביותר האפשרית.
בנוסף, עם הארכיטקטורה הייחודית של Commvault Cloud, לקוחות יכולים לאבטח, לגבות ולשחזר את הנתונים שלהם בכל יישום או תשתית, מכל מיקום לכל מיקום. קומוולט הכריזה בנוסף על פיתוחים חדשים בתחום ה- AI ואבטחת המידע הנכללים ב- Commvault Cloud ומוצגים כתובנות חכמות במהלך תהליכי העבודה. פיתוחים אלו כוללים גם יכולות לנתח ולחזות איומים וכן יכולות התאוששות מהירות בענן באמצעות יכולות לשחזור אוטומטי לכל מיקום.
Commvault Cloud כוללת חידושים המסייעים ללקוחות להבין את היתרונות המרכזיים של AI המסייעים לשפר את חוסן הסייבר. ה- AI המשולב בפתרון מסייע ללקוחות לנקוט פעולה.
כיצד זה עובד?
כמו כן הכריזה החברה על Cleanroom Recovery (התאוששות באמצעות חדר נקי). לאחר שמתבצעת מתקפת סייבר קיומו של גיבוי נקי הוא קריטי, כמו גם שיהיה מקום אחסון נקי עבור ההתאוששות. באמצעות Commvault Cloud בשילוב שירות הענן Azure של מיקרוסופט לקוחות יוכלו להשתמש בשירות על מנת להעביר את הנתונים לחדר נקי בענן במהירות הרבה ביותר ובאמינות רבה. שירות זה גם מתאים לארגונים שמעוניינים לבצע בדיקת מוכנות ותגובות לאירועי סייבר על בסיס קבוע.
- ב-Commvault Cloud יש ללקוחות גישה ל-Arlie (Autonomous Resilience) - טייס משנה חדש מבוסס בינה מלאכותית שעומד לרשותם 24/7 ויכול להגיב לפניות בשפה פשוטה.
- Arlie מתממשק עם מודלים של בינה מלאכותית יוצרת שלא רק מאחדים מידע ודוחות, אלא מספקים למשתמשים תגובות מותאמות אישית למקרים שונים.
- Arlie יאפשר למשתמשים לקבל תובנות אקטיביות המבוססות על ניתוח איומים בזמן אמת, וסיכומי דוחות המציגים את המידע העדכני ביותר על תקינות חוסן הסייבר שלהם.
- בנוסף Arlie עוקב באופן קבוע אחר הביצועים של Commvault Cloud באמצעות AI ג'נראטיבי כדי למצוא בעיות, לספק תיקונים ולהציע המלצות בזמן אמת כיצד לייעל את חוסן הסייבר.
- כמו כן, משתמשים יוכלו להשתמש ב-Arlie כדי לאמת או לתקף נקודת שחזור נקייה עבור מערכות קריטיות, או ליצור קוד מבוקש תוך שניות. בשלב הראשון, Arlie ישתלב מאחורי הקלעים עם Azure OpenAI.
כמו כן הכריזה החברה על Cleanroom Recovery (התאוששות באמצעות חדר נקי). לאחר שמתבצעת מתקפת סייבר קיומו של גיבוי נקי הוא קריטי, כמו גם שיהיה מקום אחסון נקי עבור ההתאוששות. באמצעות Commvault Cloud בשילוב שירות הענן Azure של מיקרוסופט לקוחות יוכלו להשתמש בשירות על מנת להעביר את הנתונים לחדר נקי בענן במהירות הרבה ביותר ובאמינות רבה. שירות זה גם מתאים לארגונים שמעוניינים לבצע בדיקת מוכנות ותגובות לאירועי סייבר על בסיס קבוע.
"השגת חוסן סייבר ארגוני היא עניין רחב יותר מרק לבנות חומות הגנה גבוהות יותר. זה דורש גישה חדשה שמסתכלת בצורה הוליסטית על כל תמונת הארגון, מהגנת נתונים ואבטחה, דרך בינת נתונים המופעלת על ידי AI ועד התאוששות במהירות בזק", אמר סנג'אי מירצ'נדאני, נשיא ומנכ"ל קומווולט. "עם היכולות המתקדמות הללו ואקוסיסטם עשיר ונרחב של שותפים, הפלטפורמה הייחודית והמאוחדת שלנו היא הסטנדרט החדש בחוסן סייבר".
איציק סקוברוניק (צילום: ניב קנטור)
לדברי איציק סקוברוניק, מהנדס מערכות בכיר בקומוולט ישראל, " Commvault Cloud מאחדת על פלטפורמה אחת הגנת נתונים, אבטחת מידע, מודיעין ובינה עסקית ויכולות שחזור והתאוששות. היא כוללת יכולות AI על מנת להביס את איומי הסייבר ואת שירות 'החדר הנקי' הראשון בתעשייה המאפשר התאוששות מהירה. מתקפות הסייבר ההולכות וגוברות מחייבות חוסן סייבר ארגוני. אם לדוגמא ארגון לא מצליח להתאושש ממתקפה תוך מספר שעות, זה יכול להשפיע ישירות על המוניטין של המותג ועל נאמנות הלקוחות. על פי מחקר שנערך לאחרונה על ידי IDC בקרב 500 מנהלי IT ואבטחת מידע 59% מהמשיבים ענו שהם מצפים ששיחזור סייבר ייקח ימים או שבועות, דבר שאינו מתקבל על הדעת כאשר מנסים לשמור על עסקים ופועלים".
עוד ב-
"בין אם און פרמיס, בענן או במודל היברידי, הצורך בחוסן סייבר מודרני המבוסס על בינה מלאכותית כמו שקומוולט מציעה מעולם לא היה קריטי יותר", אמר פיל גודווין, סגן נשיא מחקר, קבוצת מערכות תשתית, פלטפורמות וטכנולוגיות IDC. "אנחנו יודעים שאף ארגון לא יכול להיות בטוח ב-100% במניעת התקפה. לפיכך, לא ניתן להתפשר על יכולת התאוששות מהירה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה