דיגיטל וטק
ביל גייטס: GPT היא ההתקדמות הטכנולוגית החשובה מזה עשורים
"התפתחות טכנולוגיית הבינה המלאכותית משמעותית באותה מידה שהיו פיתוחי המיקרו־מעבד, המחשב האישי, האינטרנט והטלפון הסלולר", כתב מייסד מיקרוסופט בבלוג האישי שלו
לפני כן, אנשים השתמשו במחשבים שלהם דרך שורת פקודות. גייטס לקח את טכנולוגיית ה-"GUI" ביסס את Windows סביבו, ויצר את ענקית התוכנה המודרנית. כעת, גייטס רואה הקבלות עם דגמי ה-GPT של OpenAI.
"התפתחות טכנולוגיית הבינה המלאכותית משמעותית באותה מידה שהיו פיתוחי המיקרו־מעבד, המחשב האישי, האינטרנט והטלפון הסלולרי", כתב השבוע גייטס בבלוג שלו, גייטס נוטס. "זה ישנה את האופן שבו אנשים עובדים, לומדים, מטיילים, מקבלים שירותי בריאות ומתקשרים זה עם זה. תעשיות שלמות יעוצבו מחדש סביב זה. עסקים יבדלו את עצמם באמצעות האופן שבו הם משתמשים בזה".
על פי דיווחים בבלומברג, גייטס קיים מספר מפגשים עם הצוות OpenAI מאז 2016, וב–2022 הוא קרא להם לאמן את המערכת כדי שתעבור בחינה מורכבת בביולוגיה. גייטס חשב שזה ייקח כמה שנים, אבל בתוך חודשים ספורים הצליח ChatGPT לקבל את הציון הכי גבוה בקורס ביולוגיה ברמה אוניברסיטאית. מיקרוסופט השקיעה בתחילת השנה 10 מיליארד דולר נוספים ב-OpenAI, שהשיקה לאחרונה גרסה חדשה לכלי הבינה המלאכותית שלה, GPT-4.
גייטס גם הכיר בכך שהטכנולוגיה "מעלה שאלות קשות בנוגע לכוח העבודה, המערכת החוקית, פרטיות, הטיות ועוד". לדבריו, "העולם צריך לוודא שכולם – ולא רק עשירים – ירוויחו מבינה מלאכותית. ממשלות ועולם הפילנתרופיה יצטרכו לשחק תפקיד משמעותי בהבטחה שהטכנולוגיה תצמצם את האי־שוויון ולא תחריף אותו".
עוד ב-
הוא גם התייחס לאיום של "אנשים חמושים בבינה מלאכותית", ומסר כי על ממשלות לשתף פעולה כדי להציב מגבלות על חברות פרטיות. נוסף על כך, הוא התייחס לסיכון נוסף שעלול להישקף מבינה מלאכותית בטווח הרחוק: "האם מכונה תוכל לקבוע שהאנושות היא איום, להסיק שהאינטרסים שלה שונים משלנו, או שפשוט כבר לא יהיה לה אכפת מאיתנו?" תהה. "יכול להיות, אבל הבעיה הזו לא דחופה כיום יותר משהייתה לפני התפתחויות הבינה המלאכותית בחודשים האחרונים".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה