דיגיטל וטק
החברות הגדולות בצעד ענק נגד פשיעת הסייבר העולמית
פורטינט, מיקרוסופט, פייפאל ו-Banco Santander משיקות את תוכנית Cybercrime Atlas, אשר תסייע לתעשייה, רשויות אכיפת החוק ומשרדי ממשלה לשבש את הפעילות והתשתית של פושעי סייבר ברחבי העולם
פורטינט, מובילה עולמית באבטחת סייבר המניעה את האיחוד בין ביצועי תקשורת ואבטחה, השיקה בתמיכת Banco Santander, Microsoft ו-PayPal את תוכנית Cybercrime Atlas במפגש השנתי של הפורום הכלכלי העולמי (WEF) בדאבוס. התוכנית – אותה יזם הפורום – תסייע לתעשייה, רשויות אכיפת החוק ומשרדי ממשלה על ידי אספקת נראות ראשונה מסוגה הנועדה כדי לשבש את הפעילות והתשתית של פושעי סייבר ברחבי העולם.
פשיעת הסייבר משפיעה על כולם – החל מאנשים אינדיבידואליים ועד לתאגידים גלובליים, תשתיות קריטיות וממשלות – וגורמת לנזק עצום, אם כי לא תמיד גלוי, לכלכלות ולאוכלוסיות ברחבי העולם. הקונספט של תוכנית Cybercrime Atlas נוצר לראשונה על ידי קהילת Partnership against Cybercrime (PAC) של הפורום הכלכלי העולמי, הכוללת למעלה מ-40 חברים מהמגזר הפרטי והציבורי.
תוכנית Cybercrime Atlas היא פרי מאמץ משותף לבנות בסיס ידע גלובלי ותמונה מקיפה אודות נוף פשיעת הסייבר – הכולל פעילות פלילית, תשתיות ורשתות משותפות – שניתן לפעול לפיהם כדי לאפשר שיבוש ומניעה של פעילות הפושעים. התוכנית מתבססת על המומחיות של קהילת PAC של הפורום ותספק פלטפורמה עבור חוקרי פשיעת סייבר מובילים, רשויות אכיפת חוק לאומיות ובינלאומית ועסקים גלובליים במטרה לחלוק ידע, ליצור המלצות ולזהות הזדמנויות לפעולות מתואמות כדי להילחם באיומי הסייבר.
הקשרים בין המידע שנאסף אודות גורמי האיום יסייעו לתעשיית האבטחה לשבש את מרחב הפעילות של פושעי הסייבר, להקצות יותר משאבים למאבק נגדם ולהפוך את מאמציהם הבלתי חוקיים ליקרים עד כדי כך, שלא יצליחו להוציא אותם לפועל. מאז המחצית השנייה של 2021, האנליסטים והחוקרים שהינם חלק מתוכנית Cybercrime Atlas ניתחו 13 קבוצות פשע, תוך שימוש במידע הזמין באופן ציבורי בלבד. חשיפת הממצאים תסייע בלכידה והבאה לדין של חברי כנופיות פושעי הסייבר.
המובילות של FortiGuard Labs, ארגון המודיעין וחקר האיומים של פורטינט, בקהילת מודיעין האיומים במהלך העשור האחרון עזרה להעביר את המאבק לצד של הפושעים ולשפר את ההגנה עבור לקוחות, שותפים וממשלות ברחבי העולם. שיתוף מודיעין איומים ועבודה עם ארגוני מודיעין איומים אחרים מסייעים לשפר את ההגנות עבור הלקוחות ומשדרגים את היעילות של תעשיית אבטחת הסייבר כולה.
ארגון FortiGuard Labs מחויב לשיתוף פעולה עם רשויות אכיפת חוק גלובליות, ארגונים ממשלתיים והתעשייה. לצד העבודה עם המרכז לאבטחת סייבר של הפורום הכלכלי העולמי והתרומה לקהילת PAC, פורטינט משקיעה משאבים משמעותיים בשותפויות גלובליות נוספות, כולל MITRE Engenuity Center for Threat Informed Defense (CTID). כמו כן, פורטינט חברה ותיקה ב- NATO Industry Cyber Partnership (NICP), חברה ותורמת פעילה ב-INTERPOL Gateway, חברה מייסדת של ה- Cyber Threat Alliance (CTA) ועוד.
דרק מאנקי, אסטרטג אבטחה בכיר וסמנכ"ל שיתופי פעולה גלובליים ב-FortiGuard Labs, פורטינט, אמר כי, "שיבוש הפעילות של ארגוני פשיעת סייבר גלובליים דורש מאמץ גלובלי לצד מערכות יחסים חזקות ואמינות ושיתופי פעולה עם התעשיות והארגונים הציבוריים והפרטיים. המטרה של פורטינט היא לאבטח אנשים, התקנים ונתונים בכל מקום ואנו גאים להיות חברים מייסדים של המרכז לאבטחת סייבר של הפורום הכלכלי העולמי ותורמים פעילים כחלק מקהילת PAC של הפורום. תוכנית Cybercrime Atlas עוסקת ביצירת השפעה אמיתית, כאשר מדובר במאמץ מתואם כדי ליצור שרשרת של שיבוש בעולם פשיעת הסייבר. אנחנו נרגשים להמשיך בעבודתנו עם מובילי המגזר הפרטי והציבורי כדי לסייע להפוך את העולם הדיגיטלי שלנו למקום בטוח יותר".
בראד סמית', סגן יו"ר ונשיא מיקרוסופט, אמר כי, "פושעי הסייבר פועלים בצללים ומנצלים נקודות תורפה כדי לגרום למתקפות הרסניות. תוכנית Cybercrime Atlas מספקת פורום חשוב המפגיש בין המגזר הציבורי והפרטי כדי לחלוק מידע שניתן לפעול לפיו ולמנף נתונים, יכולות ומומחיות חוצי-מגזרים, ההכרחיים לשיבוש פשיעת הסייבר במהירות ובקנה המידה הרצוי".
עוד ב-
ג'רמי ג'ורגנס, מנכ"ל הפורום הכלכלי העולמי, ציין כי, "Cybercrime Atlas היא תוכנית מחקר שיתופית אשר אוספת מידע אודות מרחב הפעילות של פושעי הסייבר וגורמי איום מרכזיים הפעילים כיום. התובנות המתקבלות יסייעו לקדם הזדמנויות לשיתוף פעולה גדול יותר בין המגזר הפרטי ורשויות אכיפת החוק כדי להתמודד עם פשיעת הסייבר".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה