דיגיטל וטק

בשורה לתעשייה הישראלית: היכן יוקם מרכז הדגמה ראשון מסוגו?

מרכז ידע, הדגמה והתנסות ראשון מסוגו בארץ, אשר יציג היצע רחב של פתרונות מתקדמים מתחום התעשייה 4.0, שיסייעו למפעלי תעשייה בישראל לייעל את פעילות הייצור, לחסוך בעליות ולשפר את הפריון, יוקם בכרמיאל בהשקעה של מיליוני שקלים
מערכת ice | 
כרמיאל (צילום ויקיפדיה)
המכון לייצור מתקדם, מיסודו של מינהל תעשיות במשרד הכלכלה והתעשייה, מכריז היום על השקתו של מרכז ידע, הדגמה והתנסות ראשון מסוגו בארץ, אשר יציג היצע רחב של פתרונות מתקדמים מתחום התעשייה 4.0, שיסייעו למפעלי תעשייה בישראל לייעל את פעילות הייצור, לחסוך בעליות ולשפר את הפריון. המרכז שהושקעו בהקמתו מיליוני שקלים, ממוקם בפארק התעשייה של כרמיאל והוא צפוי לארח עשרות כנסים בשנה ואלפי אנשי תעשייה ואקדמיה. פעילות המרכז תחל בחודשים הקרובים.
המכון והמרכז נמצאים בבעלות משותפת של קבוצת Tefen, ESI והמכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה, ועובד יחד עם גופי מחקר ואקדמיה בארץ ובעולם, חברות  טכנולוגיות, חברות הזנק, משקיעים ובשיתוף פעולה הדוק עם רשות החדשנות, רשות  ההשקעות, התאחדות התעשיינים וגופים נוספים. 

עוז כ”ץ, ראש מינהל תעשיות במשרד הכלכלה: "מדובר במרכז חדשני וראשון מסוגו בישראל, אשר יציג באופן מעשי וחווייתי פתרונות של אוטומציה, חיישנים, פתרונות בקרה מתקדמים, ראיית מכונה ועוד. החזון שלנו הוא שהמרכז יהווה נקודת מפגש בין תעשייה, טכנולוגיה, ואקדמיה וממשל, וימלא תפקיד פעיל בהגדרה, אפיון, פיתוח והטמעת פתרונות לאתגרים עמם מתמודדת התעשייה היצרנית בארץ".
בתוך כך, בימים אלה יוצא המכון לייצור מתקדם ב"קול קורא", המזמין חברות טכנולוגיה, חברות תוכנה, יזמים, מכוני מחקר, מוסדות להשכלה גבוהה ואחרים להגיש מועמדות להשתלב במרכז ההדגמה ולהציג פתרונות מתחומי התעשייה 4.0, אשר תורמים לשיפור היבטים תפעוליים כדוגמת  דיגיטציה, פיתוח מוצר ומעבר מפיתוח לייצור, אופטימיזציה של שרשרת האספקה, אוטומציה, רובוטיקה ומיכון מתקדם, אפקטיביות תפעולית, כלים מתקדמים וטכנולוגיים לאבטחת איכות ובקרה, ועוד.
מירב גרוסמן, מנכ"לית המכון לייצור מתקדם: "מרכז ההדגמה הוא נדבך חשוב בפעילות של המכון. זו הזדמנות עבור תעשיינים להתרשם באופן בלתי אמצעי מטכנולוגיות ייצור מתקדמות ולראות כיצד הן יכולות לתרום לשיפור כלל ההיבטים התפעוליים. זו גם הזדמנות מצוינת עבור חברות מהאקוססיסטם הטכנולוגי בישראל, הידועות בכל העולם בחדשנותן פורצת הדרך, להציג את פתרונותיהן וליצור שיתופי פעולה עם התעשייה המקומית."
לפני נתוני הלמ"ס, מגזר התעשייה בישראל מונה כ-13 אלף חברות, המעסיקות בסך הכול כ-320 אלף עובדים, כ-10% מכלל המועסקים במשק. 60% מהמועסקים בתעשייה מגיעים מאזורי הפריפריה. התעשייה הישראלית אחראית לכ-18% מהתוצר העסקי, והפריון למשרה גבוה בכ-54% מהממוצע המשקי. עם זאת, הפריון התעשייתי נמוך ב-23% בהשוואה למדינות ה-OECD וב-53% בהשוואה לחמש המדינות המובילות.
מלי ביצור פרנס, יו”ר המכון ומנכ”לית :Tefen "בשנתיים שחלפו מאז הקמתו, המכון סייע למאות מפעלים, קטנים כגדולים, בפריפריה ובמרכז, להתחיל את הדרך לעבר תעשייה חכמה ויעילה יותר. מהפירות נהנה כל מפעל באופן פרטני, אך גם המשק כולו. הגברת הפריון וחיזוק התעשייה המקומית, בייחוד בימים של שיבושים בשרשרת האספקה העולמית, היא יעד לאומי .נכון לחודש מרץ 2022, המכון ערך כ- 250 אבחונים למפעלי תעשייה מתחומי המתכת, פלסטיקה וגומי, הרכבות אלקטרוניות, ריהוט ועוד. מתוך כלל המפעלים שסיימו את תהליך האבחון והייעוץ, כ-200 נמצאים כבר בשלבי הטמעה של טכנולוגיות. על פי הנתונים שנאספו על ידי המכון עד כה בעשרות חברות הנמצאות בשלבי הטמעה, חל שיפור של 26% במדד בשלות תעשייה 4.0 ושיפור ממוצע של כ- 25% בפריון".
המגמות הללו הומחשו גם בסקר שערכה לפני מספר חודשים התאחדות התעשיינים, אודות מגמות המעבר בתעשייה הישראלית לתעשייה 4.0. מהסקר עולה כי בשנת 2021 חל גידול נוסף של כ-20% בהיקף התעשיינים החלו ליישם את המעבר לתעשייה 4.0, גידול של 10% בהשוואה לשנת 2020. עוד עולה מהסקר, כי 85% מבין התעשיינים המשיבים שביצעו השקעות בתעשייה 4.0 דיווחו על שיפור בפריון. 76% דיווחו על צמצום פחת, וכ-44% דיווחו על חסכון בעלויות האנרגיה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה