דיגיטל וטק
מה הרוסים יודעים? הנשק הסודי של צבא ארה"ב נחשף
"תוכנה זדונית?" מרכז מחקר רוסי משוכנע כי במטוסי קרב אמריקאים חבויים סודות שאף מדינה אינה יכולה לשלוט בהם מלבד וושינגטון
המרכז לניתוח הסחר העולמי בנשק (CAWAT), ארגון מחקר עצמאי שנוסד ב-2010 במוסקבה ובראשו איגור קורוצ’נקו, כתב זאת במאמר שפרסם האתר Oborona.ru.
האזהרה מגיעה על רקע מאמצי ארה”ב למכור מטוסי F-16 אמריקאים להודו ומכירה אפשרית של מטוסי F-35 בעתיד.
הדו”ח מציג איומים פוטנציאליים הקשורים ליכולות לא מתועדות וגישה לא מורשית לנכסי מטוסי קרב אמריקניים ספציפיים. איומים אלו מעלים חששות לגבי האפשרות להשתמש ביכולות הללו כדי להשפיע על היחסים הבילטרליים בין ארצות הברית להודו, במיוחד אם יתעוררו משברים בלתי צפויים בעתיד, כפי שקרה עם הסנקציות שהטיל ממשל קלינטון בעקבות ניסויי הגרעין ההודיים ב-1999.
הדו”ח מצביע על כך שסירובה של וושינגטון להעביר את הטכנולוגיה במלואה לניו דלהי נושא סיכונים אחרים. בין הסיכונים הללו יש אפשרות ל”אותות” תוכנה וחומרה המוטמעים בציוד האלקטרוני המוקצה לגרסאות הייצוא של ה-F-35, שניתן להפעיל מרחוק כדי לשבש את יכולת המטוס לבצע את משימות הלחימה שלו. המרכז לחקר נשק ותחמושת (CAWAT) דיווח כי מערכות אלו עלולות להוות איום רציני אם יופעלו נגד מפעילים זרים.
הדו”ח קבע כי מטוסים מודרניים כמו ה-F-35 מצוידים בסוללות ליתיום-יון בעלות קיבולת גבוהה, שעלולות להתפוצץ כתוצאה מהגדרות תוכנה מסוימות המופעלות על ידי פקודות חיצוניות. יש לציין שהתוכנה של צי ה-F-35 העולמי מנוהלת אך ורק על ידי מומחים אמריקאים, שכן משתמשים זרים מקבלים עדכוני תוכנה ממרכז בקרה בצפון אמריקה, המונעים מהם את האפשרות להתקין תוכנה משלהם.
עוד ב-
בהקשר זה הביעה הודו עניין ב-F-35, אך ארצות הברית הציעה את ה-F-16 עם הכינוי החדש F-21 במסגרת מכרז ה-MMRCA ההודי. ההצעות האמריקאיות כללו הצעה לייצור ה-F-16 בהודו, עם הבטחות עתידיות להסב את הייצור ל-F-35, אך ללא ציון לוח זמנים ברור.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה