דיגיטל וטק

מיקרוסופט מקשיחה עמדות: אלו המחשבים שלא יוכלו להתעדכן ל-Windows 11

החברה לא מתכוונת להקל בדרישות החומרה עבור עדכון התוכנה Windows 11 למחשבים, מה שמשאיר מחשבים ישנים ללא תמיכה. המשתמשים מתמודדים עם דילמה: שדרוג, מעבר למתחרות, או להישאר עם Windows 10 עד לסיום התמיכה המתקרב
רפאל בן זקרי | 
Windows 11 (צילום shutterstock)
מיקרוסופט ממשיכה לעמוד על דרישתה לשבב TPM 2.0 כדרישה בסיסית להתקנת Windows 11, מה שמותיר משתמשים עם מחשבים ישנים ללא תמיכה רשמית. בבלוג חדש, מנהל המוצר סטיבן הוסקינג הדגיש כי TPM 2.0 הוא "תקן בלתי ניתן למשא ומתן" לעתיד של מערכת ההפעלה Windows, מה שמבטל תקוות להקלה בדרישות החומרה ככל ש-Windows 10 מתקרבת לסיום חיי התמיכה שלה.
TPM 2.0, המיועד לשפר את האבטחה ולהבטיח אמון ברכיבי המחשב, כבר נפוץ ברוב המחשבים החדשים, כולל במחשבים מבוססי מעבדי ARM. עם זאת, משתמשים רבים ממשיכים להתמודד עם מגבלות טכניות במחשבים ישנים יותר שאינם עומדים בדרישות, ונותרים עם אפשרויות מוגבלות: רכישת מחשב חדש, להישאר עם Windows 10 ללא תמיכה, או מעבר למערכת הפעלה כמו לינוקס.
מיקרוסופט מציינת כי הצורך בשיפור האבטחה הופך קריטי, במיוחד לאור איומי סייבר גוברים ומניעת חדירות למידע אישי ועסקי. אך לצד הדגש על אבטחה, יש המצביעים על כך שלמיקרוסופט ולשותפיה בתעשיית החומרה יש אינטרס מסחרי לעודד רכישת מחשבים חדשים, במיוחד לאור ההתאוששות האיטית של שוק המחשבים לאחר מגפת הקורונה. למרות הטיעונים לטובת אבטחה מתקדמת, מיקרוסופט נתקלת בביקורת על כך שהגישה הנוכחית מאלצת משתמשים לשדרג חומרה במקום להציע פתרונות גמישים למשתמשי מחשבים ישנים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה