דיגיטל וטק
גאווה ישראלית: פריצת הדרך שתביא למטבח היפני צלופח מתורבת
צלופח המים המתוקים, להיט ביפן, נמצא בסכנת הכחדה שכן טרם גילו את הדרך להרבות אותו בכמות מסחרית. חברת הסטארט אפ Forsea, אשר התחילה את דרכה בחממת הפודטק the kitchen של קבוצת שטראוס מצאה את הדרך היעילה, הטעימה והזולה לייצר צלופח מתורבת
חברת הסטארט אפ Forsea, אשר התחילה את דרכה בחממת הפודטק the kitchen של קבוצת שטראוס, השיגה פריצת דרך משמעותית המאפשרת לשבור את תקרת הזכוכית של תעשיית הפודטק ולהביא את המוצרים המתורבתים אלינו לצלחת על ידי ייצור בסדר גודל מסחרי. בעזרת השימוש בטכנולוגיה האורגנואידית היחודית שלה, החברה הגיעה לצפיפות תאים של מעל 300 מיליון תאים למ"ל תוך שימוש מינימלי ומדויק במרכיבי תזונת התאים.
זוהי צפיפות התאים הגבוהה ביותר שדווחה עד היום והיא ממצבת את Forsea בראש תחום ייצור הדג המתורבת ובתעשיית הבשר המתורבת בכללותה. האתגר בעלות יצור המוצר והיכולת לייצרו בכמויות מסחריות הינם האתגרים המרכזיים איתם מתמודדת תעשיית הבשר המתורבת. כעת, Forsea מוכיחה כי בעזרת טכנולוגיית האורגנואידים הדבר אפשרי.
שוק היעד- יפן
Forsea מתמקדת כיום בייצור מוצרה הראשון, צלופח מתורבת, הפונה בעיקר לשוק האסיאתי שם יש ביקוש אדיר למוצר זה. מדינת היעד העיקרית למכירת הצלופח המתורבת הינה יפן, צרכנית הצלופח הגדולה בעולם, שם נמכרים כ-140,000 טון שהם כ- 50% מסך המכירות העולמי. המאכל היפני המסורתי Unagi נחשב למעדן פרימיום, המוערך לא רק בזכות טעמו העשיר ומרקמו הרך אלא גם עקב נדירותו.
צלופח המים המתוקים נמצא בסכנת הכחדה שכן טרם גילו את הדרך להרבות אותו בכמות מסחרית, והדרך היחידה לצרוך אותו הינה לדוג את הדגיגונים ולגדלם. הביקוש לצלופח עולה בהרבה על היכולת של התעשייה לספקו, מה שהוביל לעליית מחירים דרמטית.
תוך קביעת סטנדרט חדש ליוזמות פיתחה FORSEA BLUE OCEAN פרקטיקה חדשה לגידול תאים של רקמות דג מחוץ לסביבתן הטבעית באמצעות טכנולוגיית אורגנואידים. הפלטפורמה המוגנת בפטנט של Forsea מאפשרת יצירת סביבת גדילה אידיאלית לתאים על מנת שאלה יתפתחו באופן ספונטני למבנים תלת-ממדיים הכוללים את הרכבם הטבעי של שומן, שריר ורקמות חיבור.
גישה זו מדמה לא רק את תהליך הגדילה הטבעי של רקמות אלה בגוף חי, אלא גם יעילה ומהירה יותר בכך שהיא עוקפת את שלבי גידול התאים המסורבלים והיקרים בתהליך ייצור בשר מתורבת. בנוסף, היא מפחיתה במידה ניכרת את התלות בפקטורי גדילה יקרים. הדבר הופך את התהליך למשתלם במיוחד וממצב את הצלופח המתורבת של Forsea כאלטרנטיבה במחיר שווה ערך (או אף נמוך יותר) לדגים מסורתיים.
מייסדי החברה משמאל לימין: רואי ניר, פרופ' יניב אלקובי, פרופ' יפתח נחמן, ד"ר מוריה שמעוני
"פריצת הדרך לרמת צפיפות זו מדגישה את עוצמת טכנולוגיית האורגנואידים שלנו" ציינה מוריה שמעוני, CTO של Forsea. "זוהי ולידציה אמיתית ליכולת לגדל בשר דגים מתורבת בצורה יעילה ולהשיג את יעדנו הכלכליים והסביבתיים".
"הטכנולוגיה האורגנואידית של Forsea דורשת פחות השקעה כספית בהשוואה לטכנולוגיות אחרות״ ציין רואי ניר, מנכ״ל Forsea. ״השגת צפיפות תאים כזו עם השקעה מינימלית תוביל להוזלה משמעותית בעלויות הייצור ליחידה ותאפשר ייצור של דגים מתורבתים בעלות נמוכה יותר מהמחיר בשוק. זהו ציון דרך משמעותי עבור Forsea, שמאשש את החזון שלנו לספק מוצרי דגים באיכות גבוהה בשיטות ברות קיימא. הישג זה, והישגים נוספים אשר הושגו בשנה מאתגרת בה רבים מעובדינו היו במילואים, מוכיח את המחויבות, היצירתיות והחוסן של עובדינו. אנחנו גאים בכך מאד".
הצלופח המתורבת של Forsea צפוי לסייע לשיקומם של אוכלוסיית הצלופחים בכך שיפחית את עומס הצריכה הגוברת המביאה להכחדתם וכן את ההשפעה הסביבתית הכרוכה בגידולי צלופח באופן מבויית. החברה כבר הצהירה בעבר כי כחלק מערכי החברה גם מוצריה הבאים יהיו של זנים הנמצאים בסכנת הכחדה.
"כיום, מרבית התזונה החלבונית של האנושות תלויה במוצרים מן החי. תלות זו איננה בת קיימא והיא מהווה גורם לזיהומים סביבתיים והכחדה של זנים" מציין אמיר זידמן, סמנכ"ל הפיתוח העסקי בחממת The Kitchen של שטראוס. "קפיצת הדרך הטכנולוגית של Forsea מקרבת אותנו לעולם בו האנושות תוכל להנות מתזונה חלבונית, בריאה וטעימה וללא תוספת בעלות המוצרים, כל זאת תוך שמירה על הסביבה, בעלי החיים והטבע."
Forsea מתכוננת להשקה מסחרית של המוצר ב-2026. מוקדם יותר השנה קיימה החברה אירוע טעימות במסעדתו היוקרתית של השף יובל בן נריה “a” . באירוע הוגשה בין השאר מנת ה- Unagi Kabayaki המתורבתת הראשונה בעולם, שזכתה לשבחים רבים. בין הטועמים היו נציגים מהשגרירות היפנית וחברות מזון יפניות מבוססות בישראל.
אודות Forsea
עוד ב-
Forsea התחילה את דרכה בחממת הפודטק של קבוצת שטראוס - The Kitchen ונוסדה על ידי המהנדס הביוטכנולוגי רואי ניר, ד"ר מוריה שמעוני, ד"ר יפתח נחמן, וד"ר יניב אלקובי. החברה הוקמה בתמיכת רשות החדשנות הישראלית (IIA) ומבין משקיעיה -Target Global, PeakBridge VC, Future Food Fund, Milk & Honey VC, Zora VC ועוד.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה