קריפטו
מטבע הקריפטו שצנח בכמעט 90% רוצה להנפיק
החברה שמאחורי ריפל, שאיבד כמעט 90 משווי השיא שלו ויותר מ-50% מתחילת השנה, רוצה לצאת בשנה הקרובה להנפקה בורסאית בשווי מוערך של 15 מיליארד דולר
"אני חושב שאנחנו רוצים לקבל ודאות ובהירות בארה"ב עם ה-SEC", אמר גרלינגהאוס, בהתייחסו לתביעה שהגישה הרשות לניירות ערך נגד החברה. "אני מלא תקווה שה-SEC לא תאט את התהליך יותר מכפי שכבר האטה אותו. אך אנו בהחלט בנקודה על המאזניים שבה זו אפשרות, ואנחנו נבחן אותה לאחר שנעבור את התביעה הזו של ה-SEC".
ה-SEC תבעה את ריפל ושני מייסדיה, גרלינגהאוס וכריס לארסן, המכהן כיו"ר, בדצמבר 2020. לדברי הרשות, החברה ושני מייסדיה אשמים בהצעת אג"ח לא חוקית בסך של 1.3 מיליארד דולר. ריפל, מצידה, טוענת כי אין להאשמה יסוד, מאחר שמטבע קריפטו אינו אג"ח. מדובר במחלוקת ששוק הקריפטו כולו עוקב אחריה בדריכות, שכן ההכרעה בסוגייה תשפיע לא רק על ריפל, אלא על כל שוק הקריפטו, ששוויו עומד נכון להבוקר על יותר מ-1.3 טריליון דולר. כתוצאה מכך, כל התפתחות בתביעה גרמה לטלטלות בשוק כולו.
ריפל, בעל הסימן המקוצר XRP, הוא מטבע קריפטו די יוצא דופן: בניגוד לרעיון הבסיסי של מטבעות קריפטו, שאינם מנוהלים על ידי ישות מרכזית אלא מבוזרים בין המשתמשים שלהם, ריפל מנוהל על ידי חברה מסחרית לכל דבר, השולטת בשוויו באופן מלא.
למרות זאת, הוא פופולארי למדי: בתחילת 2021 הוא היה המטבע השלישי בגודלו בעולם, ולפי גרלינגהאוס, ברבעון הראשון של 2022 התבצעו באמצעותו תשלומים בגובה 8 מיליארד דולר, לעומת מיליארד בודד לפני שנה. "הצמיחה שלנו כמעט כולה מחוץ לארה"ב. אני חושב שזה כנראה ימשיך עד שנקבל את בהירות והוודאות בארה"ב שביקשנו".
בסוף השנה שעברה רמזה Ripple Labs כי היא מאמינה שהתביעה תסתיים השנה – אך זה לא עצר את הידרדרות המטבע, שרד בכ-41% בחודש האחרון, כ-51% מתחילת השנה, כ-78% מהשיא האחרון באמצע אפריל 2021 וכ-88% מהשיא של כל הזמנים, שנרשם בינואר 2018.
עוד ב-
בינואר האחרון הוערך שוויה של החברה ב-15 מיליארד דולר.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה