קריפטו

רשות המסים מזהירה: המקרים בהם תצטרכו לשלם על NFT

בשבוע שעבר פרסמה רשות המסים הבהרה בנושא, לפיה היצירה הדיגיטלית עונה להגדרה של נכס והיא אינה לשימוש אישי, מה שמביא לגם שהיא תמוסה ככל המטבעות הווירטואליים. אז באילו מקרים תצטרכו לשלם? עושים סדר
מערכת ice | 
NFT (צילום vecteezy)
השימוש ב-NFT הולך וצובר תאוצה בחודשים האחרונים, גם בישראל. רק בשבוע שעבר פרסמה רשות המסים הבהרה בנושא, לפיה היצירה הדיגיטלית עונה להגדרה של נכס והיא אינה לשימוש אישי, מה שמביא לגם שהיא תמוסה ככל המטבעות הווירטואליים. מהותו של ה-NFT היא זכות חזקה בלתי מוחשית בתמונה או דמות וירטואלית. 
אז מה זה אומר בעצם ומתי תצטרכו לשלם? ובכן, מדובר במס רווחי הון על הרווח מה-NFT. המשמעות היא שיוטל מס של 25% על ההפרש בין המחיר בו רכשתם את ה-NFT למחיר המכירה שלו. במידה ותבצעו מספר גדול של מכירות, ייתכן ורשות המסים תזהה את הפעילות שלכם כעסק, מה שיגרום לכך שתצטרכו לשלם מס הכנסה לפי מדרגות שמחושבות מחישוב היקף ההכנסה. 

בנוסף, המס יחול רק כשתמכרו את ה-NFT שלכם. המשמעות היא שלא יוטל מס על קנייה והחזקה של NFT, זאת גם במידה ושוויו עלה. שיעור המס נקבע בעת המכירה, כאשר השווי בעת המכירה הוא השווי לפיו יחושב המס. יש לציין כי מבחינת רשות המסים המכירה לא חייבת להיות בשקלים, אלא גם בהמרה של ה-NFT לכל מטבע קריפטו מסוג כזה או אחר. 
מבחינה פורמלית, יש לדווח על מכירת של NFT לרשות המסים גם במקרה בה לא ראיתם ממנה רווחים. ניתן לקזז הפסדים על מכירת NFT כנגד רווחי הון מהשקעות הון אחרות. התהליך אומר כי בכל שנת המס, יש לדווח על כל הפעילות בקריפטו לרשות המסים במסגרת דוח שני שיש להגיש, כאשר לפי הדרישה יש לדווח על כל מכירה או המרה בנפרד כולל השערים המדויקים במועד שבה התבצעה המכירה. 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה