קריפטו
איך קונים ביטקוין עם פייפאל? מדריך
בטח שמעתם כבר אינספור פעמים את השם "ביטקוין", בכל פינה ובכל הזדמנות, ושמעתם סיפורים על אנשים שהתעשרו מהמטבע המסתורי. אז אם נמאס לכם להיות צופים מהצד ויש לכם הרגשה שזה הזמן להצטרף גם לחגיגה, הכנו לכם במיוחד בשביל זה מדריך קצר לרכישת מטבעות ביטקוין דרך הפייפאל
בסוף 2020 הודיעה פייפאל כי תתחיל לקבל ביטקוין. ידיעה זאת עוררה שמחה בקרב קהילת הקריפטו עקב מספר סיבות. קודם כל, ערך הביטקוין קפץ למעלה, ודבר שני, צעד זה מהווה צעד משמעותי בהבאת המטבע ללגיטימיות ולמיינסטרים, וזאת משום שלפייפאל יש למעלה מ-350 מיליון משתמשים וזהו אמצעי תשלום אלקטרוני נפוץ וכזה שפועל לפי כל הרגולציות האפשריות (ולעיתים אף מעבר למה שנדרש). אז איך רוכשים ביטקוין דרך הפייפאל?
הרשמה לזירת מסחר (פלטפרומה)
כל אדם בעל גישה לאינטרנט יש ביכולתו לפתוח חשבון ביטקוין, הדרך המקובלת לקנייה היא דרך זירת מסחר (פלטפורמה), למרות שאפשר לקנות מסוחר פרטי או בכספומטים של ביטקוין (בישראל יש בתל אביב אחד כזה), אך בדרכים אלו יש פחות אבטחה על התהליך (וגם עמלה יותר גבוהה).
דרך נוספת היא זירת מסחר מאובטחת ברשת בה ניתן לרכוש את המטבע בתמורה לשקל: כמו ביטוסי (Bit2c) הישראלית שהינה מזירות המסחר הוותיקות בעולם בתחום (מ-2013). עליכם לפתוח חשבון באתר ע"י הרשמה ונתינת הפרטים שדורשים מכם. ניתן גם להוריד ישירות ארנק דיגיטלי שינתב אתכם לזירות מסחר שונות בהן תוכלו לרכוש ביטקוין או מטבעות אחרים כמו אפליקציית אדג' (edge).
רכישת המטבעות בפייפאל
לאחר שנרשמתם יש לכם כמה אפשרויות לרכוש את המטבע, באתרים שונים תיתקלו ברשימות של סוחרי ביטקוין או חברות שמוכרות, עליכם למצוא ברשימות את מי שכתב שהוא מקבל תשלום בפייפאל, ואז ליצור קשר עם מי שבחרתם לרכוש דרכו.
ארנק דיגיטלי
השלב הכי חשוב בכל רכישת מטבע דיגיטלי הוא הארנק הדיגיטלי. זה הארנק שלמעשה מחזיק לכם את המטבע. לאחר מכן עליכם לרכוש ארנק דיגיטלי שאליו תוכלו להעביר את המטבעות לארנק דיגיטלי, להעביר לשם את המטבעות שלא נמצאים בשימוש במסחר שוטף, שכן בארנק השמירה שלהם יותר בטוחה.
מעקב אחר המטבעות
בסייר הבלוקים (Block Explorer) תוכלו לעקוב אחרי כל ההעברות בהיסטוריה של הביטקוין, הסייר הוא בעצם יומן שמחולק לבלוקים שבכל אחד מהם כתובות ההעברות בין כתובות.
דיווח למס הכנסה
בישראל, מכיוון שמטבעות דיגיטליים ובכללם הביטקוין אינם נחשבים עדיין למטבעות, אדם שעושה בהם שימוש חייב במס על הרווח והמסחר בהם, והמיסוי על מטבעות הקריפטו מחושב כמיסוי נכס.
המודל של פייפאל
בכל הנוגע לשימוש במטבעות הווירטואליים, הנוהל של פייפאל הוא להמיר את המטבע הדיגיטלי למטבע הלאומי הרלוונטי, כך שהסוחר שמוכר משהו לעולם לא יקבל את המטבעות הווירטואליים – אלא את מטבע הפיאט שלו. פייפאל למעשה תרכוש את יתרות המטבע הדיגיטלי מהקונה ותבצע תהליך המרה למטבע הרצוי.
עוד ב-
למעשה, נוהל זה של פייפאל מביע אמון בלתי מסויג בשוק המטבעות הדיגיטליים. היא מוכנה לרכוש יתרות קריפטו ולהמיר אותן בכסף “אמיתי”.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה