קריפטו

צפון קוריאה פרצה לבורסת הקריפטו: 70 מיליון דולר נגנבו

איך הפכו פריצות סייבר לבורסות קריפטו למקור מימון של הדיקטטורות, ומה צפוי שבורסות קריפטו ילמדו מהמקרה?
יוסף דולגופולסקי | 
צפון קוריאה ביטקוין (צילום shutterstock)
בעשור האחרון הפכו בורסות הקריפטו ליעד מבוקש עבור קבוצות האקרים ודיקטטורות, כשהבולטת בהן היא צפון קוריאה. באמצעות מתקפות סייבר מתוחכמות על בורסות דיגיטליות, מצליחים גופי סייבר להעביר לידי המדינה סכומים אדירים המוערכים במיליארדי דולרים.
קבוצת האקרים צפון קוריאנית, המוכרת בשם "קבוצת לזארוס", חשודה בכך שהיא שעומדת מאחורי הפריצה לבורסת הקריפטו פמקס (Phemex) אתמול (חמישי). על פי דיווחים של מומחי אבטחת סייבר, הקבוצה הצליחה לגנוב סכום עתק של 70 מיליון דולר במטבעות דיגיטליים. מדובר באחד מהארגונים הגדולים ביותר שמזעזע את שוק הקריפטו באין מפריע.
המומחים מסבירים כי "קבוצת לזארוס" כבר מזמן מזוהה עם מתקפות מתוחכמות שמטרתן לממן את המשטר הצפון קוריאני. בורסת פמקס, הממוקמת בסינגפור, היא יעד אטרקטיבי בשל היקפי המסחר הגבוהים שלה ומאחר שמדובר בבורסה סוג ג הפורצים ודאי ציפו למנגנוני אבטחה ירודים באיכות ובאפקטיביות. מומחי סייבר מסבירים כי כל פריצה בשוק הקריפטו נחקרת על ידי מומחים ומעלה את רמת הדרישה לאבטחת מידע ומנגנוני סייבר בכל הבורסות הממורכזות.

הפריצה הזו אינה מקרה בודד. בשנים האחרונות, צפון קוריאה הגבירה את הפעילות  ההתקפית שלה בסייבר, עם מתקפות על מוסדות פיננסיים ומרכזי מסחר ברחבי העולם. המומחים מעריכים כי הפריצה הנוכחית עשויה לעורר לחץ רגולטורי נוסף על בורסות הקריפטו, במטרה לצמצם את הסיכון ולמנוע פרצות עתידיות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה