קריפטו

המנכ"ל מודה ושם סוף לסאגה: ניהלתי אימפריית הונאה; ירצה מאסר

מנכ"ל צלזיוס, החברה שהחלה את "החורף הקריפטוגרפי", מודה בשני סעיפי אישום שבצידם עונש מאסר של עד 30 שנה. משרד המשפטים האמריקאי מגדיר את הפרשה: "אחת ההונאות הגדולות בהיסטוריה של עולם הקריפטו"
שרון בירקמן | 
צלזיוס (צילום מתוך האינסטגרם)
אלכס משינסקי, מייסד חברת הפינטק צלזיוס (Celsius) הודה בהונאה; במסגרת הסדר הטיעון הסכים שלא לערער על עונש של עד 30 שנות מאסר. גזר הדין יינתן ב-8 באפריל 2025.
צלזיוס הוקמה במטרה להפוך ל"בנק" של עולם הקריפטו והציעה ללקוחותיה להפקיד מטבעות קריפטו כמו ביטקוין ואת'ריום בתוכניות חיסכון נושאות ריביות גבוהות בהרבה ממה שהציעו בנקים מסורתיים. בשיאה, דיווחה צלזיוס על מיליון לקוחות. ירידות חדות בשוק הקריפטו בשנת 2022 הובילו לריצה לבנק מצד לקוחות רבים, שדרשו למשוך את נכסי הקריפטו שהפקידו בפלטפורמה. צלזיוס, שהשתמשה בכספים אלה להשקעות ושמרה חלק קטן בלבד במזומן או בנכסים נזילים, לא יכלה לעמוד בגל הבקשות והודיעה על פשיטת רגל.
חקירת הקריסה העלתה שהמנכ"ל משינסקי ביצע מניפולציות בשוק הקריפטו כדי לנפח באופן מלאכותי את שווי המטבע של החברה, CEL, באמצעות רכישות מאסיביות שהעלו את מחירו; במקביל, משינסקי מכר החזקות אישיות במטבע במחירים מנופחים, תוך ניצול העלייה המלאכותית בערכו. בנוסף, כך העלתה החקירה, למרות שצלזיוס התחייבה ללקוחותיה לנהל את הנכסים באופן אחראי ושקוף, החברה השתמשה בכספי הלקוחות להשקעות מסוכנות על גבול ההימורים הפיננסיים.
עוד עלה בחקירה כי צלזיוס הציגה ללקוחותיה מצג שווא כאילו קיבלה אישורים רגולטוריים. במקביל, החברה ניהלה כספי לקוחות במעין הונאת פונזי והשתמשה בכספים חדשים שהופקדו על ידי לקוחות חדשים כדי לשלם ריביות ללקוחות קיימים. בחודש יולי 2023 הוגש נגדו כתב אישום בן שבעה סעיפים, בהם הונאה, קשירת קשר ומניפולציה בשוק.
המנכ"ל משינסקי הודה כעת בשתי עבירות חמורות – הונאת סחורות ומניפולציה במחיר המטבע של החברה. במסגרת ההסדר, שכאמור מגיע עם עד 30 שנות מאסר, משינסקי ישיב למעלה מ-48 מיליון דולר מהרווחים שהפיק מהפעילות הבלתי חוקית. "משינסקי פיתה משקיעים רגילים להשקיע מיליארדים תוך הבטחות שווא על סיכונים נמוכים, ובמקביל השתמש בכספי הלקוחות כדי להמר על עסקאות מסוכנות ולהעלות את מחיר מטבע החברה באופן מלאכותי", אמר התובע.
משינסקי הודה בבית המשפט כי הטעה את לקוחות החברה. בין היתר, הודה ששיקר בראיון ב-2021 כי לצלזיוס יש אישור רגולטורי לתוכנית ה-Earn,  שלה, מעין תוכנית חיסכון שהיתה מיועדת להשקעות במטבעות קריפטו והציעה ריביות גבוהות בהרבה מהבנקים. משינסקי גם הודה בביצוע מניפולציה שקטה בשוק מטבע CEL, ומכירת החזקותיו האישיות במחירים מנופחים. "ידעתי שמה שעשיתי היה לא נכון ואני רוצה לעשות כל שביכולתי כדי לתקן את המצב", אמר משינסקי בדיון.
קריסת צלזיוס הביאה לאובדן של כ-4.7 מיליארד דולר. הנושים הצליחו להחזיר עד כה כ-3 מיליארד דולר במסגרת חלוקות ראשונות ושניות של הכספים; רוב התשלומים מתבצעים במטבעות קריפטוגרפיים.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה