קריפטו

הקריפטו בישראל: כמה באמת מדווחים ומה כיוון השוק?

דו”ח מבקר המדינה מתניהו אנגלמן מזהיר מפני חוסר בהירות במיסוי קריפטו בישראל, קורא לשיתוף פעולה עם גורמים בתעשייה, וממליץ על עידוד הצמיחה הכלכלית כדי לשמור על מעמד ישראל כמעצמה טכנולוגית
מערכת ice | 
קריפטו בישראל (צילום freepik)
מבקר המדינה מתניהו אנגלמן מפרסם היום (יום שלישי) דו"ח על מיסוי מטבעות דיגיטליים. ובו מעלה את בעיות רשות המיסים לגבי הכנסות הקריפטו במדינת ישראל. שבו מציג את דעתו וממליץ על בהירות בתחום המיסוי והקריפטו בארץ ומדגיש שבהירות תאפשר לכלכלה הישראלית בתחום הקריפטו לצמוח.
בשנת 2023 הושלמו הכלים המשפטיים והפעלתם במסגרת דיווח על הכנסות מקריפטו (CARF) של ה-OECD, אך ישראל טרם התחייבה למהלך, מה שעשוי לסכן אותה ברשימה השחורה של המדינות מעלימות המס. רשות המיסים לא קידמה את הנדרש לקראת חילופי המידע הצפויים בשנת 2027, דבר שמגביר את הסיכון להפסדים פוטנציאלים.
פוטנציאל גביית המיסים מהכנסות מפעילות קריפטו בישראל מוערך בכ-2 עד 3 מיליארד שקל. עם זאת, רשות המיסים לא בחנה את פוטנציאל זה והסתכמה על הערכות ישנות. במשך השנים 2018-2022, רק כ-500 מדווחים שנעשו לרשות המיסים על פעילות קריפטו, זאת כאשר ההערכות מצביעות על לפחות 200,000 משתמשים פעילים בשוק.

למרות שישראל הייתה בין המדינות הראשונות שהחלו לפרסם כללי מיסוי בתחום הקריפטו בסוף 2017, מאז לא פורסמו עדכונים משמעותיים, מה שמוביל לחוסר ודאות מיסויית. בנוסף, רשות המיסים לא ביצעה התאמות בהוראות ניהול הספרים לעסקאות בקריפטו, מה שפוגע ביכולתה לאתר ליקויים ולהטיל סנקציות על העלמת מס, דבר שמסכן את משק הקריפטו בישראל.
מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן, ממליץ לרשות המיסים לשתף פעולה עם הלשכות המקצועיות וגורמים בתעשייה כדי לפתח ולפרסם כללי מיסוי ברורים בתחום הקריפטו, בהתבסס על מודלים קיימים באירופה ובבריטניה. בנוסף, הוא מציע כי שר האוצר יכין תזכיר חוק שיקדם את האסדרה בתחום המיסוי, בהתאם להחלטת הממשלה.
אנגלמן מדגיש כי בהירות בתחום המיסוי תסייע לשפר את אמון הציבור ברשות המיסים ותתמוך בצמיחת הכלכלה הישראלית בתחום הקריפטו, ובכך תאפשר לישראל לשמור על מעמדה כמעצמה טכנולוגית ולהניב פירות כלכליים מהתחום.
ניר הירשמן, מנכ"ל פורום חברות הקריפטו, בלוקצ'יין והווב 3 אמר בנושא כי: "אנחנו מאבדים זמן יקר. ישראל חייבת מייד לפתור שלוש בעיות- תשלום מיסים דרך הבנקים, את בעיית כפל המס על אופציות לעובדים ואת האפלייה לרעה של משקיעים זרים. את הבעיות האלה צריך לפתור עכשיו ולהפסיק להתעכב, ואנו קוראים ליו"ר ועדת הכספים ח"כ משה גפי, שרק אמש קיים דיון בהצעת החוק בנושא, לשלב את הצעת החוק בחוק ההסדרים ולהפסיק מייד את הפגיעה החמורה בכלכלת ישראל. זאת ועוד, אנחנו קוראים לבנק ישראל להמשיך בפעילות המשמעותית שלו לפתיחת השוק הבנקאי ולפעול מיידית על מנת להסיר חסמים המונעים מאזרחים וחברות להנזיל את המטבעות הדיגיטליים ולהכניס אותם לבנקים, בעיקר כאשר פעילות זו מתבצעת על ידי נותני שירותים פיננסיים מורשים, בעלי רישיון בישראל".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה