קריפטו
כתב אישום חמור הוגש כנגד מפעיל בורסת הקריפטו הלא רשומה
כתב אישום חדש הוגש כנגד מפעיל בורסת קריפטו בלתי רשומה, דרכה לכאורה עובדו כספים שמקורם בפעילות השוק השחור המקוון סילק רואד, שפעל ברשת האפלה עד 2013. גם הבורסה נסגרה ב-2013
משרד המשפטים האמריקני הגיש כתב אישום נגד מקסימיליאנו פיליפיס, מפעיל בורסת הקריפטו AurumXchange, בגין עבירות לכאורה של ניהול בורסה לא מורשית והלבנת הון הקשורה לעסקאות שבוצעו בשוק השחור המקוון סילק רואד. בהודעה שפורסמה אתמול נמסר כי פיליפיס עיבד מיליוני דולרים דרך AurumXchange, כשחלק מהעסקאות היו קשורות לחשבונות שהיו מעורבים בפעילות סילק רואד.
סילק רואד פעל כשוק מקוון אנונימי בשנים 2011-2013 והיה נגיש דרך רשת האפלה באמצעות דפדפנים מוצפנים כמו Tor. השוק הפך לפלטפורמה לסחר בלתי חוקי בסמים ובמוצרים נוספים, תוך שימוש במטבעות קריפטוגרפיים כאמצעי תשלום. זה היה אחד מהמקרים הראשונים של שימוש בביטקוין למטרות מסחריות.
AurumXchange פעלה בין 2009 ל-2013 ללא רישיון מתאים. משרד המשפטים טוען כי בתקופה זו בוצעו דרך הפלטפורמה יותר ממאה אלף עסקאות בשווי כולל של כשלושים מיליון דולר.
כתב האישום כולל חמישה סעיפים של הלבנת הון ושני סעיפים של אי דיווח על הכנסות במכוון. פיליפיס נאשם בכך שלא רשם את AurumXchange במשרד האוצר האמריקני ולא דיווח על פעולותיו, כנדרש בחוק. בנוסף, כך נטען בכתב האישום, פיליפיס לא יישם נהלי זיהוי לקוח (KYC) בפלטפורמה שבניהולו ובכך הפר דרישות למניעת הלבנת הון (AML) ולמניעת מימון טרור (CTF).
לאחר ש-AurumXchange נסגרה בשנת 2013, פיליפיס ניסה להסתיר את רווחיו ממנה על ידי פיצול ביטקוין ונכסים אחרים. בנוסף, הוא המיר בהדרגה את מטבעות הקריפטו שהיו בידיו לדולרים והשתמש ברווחים לצורך רכישת נכסי נדל"ן בערים. אף שהנכסים הניבו הכנסה משמעותית ב-2019-2020 2019, הוא נמנע מהגשת דוחות מס בשנים אלה. אם יורשע, עונשו עלול להגיע לעשר שנות מאסר וקנס של 250 אלף דולר.
עוד ב-
סילק רואד נסגר, כאמור, ב-2013; ב-2015 נידון מייסד השוק למאסר עולם. זמן קצר לאחר שהשוק השחור נסגר, גם AurumXchange הפסיקה את פעילותה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה