כסף וצרכנות

ישראלים משלמים ביוקר על מים: זו ההטבה שלא ניצלתם

40% בלבד ממשים את זכאותם להנחה בחשבון המים, כך עולה מנתונים שהוצגו בוועדה לפניות הציבור: "כדי שאנשים יקבלו את הסבסוד אליהם הם זכאים הם צריכים להקים בריכת שחייה בבית שלהם"

מערכת ice |  7
תעריפי המים (צילום פלאש 90/ יוסי זמיר)

הוועדה המיוחדת לפניות הציבור בכנסת קיימה היום (שלישי) דיון בנושא תאגידי המים והפיקוח עליהם ,זאת על רקע טענות שהתקבלו באשר לאמינותם של מוני המים, ושירות הלקוחות בנושא.

"יש חוסר אמון בציבור לגבי האמינות של מוני המים ביחס לצריכה של משקי הבית. כאשר הטענות נבדקו נמצא שבהרבה מקרים מדובר בשטח הפרטי שאינו באחריות תאגידי המים ורשות המים. הקמנו ועדה מיוחדת שתבדוק את הטענות ולא מצאנו מקרה אחד של גניבת מים או של זיוף מונים", אמר מנהל רשות המים, גיורא שחם.
 


למרות זאת, בהמשך הועדה הוצגו עדויות אחרות. גדעון שילה, מנכ"ל מעיינות החוף, פורום מנכ"לי תאגידי המים, אמר כי: "הבעיה המרכזית שאנחנו נתקלים בה היא הצריכה המשותפת של המים בתוך בנייני המגורים. האוכלוסייה לא מודעת לבעיה הזאת וזה פוגע במיוחד באוכלוסיות החלשות וכל תיקון צנרת בבניין יכול להגיע לסכומים של אלפי שקלים".

"הצריכה המשותפת היא החור השחור של משק המים, אין אחריות לתאגידים. אנשים יודעים מה קורה בבית הפרטי שלהם אבל אין להם מושג מה קורה באזורים המשותפים של הבניין", הסביר חיים בורובסקי, רכז מים וחקלאות באגף תקציבים של משרד האוצר וציין כי מקדמים במשרדו תכנית חדשה בנושא.
 


גם היועץ המשפטי של רשות המים, עו"ד אבי סלונים התייחס לסוגיה, כשלדבריו: "הבעיה היא שאי אפשר למצות את הזכויות לסבסוד המים אלא רק אם יש צריכה מאוד גבוהה של מים. כדי שאנשים יקבלו את הסבסוד אליהם הם זכאים הם צריכים להקים בריכת שחייה בבית שלהם".

לפי הנתונים שהוצגו בפניי הוועדה מנגנון הסיוע לאוכלוסיות מוחלשות הזכאיות להנחה בתשלום חשבונות המים אינו מביא לידי מיצוי ההטבה שתוקצבה בעניין זה, ושיעור הניצול של תקציב ההטבה בשנים 2019-2015 הוא 40% בלבד בשל אי-הגעה לכמות הצריכה המזכה בסיוע במקרים רבים. יו״ר הועדה ח״כ רון בן משה ביקשה לקיים דיון על מנגנון הסיוע והצגת חלופות בוועדת הכספים בה היא חברה.


יו"ר הוועדה ח"כ יעל רון בן משה סיכמה את הדיון כשהיא דורשת את ביצועיהם של מספר צעדים מרכזיים, בהם: קיום סקר שביעות רצון בנושא במגוון שפות  וישובים, דו"ח לגבי פניות על מוני מים תקולים, צמצום כמות תאגידי המים כי שמחייב החוק, תוך הסכמות עם הרשויות המקומיות ועוד.

תגובות לכתבה(7):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    22 אגודות מים , 22 מנכלי"ם, 22 משרדים,
    נתן 06/2022/09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    22 קבוצת עובדים.... זה מה שיקרה עם חברת החשמל...
    סגור
  • 6.
    הגנבים הגדולים מתחבאים מאחורי חברות ניהול מים
    עמי 06/2022/09
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שהקים והגה הנוכל הגדול מכולם ליברמן ,בעבר זה היה באחריות העיריות אך עכשיו צריך לממן מנכלים ולקידות ומשרדים לעל עמותות המים השודדות
    סגור
  • 5.
    רשות המים היא השודדת העיקרית!
    בועז 06/2022/08
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מקבלת הוראות ממזימת ישרעל לשדוד יהודים 24/7! אליק לא מצאו גנבה, שלחנו להם הוכחות לגניבה והם אמרו שזה בטל בשישים ימח שמם!
    סגור
  • 4.
    תוכניות בריאת
    דני 06/2022/08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בזמנו הייתי צריך לבצע ניתוח להוצאת פוליפ מהאף. על מנת שרופאה מבית חולים כרמל של הכללית תבצע את הניתוח היה עלי לשלם 3000 שקל לקרן המחקרים שלה. פרצה גם שביתה ולא יכלו לנתח אותי. עד שפנו אלי כבר עשיתי ניתוח פרטי דרך ביטוח כלל תוך שבועיים בלי לשלם אגורה. הרופא גם העדיף את הביטוח הפרטי כי משלמים לו בלי בעיות. להגיד שביטוח דרך קופת חולים זה כמו ביטוח פרטי זה שקר בוטה והטעיית הציבור.
    סגור
  • 3.
    מים שמגיעים למאגרים מהשמיים בחינם אנחנו משלמים עליהם
    צדק 06/2022/08
    הגב לתגובה זו
    6 1
    בטירוף פלוס מיסים עליהם לתאגידים!!!!!איזה ביזיון!!!!
    סגור
  • 2.
    ומה הקשר לנושא הכתבה? (ל"ת)
    עדי 06/2022/08
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 1.
    חחח
    שוקו 06/2022/08
    הגב לתגובה זו
    2 0
    בבניין שךי ברור למה הצריכה משותפת גבוהה הדיירים רוחצים את הרכב דרך חדר אשפה בצינור ויש דייר עם גינת גן שממלא פחים ומשקה איך אפשר עם עבריינים כאלה? משלמים ושותקים
    סגור