כסף וצרכנות

בכמה מוערך הנזק הכלכלי שגורם החוק הנורבגי?

בבדיקה במסמכים הרשמיים ניתן לראות שעלות כל חבר כנסת שנכנס במסגרת הנוהל השנוי במחלוקת למשכן, מעלה כי עלותו למשלם המיסים היא 2 מיליון שקל בסך הכל. בכנסת הנוכחית יש 30 ח"כים שנכנסו במסגרת החוק ולכן העלות מסתכמת ב-60 מיליון שקל

כפיר אדר | 
הכנסת (צילום אוליבר פיטוסי פלאש 90)
אז מה הנזק הכלכלי שטומן בחובו החוק הנורבגי? הנוהל שנועד לאפשר את התפטרותם של מרבית שרי הממשלה וסגני השרים מהכנסת כדי לאפשר למועמדים הבאים ברשימותיהם להיכנס לכנסת, שווה לפחות בממשלה הנוכחית נזק של 60 מיליון שקל לשנה.
חבר הכנסת דודי אמסלם הסביר על דוכן הכנסת והפייסבוק שלו כי: "הפכנו לכנסת של נורבגים. ממשלת ההונאה הכניסה 30 עובדים זרים לכנסת, בעלות של 2 מיליון שקל לאחד. חרפה! הצעתי לרה"מ בפועל, מנסור עבאס, שיבקש מכל ח"כ שישים פתק שיהיה רשום נורבגי של מי הוא? כל רבע שעה נכנס ח"כ חדש, אני כבר לא מצליח לזהות אותם".
מבחינה תקציבית, המשמעות העיקרית של קבלת החוק הנורבגי הינה התוספת התקציבית עקב תשלום העסקתם של חברי הכנסת החדשים, תוך כדי שהשרים אשר יתפטרו מהכנסת ימשיכו לקבל אותו שכר עקב היותם שרים ועל כן עלות העסקתם לא תרד.
בנוסף, יש לקחת בחשבון את ההוצאה התקציבית הכרוכה בבניית לשכות חדשות במשכן הכנסת עבור השרים המתפטרים שלא יהיו זכאים יותר ללשכות מעצם היותם חברי כנסת. גם במסמכים הרשמיים של הכנסת ניתן להגיע לסכום המדובר שנקב בו אמסלם.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה