כסף וצרכנות

הביטקוין מזנק: חצה בשנית את רף ה-40 אלף דולר, בדרך לשיא נוסף?

לאחר שמשקיעים מוסדיים החלו גם לרכוש ביטקוין במאות מיליוני דולרים, וגם המשקיעים הבודדים החלו להרוויח מהמטבע הדיגיטלי, נראה שלא צפויות לנו מכירות גדולות. כשיש כזה לחץ של קונים ואין מוכרים - המחיר טס למעלה
מערכת ice | 
ביטקוין (צילום freepik)
המטבע הדיגיטלי לא מפסיק להפתיע. אחרי פתיחת שנה חלומית של חציית שיא השיאים עם רף ה-42 אלף דולר, הביטקוין שוב התרסק וצנח באלפי דולרים. אבל בסוף השבוע האחרון המטבע הדיגיטלי חזר לעלות וחצה בשנית את רף ה-40 אלף דולר.
אבל לא רק הביטקוין קפץ בתחילת השנה, גם המטבעות הדיגיטליים האחרים זינקו בחודש ינואר. מטבע הריפל זינק ב-113% ומטבע האת'ריום קפץ ב-75.3%. הביטקוין הסתפק בקפיצה בחודש ינואר בכ-12.6% בלבד. מטבע נוסף שלא שמים לב אליו הוא הדוג'קוין שנסחר בסנטים בודדים ושזכה לקפיצה אדירה שבוע שעבר עם ציוץ של האיש העשיר בעולם, אילון מאסק שהביא לו זינוק של 47%.

כרגע הביטקוין נשאר המוביל מבין מטבעות הקריפטו, ובפער אדיר, כאשר הוא נסחר שוב מעל 40 אלף דולר. מה גרם לעלייה הענקית מחדש? שגיא בקשי, מנכ"ל חברת הפינטק coinmama מציין כי "קרנות גידור (פול טודור ג׳ונס למשל), חברות ביטוח כמו מאס-מיוצ׳ואל וחברות ציבוריות קונות ביטקוין במאות מליוני דולרים. האנשים הפשוטים שמחזיקים ביטקוין, כבר מעל ל 99% מהם מורווחים ואין להם כוונות למכור בקרוב. כשיש כזה לחץ של קונים ואין מוכרים, המחיר טס למעלה ואין שום סיבה נראית לעין שהמגמה הזו תיחלש בקרוב".
לדברי בקשי, "אם נוסיף לזה רגולציה תומכת בארה״ב כמו זו שקבעה לאחרונה שבנקים פדרליים יוכלו להשתמש ברשתות בלוקצ׳יין פתוחות (כמו ביטקוין ואית׳ריום) כאמצעי תשלום, ממש כמו סוויפט. הכל מתקדם לכוון אחד - זהב 2.0 וללא ספק מדובר בנכס שהוא עדיף על זהב מהרבה בחינות. כדי ששווי השוק של ביטקוין ישתווה לזה של הזהב, זה אומר שביטקוין אחד יהיה שווה בערך $600K". 
שי דתיקה, מייסד שותף ונשיא חברת הקריפטו INX מוסיף כי "המשך הביקושים לביטקוין ממשקיעים מוסדיים ופרטיים, בארצות הברית ובמדינות אחרות, גדול מסך ההצעים הנובע ממימושים בטווח הקצר. במקביל לאישור המערכת הבנקאית האמריקאית לשימוש במטבעות דיגיטליים מגובים דולר להעברת תשלומים בין בנקאיים, אני מאמין שנמשיך לראות התחזקות בשוק המטבעות הדיגיטליים כתוצאה מכניסה של שחקנים חדשים. אימוץ טכנולוגיית בלוקצ'יין ויישומיה ע"י רגולטורים מובילים בעולם, כדוגמת רשות הניירות ערך האמריקאית SEC,  יוסיף לבניית האמון בקרב המשקיעים הפרטיים והמוסדיים".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה